• Bergen
 • zon
 • paris
 • Peloton
 • Heli

Wist u dat...

Zondag 20 september


Vandaag was alweer de afsluiting van 3 weken Tour de France en 3 weken Jammer Dan geneuzel, zoals altijd bij Het Oude Station. Het was weer gezellig, ook al was er dit jaar geen Tour artiest, de pot voor een artiest is echter gister weer zodanig aangevuld dat er volgend jaar een topartiest kan worden vast gelegd. 

De winnaar dit jaar werd Frank Borger, die met Richie Porte de beslissende renner in zijn lijstje had, dat bleek na het berekenen van de einduitslag door Tour directeur Rene van de Beeke. Het poedelklassement was weer voor Mark van der Kraats.

Volgend jaar hopelijk weer een normale Tour zonder Covid 19 beperkingen. Tot volgend jaar.

 

Jantje van Leiden

Zaterdag 19 sep deel 2.


 

Het Nieuwe Normaal deel 2

Aangezien de webmaster de site niet op orde had, kon deze redacteur niet zijn gemaakte stukje inzenden. Het bleek razend druk te zijn met de stinkende puchjes van het Klooster van Dalfsen. Rene komt vandaag met zwarte handjes aan. Om nu Willy de schuld te gaan geven voor de WIFI is een beetje kort door de bocht. Willy is al druk zat om alle ingezonden berichten te controleren op spelvauten. En de wereldbekende Sweinhaxe te voorzien van een marinadelaagje. Dit alles kunt u bestellen op www.dalfsennet.nl.

 

Dan nu over naar de etappe van vandaag.

.....

Ook gisteren 20 x lastig gevallen door de FIOD. Irritante lui zijn dat. 

Het nieuwe normaal had de redacteur van vrijdag het over. De redacteur die het niet meer aankon om op zondag na de prijsuitreiking een stukje te schrijven. Maar nu in deze tijd heeft hij daar genoeg tijd voor. Hij werkt inmiddels thuis en vertelde dat hij nu gewoon meer doet, dan dat hij deed vroeger op het werk. Hij heeft zijn hele planning verteld, maar daar zou ik jullie niet mee vermoeien. Het enigste nadeel voor de dalfsenaren is, dat er nu wel een auto geparkeerd staat voor zijn huis ipv een pillon.

 

Gerrit v

Zo zijn er wel meer mensen.

 

JUrgen

Robert

herbert

 

berne

Ronnie

 

ralph

 

Freddy

Stevel

Martijn Slot

 

rene

Dus straks de prijsuitreiking. U kunt uw inzendingen nog steeds inzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoals gezegd schitterende prijzen. Tipje van de sluier, er wordt ook een prijs aangeboden door onze directeur die werkzaam is bij het Klooster. Een jaar lang..........

Tot straks en zo niet.............

 

Zaterdag 19 september
 
 storing2
 

Even geduld, de verbinding met de welbekende camping van Dalfsennet is verbroken......
Misschien is dit ook wel het beste voor vandaag.
Tot straks bij het gezellig Samen zijn en prijsuitreiking op 1,5 meter bij Het Oude station.
Schermen zijn aan om 17.30 uur voor de etappe naar Parijs en de uitreiking zal ongeveer 60 minuurjes na de finish zijn met twee nieuwe prijzen!
 
Jammer dan..Vrijdag 18 september

 

HET NIEUWE NORMAAL

0000000ajuu cd

 

Ergens in het voorjaar van 2020 kondigt onze minister president het nieuwe Normaal aan. Het eerste waar je dan als boer uut Dalfs’n aan denkt is dat de onlangs gestopte boerenrockband uut de Achterhoek een doorstart maken. Maar nee, het ging over die vier Russen die ons land binnen gedrongen waren. Nou is die Rutte natuurlijk een notoire leugenaar, dus toch maar even afwachten of dat nieuwe normaal nu in gang werd gezet. Ik snap trouwens sowieso niet dat er ooit mensen op Rutte gestemd hebben, maar dat terzijde. Zullen ook allemaal wel liegebeestjes zijn, soort zoekt soort.

 

0000001pinokkio rutte 234x300

 

Het nieuwe normaal werd een ramp voor iedereen, Geen feestjes meer, geen sport meer etc. etc, Iedereen heeft wel wat meegekregen. Zo ook Jammerdan! De Tour in september i.p.v. juli en zo ook de invuldag na de vakantie en met inachtneming van de coronamaatregelen. Nou hadden we gezien de geplande gastheer toch al wel risico op besmetting, dus de nieuwe locatie (“t Olde) was wel een uitkomst. Volgend jaar alsnog naar huize De Maar, dus een grote kans dat de uitbraak van Covid-20 in Dalfsen is. Het zal wel de pro-versie worden.

 

0000002 covid

 

Het nieuwe normaal is ook doorgedrongen tot de klassementen van Jammerdan.In de top 10 is namelijk de gehele Tour de naam Berné Lenferink te vinden. Berné heeft al die jaren vele weddenschappen verloren, omdat hij voor elke Tour altijd dacht hoger te eindigen dan zijn wedmaatje(s). Vele kratten bier verloren hiermee en nu dan eindelijk een hoge notering. Benieuw of hij dit jaar ook weddenschappen had staan.
Zelfs Buffel doet mee aan het nieuwe normaal met een plekje binnen de top 100 dit jaar, al zal de wat mindere deelname ook wel wat geholpen hebben.
Het nieuwe normaal is ook in het peloton zichtbaar en wat zijn wij als Nederlanders dan weer irritant chauvinistisch. Was het de vorige jaren het team Sky of Ineos wat de koers controleerde, dit jaar gebeurt dit door Jumbo Visma. Onze Ronald Kamphuis vindt deze extra reclame natuurlijk wel leuk, maar de Tour wordt er niet leuker van. Werd andere jaren team Sky hier op aangevallen, nu is het allemaal klasse wat Jumbo laat zien. Het Rutte-effect zal ik maar zeggen.

 

0000006 ruttimero

 

Het nieuwe normaal betekent ook nieuwe kenners binnen de jammerdan sekte. Jos Klaassen, Herben Scherpenkate, Martijn Slot en Gert Jan Beekhuis hebben alle vier voorzien dat Nairo Quintana dit jaar zou vallen en daarna niet veel punten zou scoren. Dan maar Dayer Quintana in ons lijstje zullen ze gedacht hebben. Het lijkt wel of ze dit overlegd hebben. Ik zie het zo voor me in de plaatselijke horeca op 1,50 m. afstand; Herben, de alwijze. die op het idee komt, Jos vind het een pracht idee en klapt in zijn gebalde vuistjes a la JipJap en Martijn die kierend het dansje doet dat hij vroeger van Ronald heeft geleerd. En Gert Jan maar denken wie zijn die vreemde Hollandse nieuwe haringen toch? Zouden jullie voor volgend jaar Harmen Prins en Bram Uitslag niet uit kunnen nodigen. Deze jongens kunnen gezien hun klassement nog wel een goede tip gebruiken. De punten van Dayer moeten trouwens nog wel komen.

 

0000007 quint

 

Het nieuwe normaal heeft er voor gezorgd dat er enkele nieuwe redacteuren voor de wist u datjes bij zijn gekomen. Niet erg eigenlijk, want het ontlast de bestaande redacteuren mooi. Alleen moet de hoofdredacteur denk ik wel oppassen dat de bijdrages niet afzakken naar het niveau van de stentor, waarin elke leek ook maar een bijdrage kan schrijven. Al zou het voor sommigen wel beter zijn dat ze een artikel 2x kunnen lezen, zoals ook De Stentor artikelen en pagina's vaak dubbel plaatst.

Het nieuwe normaal betekent ook andere nationaliteiten in de top van het Tour klassement. De Columbianen lijken ineens niet meer op hun plaat te gaan tijdens de vlakke etappes en er zijn er zelfs enkelen die Parijs halen. De nummers 1 en 2 zijn Slovenen. Ja zeker SLOVENEN. Nooit geweten dat ze daar überhaupt op een fiets stappen, laat staan dat ze daar hard mee rond touren. Amerikanen en Britten wisten jarenlang hoe ze de dopingcontroles konden besodemieteren, nu zijn het de Slovenen (of heeft Nederland (lees Jumbo)) hier ook nog een aandeel in, Ronald)? Begrijp me goed, ik onderschat het schansspringen zeker niet, maar 3.483 km in 3 weken fietsen lijkt me toch een hele andere inspanning dan 130 m naar beneden glijden. En ik geloof ook niet dat dit puur door eten van de traditionele Sloveense Jota komt.

 

0000008 Jota Sloveense zuurkoolsoep

 

Gezien al het bovenstaande mag het nieuwe normaal van mij gestolen worden. En ooit zal alles weer bij het oude zijn. Helaas voor de voetballers van Dalfsen zullen zij dus ook weer gauw in een lagere klasse dan A.S.C. ’62 spelen. Al doen ze dat nu eigenlijk ook al, want het niveau van zondag is sowieso een klasse lager dan zaterdag en ook district Noord t.a.v. Oost scheelt een klasse in het voordeel van Oost. Maar dit ter zijde.

 

0000009TDF20 PROFIL ETP19 600x470

 

Er werd vandaag gefietst van Bourg en Bresse naar Champagnole en de champagne mag gedronken worden door Kragh Andersen die deze rit won.

 

00000091 andersen

 

Het dagklassement is gewonnen door Erik Koerdijk, mede door de aanwezigheid van Stuyven en Naesen in zijn lijstje. Tsja, verzin ze maar

In het algemeen klassement blijft het ongemeen spannend, komende zondag weten we vast meer. Voorlopig blijft Roy Askamp de koploper, maar er hijgen er nog velen in zijn nek (waaronder een dame die wel hééél hard de top aan het beklimmen is).

De winnaar van het poedelklassement is bekend, dit gaat Mark van der Kraats worden, al heeft hij vandaag nog wel even wat puntjes gesnoept met Rowe.

Hopende dat volgend jaar alles weer bij het oude normaal is en dat we geen last meer hebben van onze opper leugenaar en anders………………

Jammerdan

Donderdag 17 september

De dag waarop Coen Jansen met een natte bilspleet de verrichtingen van Ricardo Carapaz zal hebben gevolgd, en uiteindelijk zijn koppositie diende af te staan. De Jammer Dan-poule is ongekend spannend met 6 deelnemers boven de 1200 punten. Met nog drie etappes te gaan, is de winnaar niet te voorspellen.  Dan maar even inzicht in de verschillen tussen de zes kanshebbers: 

Coen         Roy                  Mark        Berne       Werner  Sjoerd

Van Aert      Van Aert                Viviani         Van Aert      Van Aert   Van Aert
Yates            Lopez                    Yates           Coquard      Carapaz    Carapaz
Poels            Carapaz                Landa          Carapaz       Landa        Buchmann
Bol                G. Martin              Lopez          G. Martin     Lopez        Lopez
Quintana     Mollema               Higuita        Quintana    Quintana  G. Martin

De man die vandaag onttroond is, Coen Jansen, is tot op heden nog weinig belicht in deze rubriek. Als iemand drie kwart van de Tour de ranglijst aanvoert, verdient deze deelnemer een podium. Bewonderd om zijn moedige keuzes, maar ook met anekdotes van vroeger,  die elke keer mooier worden. Maar niks van dat alles. Geen flauw idee wie die Coen is. En met een rondvraag in het dorp ben ik niet verder gekomen dan dat hij bij SVD voetbalt, uit de vriendengroep van Hugo en Steve lijkt te komen, en dat zijn ouders een mooi uitzicht op de Vecht hebben. Beetje matige info, geef ik toe. We hebben nog drie dagen, dus wie weet komt er nog wat. Voor nu een filmpje van de Coen Jansen die wel iedereen kent. Van Coen Jansen vaste planten:

https://www.youtube.com/watch?v=pmQ15inNblA

Ik wil deze Coen dan ook oproepen om volgend jaar mee te doen met de Jammer-dan poule, want hij doet een aantal uitspraken die nogal wat vragen oproepen! Coen komt niet uit een vogelaarsfamilie. Opmerkelijk dat hij dit benoemt. Hij doet in planten, vaste planten. En waarom zou hij dan uit een vogelaarsfamilie komen? Coen komt ook niet uit een familie van BLM-activisten, hutu-strijders of horror-clowns, hoewel zijn kapsel bij deze laatste groep toch tot enige bewondering zou leiden. Maar dat benoemt hij niet! “Ik kom niet uit een vogelaarsfamilie”. Misschien omdat hij in een Vogelaarwijk gehuisvest is, geen flauw idee. Luister je verder, dan hoor je dat Coen ook geen kantoormens is, hij wil niet achter een computer zitten.  Wie wil dat wel? 

Dan komen we toch al snel uit bij de nummer 36 van de ranglijst. Frans Mosterman, de man die zijn lijstje dit jaar in vijf minuten tijdens het poepen heeft ingevuld. Niks geen invuldag, hup, ff schijten, en zo 15 degelijke namen op papier. Maar Frans kwam de afgelopen dagen in de daguitslagen niet boven draven. Ook niet zo gek natuurlijk, met deze prachtige bergetappes. Frans zag je de afgelopen dagen rond 1700 uur weer achteloos in de tuin schoffelen of met de kinderen ravotten. Maar dat was in de eerste weken wel anders. Een paar mooie vlakke etappes. wel wat minder dan dat we gewend waren, maar toch. Waar half Nederland in slaap viel op de bank, zat Fransie op het puntje van zijn stoel. Wat een prachtige rotondes! Zijn handen jeukten. Wat zou hij ook hier graag zijn tanden in zetten, en deze rotondes vervangen door….identieke rotondes!

Want echt, Frans is een beste gozer. En die fietssnelweg kan me echt bekoren. Maar kan iemand uitleggen welke toegevoegde waarde de nieuwe rotonde aan de Kampmansweg heeft? Ik had eigenlijk wel verwacht dat het kritische journaille de onderste steen boven had willen krijgen, in welke bodemloze put onze belastingcenten nou weer zijn beland. 

https://www.destentor.nl/dalfsen/gevaarlijkste-rotonde-van-dalfsen-aangepakt-dat-wordt-omrijden-geblazen~a33d45e0/

Tot zover die hoop. “Als een paard te schuin op een hindernis afloopt, dan springt hij er ook niet zomaar overheen.”  Je moet het maar kunnen verzinnen, wanneer het gaat over ‘de gevaarlijkste rotonde van Dalfsen’. We hebben het over een rotonde waar elke ochtend fietsende kinderen en automobilisten elkaar minutenlang staan aan te staren en voorrang te geven, maar dat was blijkbaar niet het euvel. 

Arjan Bosch wist dit jaar in de Stentor-poule wel een etappe te winnen. Daar werd door collega Bert-Jan Lukje aandacht aan geschonken. Het waarom hiervan zou je je af kunnen vragen, maar dat terzijde. Lukje typeerde Arjan als volgt: “De Dalfsenaar is een liefhebber van tourspelletjes”. Dat Bert-Jan een taalvirtuoos is, bewees hij door vorig jaar overall-winnaar Bram Gottemaker  als volgt te typeren: Hij is een liefhebber. En Bram deed er nog een schepje bovenop: ,,Hartstikke gaaf dat ik win. Ik zit regelmatig op de racefiets. Ik ben echt een liefhebber van het wielrennen’’, aldus Gottemaker. En dan Lukje weer: Gottemaker is naast een liefhebber van kijken naar de wielersport ook een echte spelletjesman”. 

20200916 155632

Sorry hoor, wat een figuur! Bert-Jan Lukje, “journalist” van de Stentor. Ik ben hem volgens mij de laatste jaren niet in een Jammer-dan-ranglijst tegengekomen. Zal vast wel eens hebben meegedaan, per ongeluk net binnen de top 10 zijn gevallen, het gezellig samenzijn laten passeren, hebben geklaagd dat zijn 5 euro in zijn muziekpot belandde, en dan jarenlang schitteren door afwezigheid. Daar hebben die freelancers bij De Stentor nog wel eens een handje van… 

Over liefhebbers gesproken. Iedere tourliefhebber heeft dit jaar genoten van de prestaties, aanvalsdrift en wielerstijl van Marc Hirschi, de man die vandaag (stijlvol) onderuit schoof. Ik kan er van alles over schrijven, maar kan het niet meer beeldend omschrijven dan Thijs Zonneveld:

https://www.ad.nl/tour-de-france/marc-hirschi-is-op-zijn-fiets-gebeiteld-door-michelangelo~ab82ccac/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Eat this Lukje! Maar goed, Hirschi dus… 104 lijstjes, waarvan 103 serieus, (tot zover mijn stem voor het lokale D66), minmaal twee liefhebbers, en 1 deelnemer die het lef en inzicht had om deze Marc Hirschi op te nemen: Jan-Jaap Schipper.

Want in tegenstelling tot hoe deze blikvanger van het vlaggenschip van DTV’84 zijn punten achter de groene tafel bij elkaar kapt, zo aanvallend is zijn lijstje dit jaar. Met slechts Bennett en Ewan voor de massasprints. Goed voor drie etappezeges in de Jammer-dan! En daar blijft het dan ook bij.

Kijkend naar het grote succes van de rebus, dan tot slot ook nog maar even een quizvraagje:

Wat is het afgeloste bedrag van de hypotheek van Paultje Patat na 15 jaar, in het door een staatsbank geschetst scenario dat de waarde van zijn woning gelijk blijft, uitgaande van een rente van 5%?  

Voor degenen die hulp nodig hebben bij quiz-vraagjes:  het antwoord is te vinden onderaan deze pagina.

A demain!

Woensdag 16 september

Superman

De "konninginnenrit" stond vandaag op het programma 2 enorme bergen stonden de renners vandaag te wachten met percentages waar bijna niet tegen op te fietsen valt. Vliegen gaat dan weer een stuk makkelijker. Logisch dus dat Superman Lopez de winnaar van de etappe werdsuperman

Dagwinnaar

De dagwinst ging vandaag naar Robert Wennemars (2), let u vooral op ook op het 2tje achter zijn naam, waar alle deelnemers zich verder keurig aan het 1 lijstje is meer dan genoeg principe houden blijft Robert stug doordoen met 2 lijstjes en ja zo win je nog eens een dagprijsje maar ook niet meer dan dat (Alfred Beumer heeft ook nog steeds een 1 en 2 maar dit is alleen uit pricipe omdat hij anders zelf ook moet toegeven dat hij ook niet wist wat hij allemaal aan het raaskallen was naar zijn overwinning van enkele jaren geleden)

De dagwinst werd door Robert vooral veilig gesteld met de aanwezigheid van Porte in zijn team. Waarbij menig jammerdan deelnemer al vol afschuwen denkt aan de vele valpartijen en opgaves die de heer Porte de laatste jaren al gehad heeft bleef Robert met enkele anderen vertrouwen in de heer Porte houden. De meeste dalfser voetballers kunnen zich sowieso niks voorstellen bij Porte en enige sportieve prestaties.

Klassement

De spanning in het klassement in de tour werd dan wel een stuk minder, het jammerdan klassement blijft daarentegen razend spannend. Gele trui drager Coen Jansen ziet de achtervolgers angstig dichterbij komen, hij voelt inmiddels 3 deelnemers al kort in zijn nek en ook de tandem Klarenbeek-Snel zit op het vinkentouw. Het kan zomaar zijn dat Coen Jansen tijdens het gezellig samenzijn zomaar met lege handen staat, alhoewel als dat zo is dan ligt dat uiteraard aan uitbater Joost, tijdens het gezellig samenzijn moet minimaal een goudgele rakker de handen vullen. Overigens loopt er tegen de heer snel nog een onderzoek hoe hij opeens aan Lopez ipv Van Avermaet in zijn lijstje komt.

Maar Parijs is nog niet in zicht er komen nog 2 spannende etappes en nog een alles beslissende tijdrit voordat alle renners nog ff een virusje in Parijs gaan ophalen. We gaan eens van dichtbij volgen hoe dit afloopt eens kijken of zaterdag de linker of de rechter wint, of zou er toch weer een veldrijder met de winst vandoor gaan?

IMG 20200916 WA0005

A demain

Jammerdan!

Dinsdag 15 september

Is today... Lennard Kämna day? Een variant op het historische filmcitaat uit Ransom, waarin kidnapper Gary Sinise huisvader Mel Gibson waarschuwt om iedere dag achterom te kijken, vanaf het opstaan tot het slapengaan: is today... Jimmy Shaker day? Even later wordt de schurk echter vermorzeld, zoals onze oosterbuur vandaag alle achtervolgers van zich afschudde en in de slotklim elimineerde. Yes, today is Lennard Kämna day.

 

kammna

 

Maar ook de dag van Harmen Prins, zoals het dat altijd op de derde dinsdag van september is. Traditiegetrouw is hij de hekkensluiter van het klassement, waar hij ze op zaterdag normaal gesproken op de groene velden van Gerner opent: en maar draven en maar draven. Hoedje af. Van een dolle dinsdag is wellicht ook sprake, aangezien Daan Salari vanuit het niets de dagwinst grijpt. In het hele land geluiden van gejuich en emotionele taferelen, maar morgen komt Salari vermoedelijk weer van de koude kermis thuis: één overwinning maakt nog geen bevrijding.

 

Daan

 

Het podium wordt op dag dat Villard-de-Lans wordt aangedaan - vrij vertaald: vrijstaat-de-Lans - verder gevuld met Ronald van Leussen en Jan-Jaap Schipper. Een hockyer en een pingponger, daar is nog nooit iets goed uit voort gekomen. Verder valt er maar weinig zinnigs over te zeggen en met deze temperaturen wordt zelfs de lucht gebakken en vervolgens verkocht, merkten we wel weer, met als hoogtepunt de mededeling dat Kämna een van de weinige renners is die een leeftijd heeft die correspondeert met zijn rugnummer. Dat is overigens 24, en had ik al gezegd dat die serie tegenwoordig op het hippe Netflix te zien is? Nee? Een aanrader, want Jack Bauer had in deze tijden allang met schreeuwlelijkerds als Akwasi Owusu Ansah, Jesse Feras Klaver en Michiel Scholten als totaal willekeurig iemand uit het klassement afgerekend.

 

kraats

 

In het Algemeen Klassement geen tot weinig veranderingen. Jansen voert de lijst aan, Lenferink volgt op gepaste afstand en na 1,5 meter scrollen kom je als vanouds Harry Boeve en Pieter Sluiter tegen. Die staan dan nog wel net boven de poedellijst van Richard Lucas, die in deze fidodidocompetitie er steevast in slaagt een modderfiguur te slaan. Mark van der Kraats staat daar aan kop, maar als je met een hand onder je kin voor profielfoto's poseert dan ben je per definitie af. Interessantdoenerij, en dat doen we dan liever zelf.

 

shaker

 

Dan tot slot, de dag van morgen. De renners moeten eerst even over Madeleine heen, waarna ze op de Col de Loze naar het hoogtepunt toewerken. Is tomorrow Tadej Pogacar day? Maybe, en anders:


Jammer dan

 

Maandag 14 september

 

Zoals u gewend bent, dit jaar weer een rebus. Dit jaar hebben we een fantastische hoofdprijs!!!! Deze wordt aanstaande zondag uitgereikt bij het Gezellig Samenzijn. Uw antwoord kunt u inzenden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wees er snel bij, want de antwoorden stromen elk jaar met grote getale binnen...

 

 

 

IMG 20200914 191559

                                                 

 

 

        - Directeur                                + (het festijn)                - bierfestival         + K

 

 

 

IMG 20200914 191541

                                                 

 

 

                         - directeur                                      - philip                                   - golfkar              +UT  

 

 

 

IMG 20200101 WA0035

                               

 

 

     - Ik snap er helemaal niks van            - Chiel             + (het festijn)       - Bukkum       + R

 

 

 

IMG 20200314 WA0015     

                                                                                 

 

 

                                                                      - glazenwassr, wat doet u nu         

 

 

           

Photo 1599157742650

                                                               

 

 

                                            - directeur                                               - ET                + B

 

 

 

Photo 1599158509607

                                                                           

 

 

                                                        - Directeur                               - Coronabr iloft

 

 

 

IMG 20200327 WA0008

                                                                                                   

 

 

                                                                                                   - Werner  nel

 

Antwoorden kunt u dus verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of een persoonlijk bericht naar onze twitter of Facebookaccount.

 

 

Zondag 13 september


 

etappe 15 profiel

De vijftiende rit van de Tour de France 2020 is er weer een voor de klimmers. De renners trekken vanuit Lyon naar het noorden in de richting van de Jura. Daar wacht een tweevoudige beklimming van de Grand Colombier, waar voor het eerst in de Tourgeschiedenis een etappe finisht.

Tot zover de voorbeschouwing van de vandaag te rijden rit. We gaan natuurlijk niet wachten op wat er vandaag allemaal gebeuren gaat, ik geloof dat wel. Het is zondag de voetbal competitie is gisteren reeds begonnen met een wedstrijd op gras in Zwolle, daar denken ze overigens dat daar een wereldwonder gebeurd is, spelen op gras! en Parijs duurt nog een week. Een grote groep kansloze vluchters zullen wel weg rijden, zullen vervolgens achterhaald worden, en de winnaar zal een klimmer zijn.

‘’Nederlandse ploegen’’
Deze tour rijden er 2 ploegen met de naam Nederlands, enig chauvinisme is ons ook niet vreemd. De Jumbo-Visma ploeg en Sunweb rijden echter rond met elk slechts 2 Hollandse knaapjes in hun geledingen. Bij de supermarkt met een zeer slechte of geen CAO, zijn dat Tom Dumoulin en Robert Geesink. Sunweb, niet de goedkoopste vakantie aanbieder, doet het met Joris Niewenhuis, wie? en Cees Bol die net zo snelt sprint als Lex Bol op zijn scootmobiel door ons prachtige dorp skeurt. De gehele Nederlandse pers is dol enthousiast over de prestaties van onze jongens echter zijn die prestatie tot dusver niet erg florissant. Wout Poels, Dylan van Baarle en de naar Groningen verhuisde Bauke Mollema fietsen in de marge rond. Van waar dat overdreven enthousiasme is mij dan ook helemaal vreemd. Tot zover enige duiding over deze Tour.

Streiger
Collega redacteur schreef enkele dagen geleden over de Streiger het volgende:

Dan nog even een aandachtspuntje voor de directeur. De redacteur van vandaag heeft de Streiger (of is het strijger?) inmiddels ruim twee jaar in de huiskamer staan. Nu is het wel een keer mooi geweest. Denk maar vast na over wie de komende tien maanden mag waken over deze prestigieuze bokaal

Pieter Sluiter solliciteert nadrukkelijk naar deze prijs, na eerst de prijs bij het Bukkum toernooi “Ik ben hier wel maar wat doe ik hier eigenlijk” in de wacht te hebben gesleept doet meneer voor het eerst mee met het Jammerdan Klassement. Dus weer een ere herstellen Algemeen Directeur.

Tijd voor de voetbal……..

jusqu'au dimanche 20 septembre au rendez-vous
   

Zaterdag 12 September

Blijf binnen. Kijk tour!

Het waren zo ongeveer de eerste woorden van Danny Nelissen vanmiddag bij de NPO. Dit niet alleen om de kijker de rest van de middag vast te houden. Maar dit gold ook voor de mensen in Frankrijk. Dit vanwege het gebied waar vandaag de tour finishte. Finishplaats Lyon ligt in een code rood gebied. En er werd ons verteld dat er geen publiek bij de finale aanwezig zal zijn. Je zou denken als je de onlangs aangetreden burgemeester bent van de op 2 na grootste stad van het land bent. Dat je uitkijkt naar zo een groot evenement. En dat je het vervelend vind om deze 'noodzakelijke' maatregel te moeten nemen. Maar deze meneer: 

Gregory Douchet.jpg

Gregory Douchet. 

Dacht daar heel anders over. Als lid van de 'groene partij' van Frankrijk. Noemde hij de komst van de tourkaravaan in zijn stad. Te mannelijk, seksistisch en bovendien erg vervuilend. Deze gladjanus zal dan ook met een glimlach op zijn gezicht de finishplaats hebben afgesloten voor het publiek. Al vraag ik mij persoonlijk af of dit soort types uberhaupt kunnen lachen. Afijn met 2 colletjes op het einde was het publiek toch in groten getale aanwezig vandaag. En ook bij de finishlijn was er aan 1 kant van de weg nog wat publiek waar te nemen.

Om nog even terug te komen op de eerste woorden van de dag. Blijf binnen en kijk tour. Nou de heren van Sunweb zorgden er aanvankelijk voor dat je dat maar beter niet de hele dag kunt doen. Sprinter Bol zat aanvankelijk in de kopgroep. Maar werd door een eigen ploeggenoot tot de orde geroepen. Omdat deze aanval toch geen zin zou hebben. En dat het zoals zo vaak. Allemaal in de slotfase zou gebeuren. En dat klopte dan ook zeker. Want notabene de heren van Sunweb zaten met 3 man goed van voren. En uiteindelijk was het Kragh Andersen die het juiste aanvalsmoment koos en solo over de finish kwam.

Nou kan ik nog wel even verder gaan. Maar het is zaterdagavond en de eredivisie is ook weer onderweg. En ondergetekende wil ook nog even een lokale kroeg in. Dus ik laat het hier maar bij. Iedereen nog een goed weekend en:

A demain!

Vrijdag 11 september

Negatief

Negatief. Het woord van het jaar 2020. Niet Corona, niet COVID-19, niet 5G en niet klimaatgekkie. Maar negatief. En zeker binnen de Tour en in het verlengde daarvan Jammerdan. Het is vrijdagmiddag 11 september dat dit stukje proza zich ontwikkeld en het nieuws dat het gehele gewaardeerde tourpeloton negatief getest is, is net 4 dagen oud.

Het is vandaag 11 september, een dag waarop je nou niet bepaald positief kan zijn gezien de gebeurtenissen in 2001. Dat PSV die avond in Nantes met 4-1 verloor overheerst uiteraard het negatieve sentiment.

Ondanks de Dalfser Ratelband Beumer anders wil doen vermoeden is er weinig positiefs te melden. Verschrikkelijk altijd van die mensen die zichzelf typeren als positief, je herkent ze al van verre. Fluiten op de fiets, mensen voorlaten in de kassarij, bij 16 graden een korte broek dragen, altijd leuk meezingen met muziek op de radio, lachend in de regen de hond uitlaten, bij een verliespartij van 9-1 zeggen dat het ook slechter had gekund enz. enz. enz.
Alfred Beumer Knipsel.JPGRatelband.jpg
Zoek de 7 verschillen, zelf kwam ik er niet verder dan 4.

Etappe 13 Chatel-Guyon – Puy Mary,

Vandaag de dertiende etappe, op papier een mooie bergrit. Op papier ja, op de tv was het een stuk minder. Roglic die wat tijd won omdat Bernal moest lossen maar of dat nou door de genieën van Jumbo Hema kwam, ik vraag het me af. Kijkend naar de top 10 zijn de Colombianen heer en meester, dat kan maar 1 ding betekenen, oorlog!
rugnummer

Herman Nijman dagwinnaar, heeft het idee gevat om een lijstje te maken met daarin Sachmann, Kämna en Martinez. Laat dit nou vandaag toevallig de top 3 zijn. We kennen allemaal de uitdrukking van de pers rollen, deze uitdrukking moet Herman niet vreemd zijn. Ik zie het zo voor me, het is een uurtje of 4 in Apeldoorn, de kranten gaan het chloorbadje nog eens door, Herman haalt eens diep adem (positief) en vult vervolgens zijn lijstje in. Heeft zijn lijstje zo samengesteld om genoegen te nemen met de dagwinst. Tony Herman Montana getuige de foto heeft puur gegokt op de dagwinst, triest om een lijstje samen te stellen om 1 dag te pieken.
IMG 20200911 WA0006Tony Montana

Tijdens het tikken van dit stuk staat de tv op de achtergrond aan en vang ik af en toe een glimp van de koers op. Af en toe omdat er toch altijd meer tijd dan gedacht gaat zitten in het leveren van een redactionele bijdrage. Bijna elke dag staat er een redactionele bijdrage op de site, leuk om te lezen voor de deelnemers maar weet dat hier de nodige tijd in gaat zitten. De gemiddelde Jammerdan redacteur kan moeiteloos blind typen met 10 vingers waarvan 8 vingers in ruste. Zo voelt een vrije vrijdag ineens als een werkdag! Het zou daarom ook mooi zijn als iedereen aan zijn plicht voldoet. Vanavond heeft de heer Stokvis weer het hoogste woord, met secondant Pieter als toe(s)lui(s)teraar. Maar de vertaling van de diarree welke Stokvis vanavond weer uitspuugt aan het papier toevertrouwen lukt al jaren niet.

Ik heb tijdens het schrijven van dit stukje geprobeerd wat positieve punten op een rij te zetten maar toch won het negatieve het steeds van het positieve.

Henk Borgmeijer al 40 jaar speaker bij sportwedstrijden en al 75 jaar voetbalkenner! De meeste zullen Henk niet kennen omdat het rondje hardlopen niet verder gaat dan het Gerner Bos op een regenachtige zondagmorgen. Tot nu toe best positief zou je zeggen maar dan heb je ook nog die andere “zelfbenoemde” speaker. Ik wil niet teveel woorden aan deze 2e speaker besteden maar duidelijk is dat het negatieve het weer overwint van het positieve. Henk dat er nog vele jaren bij mogen komen en dat je dit seizoen de presentatie van het kampioensfeest op de Coolsingel mag verzorgen!
gdfgdfgdHerben

SV Dalfsen – ASC 62 stond deze week weer een keer op het programma.
Voetbal.jpg
Hartstikke positief en leuk zou je denken, goed voor de saamhorigheid, maar de wedstrijd was het kijken niet waard. Het anti-voetbal van ASC 62 won het van het flegmatieke voetbal van SV Dalfsen wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Wederom niet heel positief dus. Had Eppe van Leussen in de jaren 60/70 toch maar wat tijd over gehad om met zijn shovel het veld van de blauw witten weg te schuiven.

De Vechtdijk in Dalfsen, je zou er maar wonen zeg uitzicht op de rivier de Vecht, uitzicht op kasteel Rechteren, uitzicht op tientallen ooievaars, uitzicht op de bossen en de weilanden met reeën elke dag. Klinkt positief nietwaar, niets is echter minder waar. Enige tijd geleden kwam deze tweet voorbij, weinig positiefs aan.
Twitter
Als je aan de Vechtdijk gaat wonen weet je ook dat er verkeer langs je woning komt. Hetzelfde als iemand die naast de Aalsmeerbaan gaat wonen en dan gaat klagen over het geluid van vliegtuigen. Daarnaast geven de 4!!! lijstjes van Gerrit ook al geen reden tot positivisme.

Klapt op dit moment ook nog Mollema de Tour uit en fietst Gesink nog rond. Wordt je ook niet heel positief van. De grote stiekemerd uit de Achterhoek die opperde collega Sagan uit de Tour te zetten omdat van Aert op rechts een gat liet. Diezelfde Gesink is teamgenoot van Dylan G., de dader die Fabio Jakobsen in Polen bijna de dood in joeg. Toen hoorde je Robert niet. De flapdrol die even de grote jongen aan de kop van het peloton wilde uithangen maar daardoor medeverantwoordelijk was van het tijdsverlies van Dumoulin. Diezelfde Gesink die in etappe 1 in Nice al liep te janken, te mekkeren over een regenbuitje en in de bergen steeds als eerste moet lossen.

Koe.png Kots.jpg
Gesink

Bart Bergman alias de tank?? kon niet op de invuldag komen omdat de jaarlijkse visdag met vrienden?? gepland stond. Hartstikke leuk en de forellenvisvijver bij Hellendoorn werd aangedaan. Bart won deze visdag glansrijk en ging met de wisselbeker naar huis (positief!) echter werd Bart naast eerste ook tegelijk laatste (negatief) wat alles met de omvang van zijn vriendengroep te maken heeft. Hopelijk is Bart er de 20e wel bij voor een mooie anekdote.
Vissen.jpg

Als je nog niet depressief genoeg bent geworden van het lezen van dit stukje kijk dan even naar het algemeen klassement. Berné Lenferink al vanaf het begin van de tour in de top 5. Als het hem een beetje meezit wint hij dit jaar het Jammerdan klassement. Het zou je maar gebeuren, heb je ooit het Jammerdan klassement gewonnen, plekje aan het raam bij de Rosengaerde veilig gesteld, inmiddels 80 jaar en dan Lenferink als buurman. Niemand die nog een gooi naar het klassement doet in de toekomst. Maarrrrrr om deze bijdrage toch positief, daar is die Alfred, te eindigen. Parijs is nog ver! Zeker voor Berné die zondag de 20e eerst nog een potje moet ballen met als scheids de redacteur van vandaag. Niet alleen Parijs is nog ver maar het gezellig samen zijn ook Berné! Al heeft die al een mooie bestemming voor zijn 1e prijs gevonden.
Berné.png

Mocht Berné toch het klassement winnen…………………………………..

Jammer Dan!

A demain!


Donderdag 10 september

Uitgerekend tijdens de langste etappe van deze Ronde van Frankrijk - ergens door de binnenlanden naar Sarrans - aangewezen zijn om de 'Wist u dat...' te vullen met een zinnige bijdrage. Die eer heb ik weer, denk ik dan.

flying

Want het is al met al tot nu toe een vrij saaie Tour. Met Tom Dumoulin die voor een bijrol heeft gekozen, en dat is toch eigenlijk wel de favoriete renner van ons allemaal. Die aardige man uit Mestreech, die zo donders hard kan fietsen als-ie niet moet poepen.

tom

En dan heeft speelt hij ook nog tweede viool achter een renner die wat kleur mist, Primoz Roglic. Is misschien wel heel leuk om te vertellen, die Roglic was in zijn jeugd een heel aardige Sloveense schanssspringer. Of had u dat al ergens gelezen... Op Twitter misschien? Dan heb ik niks gezegd.
Saai dus. Dat is trouwens vrij vaak een ervaring als je - zoals ondergetekende - vanaf de eerste dag terug bent te vinden in de grijze middenmoot van iedere Tourtoto, waar je aan deelneemt. Dan is de sjeu er toch vrij snel vanaf.

Saai dus. Terwijl de voorbereiding dit jaar zo goed is geweest, misschien wel beter dan ooit. Je weet dat het vanwege de corona een gek sportjaar is, met een extreem kort wielerseizoen en allemaal op elkaar gepropte wedstrijden. Wie nu goed is, is dat in Parijs ook. Daardoor zien we Chris Froome en Geraint Thomas al niet en France, en dat scheelt toch twee zekerheidjes in iedere tourlijst.

boring


Saai dus. Maar dan nog. Maak je een studie van de sprinters voor de lijst, zet je Viviani erop en fietst hij iedere dag in niemandsland mee. Of Nizzolo, dat is nou echt een jongen die lang niet iedereen door het hoofd is geschoten. Fietst ook geen platte punten bij elkaar. En ene Caleb Ewan heb je min of meer bewust overgeslagen. Jammer dan.

Saai dus. Omdat je kansloze ontsnappingen ziet, waarbij je van te voren wel weet dat het 'gewoon' uit zal draaien op een massasprint. Heb je weer uren voor niks zitten kijken, als je je dat tenminste kunt permitteren.

Saai dus. Het is tijd om weer eens wat te gaan doen, wat anders. Het is maar goed dat de voetbalcompetitie heel snel weer begint. Wie zal er komend seizoen hoger eindigen, ASC'62 of SVD? Aan dat spelletje wil ik wel meedoen.

Update: zul je net zien dat dit wel een gave etappe was.

á demain

Woensdag 9 september

Positief

Positief. Het woord van het jaar 2020. Niet Corona. Niet Covid-19. Maar ‘positief’. En zeker binnen de Tour. Het is woensdagochtend 9 september dat dit stukje proza zich ontwikkeld en het nieuws dat onze gewaardeerde Tour-directeur positief getest is, is net een dag oud.
 
2020

Aangezien de werkende klasse zich in een avonddienstje gewoon bij de werkgever mag melden zal er weinig tot niets van de Tour gevolgd kunnen worden. Vandaar maar even deze algemene beschouwing voorafgaande aan de woensdagetappe. De ambtenaren onder ons, inclusief de semi-ambtenaren bij onze financiële instellingen, zullen ongetwijfeld de etappe van begin tot eind kunnen volgen. Op papier een paar uurtjes thuis werken, boodschapjes doen, raampjes lappen, daarna de tuin, de carport en de overkapping nog even finetunen en vervolgens beentjes omhoog voor de Tour. Ja, dat zijn de positieve gevolgen van corona, toch? Volgend jaar wordt je baantje uitgevoerd door een allo-allo sprekend tienermeisje uit New Delhi.

Waar voorheen de uitslag van de predictor nog de twijfelachtige eer had om zowel positief als negatief te worden ervaren (afhankelijk van de wenselijkheid van het vervolg op een op de juiste temperatuur uitgevoerde ejaculatie) komt de term ‘positief’ in toenemende mate in een negatief daglicht te staan. Zeker bij het wielrennen. Werden we in het verleden nog veelvuldig verrast met een positieve dopingtest, lijken er nu alleen nog volledig schone renners (tenzij Dumoulin de Norrit weer vergeet) tussen de aerosolen van de schuimbekkende wielerfanaten door te mountainbiken. Een zeer positieve ontwikkeling toch? Geen EPO meer te bekennen? Of worden we ook hier volledig voor het spatlapje gehouden? En is de zogenaamde besmetting van de ongekroonde koning van Frankrijk ook hier de ultieme afleidingsmanoeuvre? Een positief uitgangspunt voor de complotdenkers, dunkt me.

Positief verrast werd ik door het taalgebruik van onze redacteur uit Dalfsen – Zuid. Vocaal nog nooit kunnen betrappen op één keurige volzin en woorden van meer dan 2 lettergrepen, blonk hij op papier uit in een geweldig stukje proza. Uiteraard moest er nog wel even een bevolkingsgroep beledigd worden (.. het bloed kruipt..) maar daar dacht onze redacteur wel mee weg te komen. Wel strafbaar, geen straf schijnt actueel te zijn. De retoriek en haardracht verschillen feitelijk niet zo heel veel met onze Geert (en dan weer niet die ‘geile). Maar verder was toonzetting en onderwerp genuanceerd, begrijpelijk en terecht. Voorstel is dan ook om dit alles positief te belonen en met genoemde redacteur voortaan in Dalfsen alleen nog via papier, mail, SMS en app te communiceren. Begrijpelijkheid, verstaanbaarheid en besmettingsgevaar ten opzichte van iemand uit onze voorsteden is dan geen issue meer . Positief voor iedereen dus. Ik zie nu al uit naar het Gezellig Samen Zijn.

Positief is ook de wijze waarop onze lokale uitbaters met de huidige ‘crisis’ om gaan. Waar de één tot (!) sluitingstijd de richtlijnen nauwgezet volgt, kent de ander (ADHD+) het woord ‘crisis’ niet eens, zit de tent al maanden bakkiesvol en pakt de positieve gevolgen van 1 besmetting-ligth direct mee door de rest van het personeel een paar dagen vrij te gunnen. Het woord ‘crisis’ komt daar vooral voor als zoonlief met toeters en bellen door de plaatselijke hermandad wordt thuis gebracht. Weer een andere uitbater heeft zelfs iemand uit de risicogroep geadopteerd om zo een voor zijn klanten veiligheidscheck te kunnen uitvoeren. Leeft het op de bovenste verdieping nog dan is het voor de klanten beneden ook veilig. Hulde voor al deze positieve meedenkers.

En om dan maar positief af te sluiten. Ik zal vandaag niets missen van een spetterende etappe. Ongetwijfeld voorspelbaar. Gezien de stand op de ranglijst waag ik me niet meer aan een voorspelling want deze kan niet positief uitvallen. En dat is dan weer positief voor u allen, want het prijzengeld zal dit keer zeker elders belanden.

Une salution positive.

A Demain.

Dinsdag 8 september

Île d'Oléron - Île de Ré (168,5 km)

4

Het is de meest bergachtige Tour ooit, maar vandaag even niet. Zonder de positief geteste tourbaas Christian Prudhomme (zie infographic voor duiding) ging het peloton vandaag over een compleet vlak parcours van het ene eiland naar het andere. Vooruit, een waaiertje hier en een valpartijtje daar, maar uiteindelijk was het massaal sprinten: Bennett won.

corona

De dagzege is voor Dennis Wennemars, puik gedaan. Verder voert, op deze dag waarin roodgeel en blauwwit de degens weer eens kruisen op het voetbalveld, SVD de boventoon in het dagklassement van Jammerdan. Luc van der Vegt (2e) en Erik Koedijk (6e) kenden een sterke dag, met daartussen nog twee van hun voorgangers in het eerste elftal: Jeroen Booijink en Frans Mosterman. In de top-10 is het Alex Scherpenkate die de blauwwitte eer hoog moet houden. Het is voor hem te hopen dat zijn pupillen op Sportpark Gerner vanavond wat beter presteren.

Algemeen klassement
Coen Jansen staat nog altijd fier bovenaan en is al de hele maand drager van de gele trui. Zijn voorsprong is vandaag weliswaar iets geslonken, maar met 43 punten nog altijd riant. Berné Lenferink en Mark van de Kraats liggen ook nog op koers voor een plek op het erepodium.

Wat opvalt zijn de matige scores van het barpersoneel van het Oude Station. Je zou zeggen dat ze in het voorjaar alle tijd van de wereld hebben gehad om zich eens goed te verdiepen in de wielersport. Dan valt het toch tegen dat zowel Rowan Schrijver (98e) als Dennis Zwienenberg (97e) in de rode zone terug te vinden is. Joost Eilert valt ook al niet mee met plekkie 71.

Vergeleken met zijn collega’s doet Mike Haarman (62e) het dan zo slecht nog niet. Deze knul staat niet alleen bekend om de pilsjes die hij op zaterdagavond met heel veel gevoel intapt in het episch centrum, maar ook om de ballen die hij de volgende ochtend met heel weinig gevoel over de zijlijn cq. achterlijn ramt op een verlaten sportpark ergens in de provincie. Al kan dat laatste ook komen doordat hij nog wel eens duizelig aan de aftrap verschijnt:Poedelklassement
In het poedelklassement is sinds afgelopen weekend al duidelijk dat niemand puntloos blijft. Drievoudig winnaar Mark van de Kraats presteert het best met slechts één poedelpunt. Maakt hij kans om als eerst in de Jammerdan-historie de dubbelslag te slaan? Kan een deelnemer in één editie zowel het algemeen klassement als het poedelklassement winnen? Het is een droom die Hugo Endeman vorig jaar pas op de slotdag uiteen zag spatten…

Dan nog even een aandachtspuntje voor de directeur. De redacteur van vandaag heeft de Streiger (of is het strijger?) inmiddels ruim twee jaar in de huiskamer staan. Nu is het wel een keer mooi geweest. Denk maar vast na over wie de komende tien maanden mag waken over deze prestigieuze bokaal.

Streiger

Morgen gaat het peloton op herhaling met wederom 170 vlakke kilometers. Dus gewoon lekker inschakelen tegen een uur of vijf. Vanaf donderdag belooft het los te gaan en staat er een mooie serie heuvel- en bergetappes op het menu. De absolute ontknoping volgt natuurlijk pas op zondag 20 september in het Oude Station!

À demain!

 

 

Maandag 7 september


 Geen berg te hoog voor JUMBO-renner uut Dalfsen

06 september 2020…1/4-van Frankrijk in de Rode Zone…maar ondanks alle CORONA-problemen fietsen de renners uit de JUMBO-Visma-ploeg in de 9e loodzware berg-etappe zowel bij de profs in de Pyreneeén als bij de amateurs in de Wilhelminastraat naar het geel.
 
Henkb2

Kenners onder de Jammerdan-deelnemers zullen de naam van Primoz Roglic( Sloveen - 1989 ) zeker hebben genoteerd maar oud-tennnistalent Ronald Kamphuis ( geboren & getogen Dalfsenaar – 1971 ) hebben velen onderschat…hij startte tegen de (kerk)klok van Dalfsen ( zie foto ) even voor achten en finishte in een onwaarschijnlijke tijd van 4 uur 12 minuten en 44 seconden ( 4 minuten en 12 seconden verloor hij op de talentvolle Duitser wielrenner Buchmann en slechts 17 minuten en 27 seconden op zijn JUMBO-ploeggenoot Roglic ) ….sportief diecteur Merijn Zeeman was dan ook na afloop meer dan dik tevreden en dus hebben beide coureurs Zeeman zeker niet teleurgesteld. Tevens merkte Zeeman op dat Roglic heel veel te danken heeft gehad van Kamphuis…want na zijn finish ( even over 12 uur ) kon hij onze ploeg in het bijzonder en Roglic in het algemeen tippen waar hij kon toeslaan voor het geel….

Kortom (bijna) alle ogen waren natuurlijk gericht op de finish in Laruns maar de echte Dalfsenaren ( o.a. dochter Anouk en zoon Stan stonden natuurlijk in de Wilhelminastraat om papa ( met snot voor de neus ) en op echte wielerfiets- en helm uit de stal van Salland-Tweewielers ( met twee vingers in de (snot)-neus ) met juichkreten en applaus binnen te halen.
  
Henkb

Na afloop stonden de sportjournalisten ( uiteraard met mondkapje ) te popelen om de eerste reactie van dit ongeleid wielerprojectiel te vragen hoe het mogelijk is om vandaag 4 uur 12 op de klokken te zetten?
 

Henkb1

Kamphuis reactie was deze: de eerste 8 koersdagen werd door de leider in het algemeen afgelegd in 34 uur, in mijn 8-daagse werk/trainingsweek stond de teller bij mij op 88 uur ….( 55 uur meer trainingsuren ) en daar word je sterk van ( noot van de redactie: is precies 1 uur per jaar in het bestaan van het 55-jarige jubilerende Kamphuis-concern )…gefeliciteerd namens alle Jammerdan deelnemers met dit jubileum-jaar….

Overigens staat Ronald Kamphuis met zijn bijzondere prestatie niet alleen in de analen van 6 september:

1946 : Bennie Jolink komt OEREND HARD ter wereld in Hummelo ( Achterhoek )
1964 : Jan Jansen     WERELDkampioen op de weg in Sallanches ( ligt in de Franse Alpen )
1995 : Ned. Voetbalelftal wint in Rotterdam met 1-0 van Wit-Rusland
2015 : Abdy Nageeyhe loopt in Tilburg een Nederlands record op de 10 Engelse Mijl in: 46.26

             ( 2007 : 2e op de 10 kilometer in Dalfsen  in 33.19 ) organisatie Stokvisdennen.

2019: Ned. Voetbalelftal wint in Hamburg met 2-4 van Duitsland
2020: Ronald Kamphuis snelste Dalfsenaar 9e etappe Tour de France in 4.12.44 ( Start/Finish Wilhelminastr. )
Tot slot nog even enkele gegevens en voorkeuren van Ronald Kamphuis:

Geboren: 1971 – Dalfsen ( naast de huidige JUMBO )

beroep   : sportief-directeur JUMBO-Dalfsen
gewicht : 88 kilo
gehuwd :   met Dana ( free-lance sportfotograaf )
kinderen: dochter Anouk ( handbalster sv Dalfsen – E2) zoon Stan ( voetballer FC-Dalfsen – Jo 8-9 )
hobby’s : motorrijden en oud-tennisser ( trainer Frank van Nunen ) en talentvolle fitness-beoefenaar o.l.v. Hanny Hilgenkamp

en een lijstje met voorkeur:

 1. a) Zeeman Geel   of   b) Jumbo Geel =   b
 2. a) Koen Jansen     of   b) Jan Jansen =   b
 3. a) Bolletjes trui   of   b) Bolletje beschuit =   b
 4. a) Marathon Rotterdam of   b) Halve van Dalfsen =   b
 5. a) Groene trui of   b) Groene Paprika =   b
 6. a) Lemelerberg of   b)   Pyreneeën =   a
 7. a) Ronde-miss of   b)   je eigen meisje =   b
 8. a) Meesterknecht of   b)   Kopman=   b
 9. a) Amstel Gold Race           of   b)   Tour de France =   b
 10. a) Gele Trui of   b)   Jus ‘d Orange  =   a
 11. a) Buitenhuis of   b ) Grapperhaus  =   a
 12. a) Winkelen of   b ) Fietsen =   b
 13. a) Zeeman of   b ) Stuntman =   a
 14. a) Pau of   b) Stoel   =   b
 15. a) Feyenoord of   b) Ajax = niet te begrijpen !!!!

Beste sportvrienden namens het JUMBO-team uut Dalfsen wens ik allen een sportieve- en gezonde voortzettinf van de TOUR….en het zou mooi zijn dat u allen in en TOP-conditie- en levendig aanwezig kunt zijn bij de prijsuitreiking op zondag 20 september in het GRAND SPORT CAFE “ Het OUDE STATION “

kallem an &   goed goan !!!

sportgroeten van uw 9e-etappe-verslaggever
   

Zaterdag 5 september


Historisch

Voor mijn gevoel doe ik al ongeveer 100 jaar mee aan jammerdan en nietsvermoedend stap ik om 16:50 uur op de fiets richting gerner om de rood-gelen te zien spelen tegen de zwolsen uut Ittersum. Op dat moment in de tour “normale” situatie waarbij we allemaal wel hebben kunnen zien dat Dumoulin zich schikt in de dienende rol die hij nu zal moeten spelen. Oké er zijn wat verschuivingen en Nederland valt uit de top 10, maar dat is niet echt historisch.

Het venijn zit hem vandaag echter in het poedelklassement. Nog nooit is het voorgekomen dat maar liefst 5 poedeldeelnemers in de reguliere top 10 !! staan. Gerenommeerde namen in dat lijstje met Johan, Robert, Ronald en Marc. Er kan er maar 1 de beste zijn en dat was Jurgen. De onderwijsbaas had in zijn poedel de nr 1,3,5 en 7 van deze etappe wat goed was voor de hoogste dagscore met 63 punten., waardoor zijn totaal doorschoot van 14 naar 77. Slechter kan niet denk je dan. Jawel Richard Lucas heeft er nu al 97 ! Historisch slecht dus.

Etappe 8

Nr

Naam

Score

1

Grobbée, Jurgen (p)

63

2

Bouwhuis, Marc

46

3

Sluiter, Pieter

41

4

Kraats van de, Mark

39

5

Wennemars, Dennis

38

6

Booijink, Ronald (p)

37

7

Bouwhuis, Marc (p)

37

8

Wennemars, Robert (p)

37

9

Noordhof, Johan (p)

35

10

Démare, Michel

34

     

Even bijkomen van dit rampenscenario.

Tietenetappe

Vandaag een echte tietenetappe, maar wel één voor de grote meneren. Vooraf kon je al wel zo’n beetje het verloop uittekenen, groepje rijdt weg, krijgt de zegen en de toppers komen op enkele minuten van de winnaar over de streep. maar voor het algemeen klassement slechts een bevestiging van de huidige posities (hopelijk) met uitzondering van grote Tom.

tietenetappe

Chapeau

Vanaf deze plek toch even chapeau voor de vaak bekritiseerde tourorganisatie. Zij hebben het mede door hijgende sponsoren in de nek toch aangedurfd om dit fantastische evenement met hier en daar een mondkapje door te laten gaan. Dat lijkt dus allemaal goed te gaan, maar ik doel vooral op de strijd vanaf het begin. In week 1 de bergen al in en je hebt na precies 8 etappes al een top 10 die als eindklassement niet zou misstaan. Tom zal waarschijnlijk nog wel toetreden tot dit illustere keurcorps en hier en daar zal een kleine verschuiving plaatsvinden, maar dit is beter dan menig ander jaar waarin een groepje D rijders het klassement aanvoerden, omdat ze per ongeluk in de 4e etappe in een uit de hand gelopen ontsnapping zaten met een minuutje of tig voorspring.

Jumbo Visma

De laatste jaren werd het peloton vooral gegeseld door team Sky, met Froome, Thomas en Bernal als winnaar, maar dit jaar is de wespenbrigade van Jumbo Visma een ware plaag. Als er al een andere renner dan de ex kampioen schansspringen uit Slovenië aanspraak denkt te maken op de eindoverwinning, dan zal de finale van de 4e etappe het laatste beetje hoop er wel uitgeknepen hebben. En dan het optreden van Wout van Aert, ik heb er geen……….

Klassement

Coen Jansen staat bovenaan en blijft wat mij betreft ook bovenaan. Ik sta niet bij hem op de loonlijst heb geen aandelen van hem, zal ongetwijfeld een sympathieke gast zijn, heeft wel een lijstje om je vingers bij af te likken, maar ook de naam Wout Poels. Deze klasbak heeft jarenlang in dienst gereden van de groten op deze wieleraarde en besloot voor zichzelf te mogen koersen bij Bahrain merida. Wout rijdt rond met in ieder geval 1 gebroken rib en kreeg na de wandeletappe in de 1e week terecht een soort oeuvreprijs voor strijdlustigste renner. Als hij deze tour/toer volbrengt dan is hij voor mij de morele eindwinnaar en die staat terecht in het winnende team van Coen.

wout poels

Ooievaar !
Donderdag 3 september


Le Teil - Mont Aigoual (191 km)

3


Na de laffe wandeletappe van gisteren was de hoop dat er vandaag meer spektakel zou volgen. Maar helaas. De favorieten lieten elkaar ook in deze rit naar de top van de Mont Aigoual met rust. Aleksej Loetsenko, niet te verwarren met zijn neef Aleksandr Loekasjenko, kwam als eerst boven. Het is dan ook geen toeval dat de dagzege ging naar Arian Vloedgraven, die volgens ingewijden ooit Russisch studeerde. Ook Marc Bouwhuis en Barend Lindeboom vinden we terug in de dag top-3.

In het algemeen klassement blijft Coen Jansen de onbetwiste koploper. Hij is de grote verrassing dit jaar. Niet alleen in dit klassement, maar ook qua eigen verrichtingen op het asfalt. Coen heeft enkele weken geleden namelijk zijn eerste racefiets gekocht. Geen weloverwogen keuze, geen proefritjes, maar gewoon kopen, dacht Coen. Omdat hij ‘toch wel zeker wist dat hij het mooi zou vinden’. En eerlijk is eerlijk, hij trekt er regelmatig op uit met z’n stalen ros en daarmee zijn Coens eerste sportieve activiteiten sinds 2013 (SV Dalfsen 4) een feit.

Coen2

Coen gaat met zijn nieuwe fiets overigens regelmatig op pad met Hugo Endeman, de huidige nummer 6 van het klassement. Hugo kon natuurlijk niet achterblijven en schafte ook een nieuwe tweewieler aan. Dat is echter bepaald nog geen succesverhaal. De eerste vier ritten op Hugo’s hagelnieuwe racemonster kwamen vroegtijdig ten einde wegens respectievelijk een afgebroken trapper, een wolkbreuk, een lekke band en een afgeknapte spaak. En Alexander Habers hem elke keer maar weer ophalen...

Hugo

Dan naar de nummer 14 van het klassement: Sjoerd Klarenbeek. Hij was zaterdag, tijdens de start van de Tour, nietsvermoedend aan het wandelen met zijn vrouw. Het plan was om vervolgens op de fiets te stappen richting het episch centrum, om daar aan te sluiten op de invuldag. Dat verliep toch even anders. Omdat Sjoerd binnenkort papa wordt was er een heuse Beershower voor hem georganiseerd:

Met negen man een dag lang drinken was het plan. Een afgetrapte bus, een chauffeur, 8 SVD’ers en 1 ASC’er op pad. Echter bleek de enige ASC’er (Werner Snel) deze dag de zwakste schakel te zijn. Na een halve dag (lees 9 uur in de avond) moest hij al opgeven vanwege lichamelijke problemen. Waar iedereen nog vol energie om bier zat te schreeuwen bij Mansier, had Werner stiekem de Ratten-Taxi genomen door bij zijn schoenmoeder in de auto te stappen.

De volgende dag bleek de Beershower voor sommige een ware uitputtingsslag te zijn geweest. Waar Sjoerd er rustig 2 inprikte, Koen alles weer lang trapte bij 1 en Chiel zoals gewoonlijk de middencirkel niet uitkwam, was Vincent de grootste verliezer van de zondag. Vincent had zaterdag nog even doorgehaald tot een uurtje of vier en moest helaas de wedstrijd van Dalfsen 3 overslaan. Om er toch nog achter te komen wat hij die nacht allemaal had uitgespookt is er even navraag gedaan bij het personeel van het Oude Station. De details zijn niet geschikt om hier te delen, maar het zal over 2,5 week ongetwijfeld in geuren en kleuren besproken worden tijdens het gezellig samenzijn.

Poedelklassement
Dan nog even een blik op het Poedelklassement. Heel wat Dalfsenaren zullen komende nacht zwetend wakker schrikken van Neilson Powless. Deze Amerikaan was de hele dag in de aanval en kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Het betekende 14 poedelpunten voor Ronald Booijink, Marc Bouwhuis, Niels van Dam, Jurgen Grobbee, Kristian Kok, Richard Lucas en Robert Wennemars. Slechts drie deelnemers staan nog op 0 poedelpunten: Hugo Endeman, Mark van de Kraats en Johan Noordhof.


Lavaur
Morgen gaat het peloton van Milla naar Lavaur over 168 kilometer. Er zijn wat klimmetjes, maar deze liggen zover voor de streep, dat tegen het einde van de middag alle ogen gericht zullen zijn op de sprinters.

À demain! 

 

Woensdag 2 september 2020

Zo dat was een waardeloze wandeletappe met bijbehorende sprint met een leuke winnaar, met voor Bolletje een klassiek geval van Jammerdan. Dat geeft de redacteur van vandaag de gelegenheid om wat zaken te remonteren en de overige gebruikelijke jaarlijkse discussies aan te wakkeren cq. op scherp te zetten. De kettingzaag mag even aan.

Te beginnen bij...
In Lemelerveld hebben we inderdaad nog wel een beetje feestweek gehad, was lekker. Toch nog een paar dagen nader tot elkaar gekomen in gepaste dronkenschap onder de bezielende controle van de gezanten van de Burgemeesteres. Zelf zat Berneetje op de kleedjesmarkt een poging te wagen troep te slijten aan nietsvermoedende toeristen. Een videoband van Co de Boswachter of een teddybeer die de hele dag “Hé Deerne, Kuj mie eem afsnorkelen!” roept, mooi spul bie heur. Lijkt me duidelijk wat de voorkeur geniet.

Onderstaand werd Maikel Kieftenbeld op de Braderie voor de 2e keer een nieuw contract bij Birmingham City aangeboden zonder medeweten van de Eijkelkampjes.

PHOTO 2020 09 02 19 30 27

 Waar waren we ook al weer. Oja, Berne likt overigens beroepsmatig pennen in een van de lagere elftallen(hoe verrassend) van de ABN. Deze organisatie ontslaat per jaar zoveel mensen dat het beschikt over een personeelsbestand met een negatief saldo. Gelukkig haalt Femke de hete kolen uit het vuur en is dit gerommel in de marge van Berné op therapeutische basis niet nodig om lekker over de Vecht te kunnen blijven uitkijken in hartje Dalfsen.
Overige hobby’s van Biernee zoals jullie gisteren weer hebben mogen ervaren; in eigen ruif schijten.

Paars-groen
Rood-geel, Rood-geel, dat zijn de kleuren van juweel. “Daar ligt vanuit de natuurlijke kwantumlogica de voorkeur uiteraard. Met aangezien hier gewoon op zondag wordt gevoetbald en mede daardoor de mate hypocrisie een stuk lager ligt” aldus Maarten van Rossum in een reactie op dit vraagstuk.
En zoals een groot wereldleider twitterde: Bleu-white, GVD bad people, griffels! Just lockem up.

We gaan snel de-escaleren, voordat er morgen Bleu-White Lives Matter protesten uitbreken op de Camperparkeerplaats voor het Station. Tegenwoordig maakt het toch allemaal niks meer uit met het langzaam samenvoegen van de VV’s. Eigenlijk is Jammerdan zelfs de mogelijke oorzaak van de Paarsgroeneroze verbroedering. Is al bekend of dit een succes is?

Stukje wielercommentaar
Waar het de NOS maar niet lukt om een beetje normaal commentaar te geven bij het wielrennen, gaat het op de Belg vaak iets beter, soms wat bejaardengewauwel, maar wel de koerstactiek, de passie en humor tussendoor. Sinds kort is de nieuwe favoriet echter oud-renner Karsten Kroon.

Mocht je het nog niet hebben gezien, hieronder een stukje geniaal vakwerk: https://twitter.com/ThomasBrood/status/1296087660298149889?s=08

 

Dagprijzen en klassementen
Vandaag was het voor eerste en waarschijnlijk laatste keer prijs voor de mensen met Wout in hun team. Mogelijk in Parijs nog een poging, dat is alleen een vlakke klassieke massasprint dus dan is top 5 maximaal. Dagprijzen vandaag weer voor Coen Jansen, Frans Mosterman doet ook weer leuk mee. In het klassement schuift vriend Lenferink gevaarlijk op aangezien zijn team ook een berg over kan komen. Het poedelklassement een puntje voor de liefhebbers van Houle. Freddy, die moet toch beter weten zou je denken.

 

Kennerstour
Het belooft een echte kennerstour te gaan worden. Een zware tour na een vreemde periode waardoor de echte kennis weer komt boven drijven. Zoals bij de F1 een aap nog wel kan winnen in een Mercedes, kon menig jaar met een beetje gok- en googlewerk en geholpen door het simpele format ook de Jammerdanpoule per ongeluk worden gewonnen. En dat maakt het ook zo leuk. Nog leuker voor de liefhebber het poedelklassement, dat blijft grotendeels uiteraard kennis van zaken.

Een disclaimer op bovenstaand commentaar; Deze zijn puur geplaatst vanuit het enthousiasme dat ik er zelf momenteel even goed voorsta. Dit zijn dagkoersen, bij het gezellig samenzijn is dit allemaal al weer volledig anders en kan ik iedereen van tegenovergestelde uitleg voorzien. Parijs is nog ver, het is nu een kwestie van vertrouwen houden. En dan verwacht ik toch de helft van het gezellig samenzijn op een 1,5 meter hoog podium door te brengen. Berné en Roy Askamp mogen mij dan omstebeurten een bierpilsener aanrijken. Hierbij mag eventueel geknield worden. Zo niet......

Au demainDinsdag 1 september 2020

Etappe 4 Sisteron – Orcières-Merlette

Roglic

Dagwinnaar
Lejo van Dommelen is de dagwinnaar. Mooi voor hem dat hij ook weer eens wat wint. Dat is na het ontstaan van zijn snor (of zoals hij zelf altijd mijmert..mijn souveniertjes) op 3 jarige leeftijd niet meer vaak voor gekomen. Geniet ervan Lejo!


Algemeen Klassement
Coen Jansen voert het algemene klassement aan. Ik ken hem niet. Zijn topklassering zal hoe dan ook niet lang duren. Pieter Sluiter ken ik wel, die staat bijna onderaan. Dat is ook niet vreemd als je de hele dag met een bladblazer en een bezem op straat staat. Dan heb je geen tijd om het wielrennen te volgen.

Poedel Klassement
Ronald Booijink voert het poedelklassement aan. Compleet ongeloofwaardig. Komt natuurlijk door de alfabetische volgorde. Heeft in zijn hele leven nog nooit de 0 gehouden. Hier gaat hij dus geen vruchten van plukken…

René van der Beeke staat onderaan in het poedelklassement. Sport en de Jammer Dan- directeur lijken geen goede combinatie de laatste tijd. Bowlen lukt hem ook al niet. Tijdens een recente bowlingpartij gooide Rene zo zacht de bal over de baan, dat de baan continue de volgende error melding gaf:

Rene bowlen

Voor de volledigheid René is de rechter….

Buffel
Eind juni heeft Buffel dan eindelijk toe gegeven aan een feit dat allang bij iedereen bekend was, behalve bij hem: Hij komt niet vooruit met fietsen. Alle schaamte ging dus overboord en hij is op een elektrische fiets gestapt. Tegen de zenuwen heeft hij eerst nog wel de nodige pilseners naar binnen geharkt:

Buffel bier

Zo’n elektrische fiets schijnt namelijk nogal hard te gaan. En dat is gebleken:

Buffel na bord

Het is onbekend hoe het verder met het verkeersbord is afgelopen.

Bord na Buffel


Mike Haarman
Ik was dit keer helaas niet bij de invuldag, Maar de dag erna trof ik Mike Haarman in beroerde staat aan:

Mike

Hij had gewerkt met de invuldag en volgens hem was het zijn slechtste werkdag ooit.
Conclusie: invuldag was geslaagd!

Mike wil nu zo graag minder werken bij het Station, dat hij een LOI-cursus Psychologie (of zoals hij zelf zegt spiegologie) begonnen. Eerste stageadres heeft hij al geregeld. Bij Gerben Bekedam. Mike neemt het bier mee en Gerben de spuit.

 

Mark van de Kraats
Mark doet het weer aardig. 0 punten in de poedel en 2e in het klassement. Kan ook niet anders. Hij heeft namelijk alle tijd door de eerder genoemde bejaarden editie van de Suukerbietenweek én door het feit dat hij ambtenaar is. Erger nog hij is daar manager. Tijd zat dus om gedegen onderzoek te doen naar de ideale tourpoule. Ook alle tijd om morgen de redacteur van dienst te zijn. Het zal bij het blauwwitte pepermunt-etende gedeelte van Dalfsen nu wel weer dun door de broek lopen. En zo niet…

Jammer dan!


Maandag 31 augustus 2020

Etappe Nice - Sisteron

Caleb Ewan, schitterende naam voor een sprinter, evenals de mooie namen van sprinters Mark Cavendish, Marcel Kittel en Jeroen Blijlevens. Deze mannen hebben iets speciaals, voor de duvel niet bang en volle bak nietsontziend naar de meet. Prachtig om te zien. Deze etappe was bij voorbaat onderstreept door de sprinter, als een kans op een etappezege. Veel kansen zullen zich verderop in deze Tour niet meer voordoen.

De etappe begon met de gebruikelijke uitlooppogingen, het peloton gunde de bij voorbaat kanslozen een paar minuten en uiteindelijk werd het duidelijk dat het een massasprint zou worden. In de spint de kanonnen Bennett, Nizzolo, Bol en Ewan in de frontlinie met een indrukwekkende laatste 100 meter van Caleb Ewan. Zoals hij zelf verwoordde: "ik vond mijn weg tussen de wielen en mijn snelheid was voldoende voor deze overwinning".

De dagzege in het Jammer Dan klassement ging hierdoor vandaag naar Coen Jansen. Hij hield een grote groep achter zich die met 7 man plek nummer 2 moesten delen. Daaronder illustere namen als "suukerbiet" Mark van de Kraats, "tattoorock" Chiel Huisjes en "tourdirecteur" René van der Beeke. 

Zoals gebruikelijk pakte onze Spanjaard Richard Lucas weer veel punten in het poedelklassement. Voor iemand die ongeveer 3 maanden in een lock-down heeft gezeten en dus genoeg tijd heeft gehad om een fatsoenlijke lijst aan te leveren hadden we toch meer verwacht. Ik hoop dat Richard wel één dezer dagen naar Nederland vliegt, twee weken in quarantaine gaat om vervolgens bij het Gezellig Samenzijn zijn poedelprijs omzet in bier. Moet tijd-technisch gezien net kunnen lijkt me. Richard heeft in het poedelklassement goed gezelschap van onze Tourdirecteur Rene van der Beeke. Laatstgenoemde voert in negatieve zin het poedelklassement aan. De 6 weken zomervakantie hebben blijkbaar ook niet de gewenste vruchten afgeworpen. En zo druk was het in het Klooster nou ook weer niet.

Door de overwinning van vandaag pakt Coen Jansen ook de leiding in het Algemeen Klassement. Hij neemt de plek over van Frans Mosterman, die afgelopen weekend zijn 40-e verjaardag vierde. Nog van harte Frans! Nu je zegeningen tellen en je langzaam voorbereiden op de middenmoot. Lemelervelder Mark van der Kraats is naar de tweede plek doorgeschoven. Waarschijnlijk heeft de bejaardeneditie van de Suukerbietenweek 2020 voor enige rust in zijn hoofd gezorgd. 

De rode lantaarn wordt vastgehouden door Bram Uitslag. Ik denk dat hij zijn lijst heeft samengesteld uit deelnemers van de Ronde van Tietjerksteradeel, ik ken er bijna niemand van. Dus Bram, ook jij van harte welkom bij het Gezellig Samenzijn.

Op basis van de eerste drie etappes is het nog moeilijk te voorspellen wie de kandidaten gaan zijn voor de eindzege. Het beloven weer mooie weken te worden!

A demain!

 

 
Zondag 30-08-2020


Etappe Nice-Nice
 
Alaphilippe

De mannen op de fiets moesten vandaag al serieus aan de bak.
Alaphilippe pakte overtuigend de overwinning voor zijn "vader".
Jan Jaap Schipper pakt nipt de tweede etappe en onze beleidsmederwerker van verkeer behoudt de leiding in het klassement.
 
De finale had veel weg van de gebruikelijke laatste etappe van Parijs-Nice.
Een etappe waar in het voorjaar, de Jammerdan kenners al op het puntje van hun stoel zitten met een blocnote om de eerste klimmers te noteren met potlood voor een eventuele deelname in hun tourtoto lijstje.
Afgelopen maart zagen wij de Fransen deze laatste etappe terecht annuleren vanwege het dreigende Covid-19 virus met Schachmann in de leiderstrui en waar Nizzolo toen ook al aan het winnen was in de eerste massasprint van maart.
 
Er werd vandaag hard gereden, maar niet gekoerst.
Eén van de hoogte punten was de afdaling van Col du Turrine
Col de Turini
 
Het lossen van Barguil en Aru en een slopende achtervolging van Martinez na een eigen veroorzaakte pets op de grond waren de kleine hoogtepunten voor deze toto.
Al deze drie renners kwamen met achterstand binnen, nog ver voor onze Wout Poels.
 
Lijstjes
Even snel scrollend door de lijsten van de deelnemers komen wij tot deze opmerkelijk lijstjes.
 
Geen Dumoulin;

Boer de, Aize
Borgmeijer, Henk
Burgmeijer, Gerben
Démare, Michel
Hummel, Jeroen
Prins, Harmen
Weijs, Rik

Geen Roglic;
  
Prins, Harmen
Weijs, Rik

De nippende Kwaremont drinker kan op de slotdag nog eens rustig gaan uitleggen,
waarom hij beide Jumbo-Visma mannen heeft thuis gelaten.
Het rijden van zijn troef in het klassement, de heer Valverde en de uitspraak vanmorgen van deze icoon bij de start, dat hij misschien wel bezig is aan het laatste seizoen van carrière, gezien zijn hopeloze vorm op dit moment, moet hem ook niet veel hoop geven op een goede tour, maar Parijs is nog ver.
Harmen Prins heeft in het verleden laten zien te strijden om de laatste plekken,
en het ook niet meenemen van Bernal zal hem weer onderin zien belanden zijn we bang voor.
 
Het Belgische Lotto Soudal zag trouwens al twee rijders verdwijnen uit de Tour.
Gilbert kwam in geen één lijstje voor, maar onderstaande deelnemers zagen Degenkolb niet meer van start gaan vandaag.

Bouwhuis, Marc
Hilgenkamp, Hannes
Uitslag, Bram
  
Morgen een vlakke rit richting Sisteron, de geboortestreek van Joseph de Leuze.

A demain
   

Zaterdag 29-08-2020


Ja hoor, we zijn weer begonnen….
 
Helaas kon de invuldag bij Michel Démare dit jaar geen doorgang vinden, maar de invulploeg 
had keurig onderdak gevonden bij het "Gezellig samen zijn" etablissement van Het Oude Station.
Gedurende de dag kwamen zich diverse deelnemers zich op 1,5 meter afstand melden voor het betalen van de inleg.
De sapjes waren trouwens nog nooit zo koud geweest als deze editie.

Dank Joost en het team voor de goede organisatie.
Zo’n 120 lijstjes hebben de mannen ingeklopt in de computer.
De lijsten staan allemaal online intussen.

Traditie getrouw missen er een aantal lijstjes en dat horen wij graag via het bekende mailadres.
 
Het was vandaag trouwens veilig toiletteren.

maar
  
Volgens Michel Démare was het vrouwentoilet nog nooit zo goed bezocht, waar ook een poster hing naar verluid.
   
Bekende figuren moesten de organisatie lastig vallen dit jaar....

Mail:

Sjoerd Klarenbeek
Klein foutje ontdekt. 2x houlle en 2x grellier in de poedellijst. 
Graag vervangen door de 1e 2 reserves, meer reserves zijn niet nodig;..
Alvast bedankt. 

Henk Borgmeijer
Goei’ndag sportmannen,
zoals ieder jaar weer een verrassende lijst van een wielerkenner.
wens jullie allen een gezonde TOUR.......en zonder enige valpartij.... zodat allen weer heelhuids terug kunnen fietsen naar de thuisbasis.....
en met de “ Oude Station “ regel:   Rust...Reinheid en Regelmaat gaat jullie dat zeker lukken......
dank voor jullie inzet.....
kallem an & goed goan  !!!!!
sportgroeten,

ps, ik heb er een wordbestand van gemaakt, ik kan geen renners vinden als ik op het pijltje klik.
  
Chiel Huisjes
Dag Jammer dan, 
Hierbij mijn lijstje. Ik verwacht grootste dingen van mijn lijst.

Jan-Jaap Schipper
Heren, 
Bij deze mijn team voor deze tour. Als het goed is, zitten er geen dubbele namen in dit jaar. Mocht dat wel het geval zijn.... 

Richard Lucas
Hierbij mijn lijstjes voor komende Tour; met jullie goedkeuring betaal ik 4 September bij Het Oude Station,
dan ben ik weer in Dalfsen namelijk, zit nu nog in code oranje gebied!!
Graag even een bevestiging dat lijstjes goed zijn ontvangen.

Dennis Zwienenberg
Nu mijn volledige lijst.

Jeroen Hummel
Hierbij mijn jaarlijkse poging voor eeuwige roem, die ieder jaar overigens weer in schoonheid strandt.
Ik heb gisteren al betaald bij het Oude Station.

Telefonisch:

Robert Wennemars
Ik heb bij al mijn ljsten de verkeerde Bennett ingevuld, willen jullie dat veranderen?


Wilfried Riesebos
Ik kan het niet versturen nu, maak wel een foto van mijn lijst...

Paul Boerdijk
Ik kan het formulier niet openen op mijn telefoon.

Stuur wel effe een foto en hoop dat jullie het kunnen lezen.

paullijst


Tijdens de invulmiddag:

Pieter Sluiter (Debuut)
Ik heb gewoon 15 makkelijk klinkende namen genomen.. Pino,  Jordy Bernal enz.

Mensen , goede Tour en wij zien jullie bij de laatste etappe in het Station.

Jammer dan.....

 

jammerdandalfsen