• Bergen
 • zon
 • paris
 • Peloton
 • Heli

Wist u dat....Zondag 28 juli


Zondag 28 juli

 

Hugo Endeman is de grote winnaar van de JammerDan Tour-poule 2019, hij streed al dagen met Frans Mostertman, die de eer van de Molenaarses hoog hield, om de overwinning. Gisteravond werden de prijzen weer uitgedeeld door directeur Rene van de Beeke, een select gezelschap was bij Het Oude Station bijeen gekomen om te genieten van de laatste etappe, een biertje en de band "Moonshine Ramblers"uit Steenwijkerwold. Zij konen wel een potje spelen en brachten de stemming er goed in, a.s. donderdag weer te bewonderen op jet Dicky Woodstock-festival.

 

video jammerdan

Het was weer een geslaagde editie volgens mij, ik, en vele anderen denk ik, probeer het volgend jaar nog een keer met een beter lijstje.

A 'l annee prochaine 2020!

Zaterdag 27 juli

Tour is beslist.

Jawel, de tour is bijna op zijn einde gekomen. Kruijswijk op het podium. Alladixi haakte toch op het einde af in de Alpen. Terwijl wij allemaal weten dat Dixi er op het eind nog altijd bij zit. Staan lukt alleen als er een muntinwerpmachine aanwezig is. Maar dat terzijde. 
Er is al veel geschreven deze tour, maar ook verschrikkelijk veel onzin, althans volgens de geleerden Lenferink en Scherpenkate. Gisteravond stonden ze gemoedelijk de tour de analyseren op het plein voor Nikki's. Waar de geraniumsband Melrose op het podium stond. Dat de twee heren er waren was nogal vreemd, want volgens de uitbater geloofd iedereen alles wat er op Dalfsennet staat. Hij noemde het de lokale media.. Klopt niet, Herben heeft namelijk helemaal niets op zijn accounts gedeeld dat er iets niet door zou gaan. Maar diezelfde lokale media deelt wel mede dat het een spetterend optreden was Melrose en een Rene Froger imitator. Bijzonder. Oke. Laten we het lauwe bier maar verder achterwege laten.
B en H waren het roerend over eens dat het nogal laffe stukjes waren dit jaar. B: 'het was nogal warm, dus ik kon me er niet toe zetten". wat een gelul. Altijd en overal een mening over, vooral over dat provincieclubje, en dan op het moment supreme er helemaal niks uit kunnen fladderen. Maar H heeft dat keurig de kop in gedrukt, want de kop van donderdag was ook weg na H zijn inzending. NIet de kop van Berne letterlijk, maar van de tekst. Sommigen hadden dit graag anders gezien. Maar goed, volgend jaar gaat Hoofdredacteur Alfred iets strikter te werk, gaan we maar van uit. Alfred is namelijk zo Dalfsens gezind, dat hij zelfs op de vrijdag bij de Zwarte Cross een facebook evenement bezoekt. Sommige mensen dachten namelijk dat het wel leuk zou zijn om met alle Dalfsenaren op de foto te gaan bij de Zwarte Cross. Echt, dat is iets wat ik ook als eerste zou gaan doen als ik het Gereformeerde Dalfsen verlaat voor een weekendje cultuur snuiven. 

FB IMG 1564256014128

De Fabriek had gisteravond ook een band staan. Iets met blackpeppers of zoiets. Leek allemaal heel leuk, maar sinds Bint daar weg is loopt het allemaal net even iets anders. De heren Van Dam, Stokvis, Slot en Klaassen hadden nogal moeite met de route die het barpersoneel daar liep. Ze moesten te vaak hun nek om draaien om aan bier te komen. Voor Ronald is dat nogal wat om z'n nek uit te steken. Maar een ander vragen lukt alijd. Zo gingen er gisteravond verschilende mobiele telefoons af, met de vraag of diegene mee wou om zijn caravan op caravan op te halen uit een één of ander gescheiden familiecampingetje. "is maar een uurtie rijden, en onderweg drinken we dan nog even koffie". Klonk allemaal heel uitnodigend. Ronald is uiteindlijk maar in zijn eentje vertrokken met een dikke truck onder de kont.

IMG 20190519 WA0003

Onze wielrenkenner Freddypedia bij uitstek is niet gebeld. NIet omdat hij met een paar jochies naar Limburg is om daar een beetje de mooie jongens uit gaan hangen,

IMG 20190727 WA0007

Maar meer omdat de directeur van Roda containers Fredmans altijd druk is met zijn telefoon om op een gratis wifi netwerk mee te kunnen liften, en gisteren is dat tot grote onvrede van hemzelf en de rest niet gelukt.

IMG 20190726 WA0041

De heren hebben dus een heuveltje beklommen in Limburg, Paultje Patat daar in tegen probeerde in Dalfsen een heuveltje af te dale afgelopen donderdag. Dit ging hem niet helemaal goed af. Hij is verder onbereikbaar voor alle commentaar.

IMG 20190726 WA0003

 

IMG 20190726 WA0002

Kan er ook mee te maken hebben dat zijn telefoon ergens onder in de haven ligt. 10 sambuca's Paul, sjezus. Daar gaat zelfs van Dommelen een valse noot van spelen.

IMG 20190615 WA0060

Maar goed. Morgen is de prijsuitreiking dus bij het Oude Station, zonder ex-uitbater van Oenen. Hij zal wel aanwezig zijn schijnt, hij zal nu wel minder vaak zelf naar de bar lopen om een biertje te gaan halen.... Gelukkig is zijn goedlachse en altijd stralende vriendje De Maar er ook om iedereen vriendelijk en spontaan te begroeten bij binnenkomst.

IMG 20190727 WA0030

Bij het naar buiten gaan zal onze redacteur van morgen iedereen persoonlijk uitzwaaien al liggende op het einde van de bar. Om daarna alles keurig te onthouden wat er deze dag allemaal gebeurd is en allemaal met jullie te kunnen delen. De oud redacteur van de afsluiting, Gerrit, ligt dan waarschijnlijk al op bed met een bak bami van de plaatselijke afhaal-chinees.

We verwachten nog wel problemen met de prijsuitreiking van onze Algemeen Directeur. Bij de invuldag vertelde hij stoer dat hij wel 3 uur gevaren heeft met zijn schouder uit de kom. Onder werktijd. Met allemaal kinderen. Zeer knap Rene. Een hele prestatie. Hopelijk kan je morgen met je rukarm wel de prijsuitreiking doen. 

IMG 20190726 WA0035

Tot morgen. rond 16:00 uur zullen de eerste kenners wel binnen komen. Zo niet....
Jammer dan.........................

p.s:

IMG 20190518 WA0000

op de maandag na de prijsuitreiking.

Vrijdag 26 juli


Tour nadert zijn einde, beetje veel euforie.

Het gezellig samenzijn nadert, zo ook de Tour. Joost staat ons alleen op te wachten, Annemarie is ons ontvlucht, kon het gepeupel, zeker op de 3e zondag van juli niet langer aan horen en zeker niet zien. Euforisch zijn de meeste deelnemers van de Jammerdan tourpoul, euforisch over deze tour 2019 is zowat de gehele wielerwereld incluis al zijn volgers. Het Nederlandse chauvinisme vierde hoogtij dagen de afgelopen 3 weken. Waarom eigenlijk 3 minimaal gewonnen sprintjes ( waarvan 1 Belg ) en een gewonnen ploegentijdritje, met 1 Duitser, 2 Belgen, 1 Nieuwe Zeelander, en 1 verdwaalde Noor in de Nederlandse ploeg. Kruijswijk, Kruijswijk hoorden we alleen maar op Radio Toer, hij kan de tour winnen. Deze wel diensdoende redacteur ( elk jaar is er wel de zelfde ziekmelding ) ziet al de etappes en ziet genoemde Nederlandse hoop alleen maar volgen, volgen en nog eens volgen. Een beetje de aanval zoeken zit er bij waarschijnlijk deze psv- supporter niet in en dat verklaard dan eigenlijk ook alles. Gaat hij dat vandaag dan wel doen en eindelijk eens tijd winnen en dan toch het geel pakken, dan zal Parijs zondag vollopen met schijt lollige in oranje gestoken “wielersupporters”. Helaas de euforie zal vanaf vandaag te einde zijn, Bernal doet de komende dagen 2 versnellinkjes en staat zondag wel heel laat ( 21.30 uur) als laatste in het geel, is hij overigens familie van Jody Bernal ?

jo

Het zou en moest de Tour voor onze Franse “vrienden”, echter Barder zakte volledig door het niet bestaande ijs in Frankrijk, Pinot stapt nu af ( vrijdagmiddag 15.00 uur) en Alaphilippe wordt over 3 jaar betrapt op de camping met een paar zakken dope in zijn tent, erg ………….jammerdan !

De klassementen

Hugo Endeman in beide poultjes vier aan kop tot aan vandaag, mocht hij ze beide winnen dan heb ik liever dat zijn zusje de prijzen zondag komt ophalen, tellen wij dan ook goed. Ik wacht niet op de uitslag ben namelijk uitgenodigd door de Blauwe Bogen commissie om mijn talenten daar te vertonen.

Gezellig samenzijn zondag

De organisatie geeft op haar net geopende Facebook-pagina dat de band The Moonshine Rambles aanwezig zullen zijn. Na DJ Jos, Bollie’s Beenham something compleet differrant.

https://www.youtube.com/watch?v=Yt4hphJw25w

Trop chaud, l’heure de la biere, jusqu’au dimanche

 

 

 

Etappe 18 Embrun – Valloire

QuintanaHugo

Algemeen Klassement + Poedel Klassement
Hugo Endeman nog steeds fier aan kop. Omdat ik zelf een snipperjaar genomen heb in beide klassementen boeit het eigenlijk totaal niet, maar toch wel mooi om te zien dat de rood gele kennis ook hier vanzelf boven komt drijven. We voetballen hoger en hebben een mooiere kantine, dus vreemd is dit ook niet.

Alwin Lindeboom
Doet al jaren mee, maar eindigt normaal steevast onder zijn vriendin. Hij is ook nog geen enkele keer winnaar van het algemeen- of poedelklassement geweest. Dit is ook niet vreemd want hij eindigde vroeger met de Chakel bij het paasvoetbal ook  altijd ruim achter de superieure equipe van Fred Rienstra: De Smidshof 2!

Maar dit jaar is alles anders! Alwin staat in de top 10! En iedereen zal het weten ook! Hij bombardeert elke whatsapp-groep waar hij in zit. Hier een minuscule bloemlezing daarvan:

Alwin 1    

 

Alwin 2

 

Alwin 3

 

 Alwin 4

Eén voordeel. Mocht hij in de prijzen vallen, grote kans dat hij zondag weer schittert door afwezigheid en zijn eventuele prijs direct de muziekpot in kan!

 

Regel 5
Regel 5 van de huisregels heeft vorig jaar weer tot hevige discussie geleid. Deze regel luidt namelijk:

Als u niet aanwezig bent op de sluitceremonie dan wordt uw prijzengeld gedoneerd in de muziekpot voor volgend jaar!

Niet iedereen snapt deze regel. Zo is daar Emiel Brouwer uit Dedemsvaart. Jarenlang deelnemer en ook meervoudig winnaar, dus volledig op de hoogte van regel 5. Maar vorig jaar dacht hij dat hij deze regel wel even kon buigen. Hij won het poedelklassement en besloot niet te komen. De prijs ging dus volledig terecht de pot in. Dit heeft geleid tot hevige protesten vanuit Dedemsvaart, veelvuldig ge-app. Wederom een klein bloemlezing:

Emiel Brrr

Wat weer leidde tot het bedreigen van de algemeen directeur (die overigens totaal niet onder de indruk was) en uiteindelijk geleid heeft tot het afhaken van Emiel Brouwer dit jaar….en van Emiel Brouwer 2… en van Jarno Takens…. en van Jarno Takens 2 en van Emiel Poedel en Jarno Poedel…. Mooi!

Gezellig samenzijn
Het allermooiste is nog wel dat de prijs van Emiel (hij is fan van Lady Dana en haat bandjes) dus gebruikt is voor het boeken van een klasse-band aanstaande zondag!  Veel meer over deze band en het gezellig samenzijn krijgen jullie de aankomende dagen te horen van mijn collega-redacteuren en zo niet…

Jammer dan ……

Woensdag 24 juli

In een in veel opzichten verhitte etappe heeft Matteo Trentin vanmiddag zijn band als eerste over de finishstreep in Gap gedrukt. Op een kilometer of twintig voor de meet sloeg hij een gap met zijn medevluchters waarmee hij na eerder al gappie Simon Yates zijn ploeg een nieuwe etappeoverwinning bezorgde. Daarnaast was het de dag van Hugo Endeman, die zowel de gele trui in het algemeen als het poedelklassement aan mocht trekken. En dat is geen g(r)ap, maar dit dan weer wel.

trentin

Hugo liet op zo’n dag als vandaag een spoor van vernieling achter waar ze in de meeste groene werelden aan de Welsummerweg nog trots op zouden zijn. Met ferme sprongen en een beetje duwen à la Martin en Rowe - volgens kenners een persoonlijke vete - werkte hij zich op naar de eerste plek in het tussenklassement. Voor nu even is Hugo Boss, maar zoals altijd als er wat te halen valt zitten Frans Mosterman, Vincent Jansen of Lorkeers en Bram Gortemaker op het vinkentouw.

De dagwinst was vandaag een prooi voor Anne-Marie Mosterman, die zich doorgaans bezighoudt met megalomane spoorprojecten die niet alléén financieel op een wankele ondergrond steunen. Niettemin bleef ze snoekenserveerder Gert-Jan Beekhuis voor, die achter het…., die op een houtje…, die vlees noch vis…, die met een tweede stek genoegen moest nemen. Twee dubbele voornamen, en dan nog een allitererende Harry Harsema op de derde plaats. Creatief hoor, net als de bij elkaar gesudokode lijstjes.

Bijltjesdag ook in het poedelklassement, waar zoals gezegd Endemand eveneens een gaatje sloeg met de rest. Bartje Bergman liep de hele invuldag te oreren dat hij de goede van de twee De Gendts heeft geselecteerd, maar vergat daarbij aan te tekenen dat hij achter de enige en verkeerde Perichon eveneens en kruisje had gezet. Dom, en deze wijn – voor de rebusliefhebber: ch = gn - zal hem nog bitter smaken. Voor Freddy Wildvank valt het doek met Vegard Stake Laengen, die met een heuse eindsprint de veertiende plaats veiligstelde.

De renners wacht morgen een pittige stage in de Franse afbakbar, maar op zo’n tweeduizend meter hoogte – daar waar de eerste ijsberen zich volgens de klimaatelite weldra zullen melden voor verkoeling – hebben ze over warmte niks te klagen. En anders…

ijsbeer

Jammer dan…

 

Dinsdag 23 juli

Nîmes>>Nîmes

Etappe 16 de dag na de rustdag, waar velen dachten er nog een rustdag aan vast te kunnen plakken was het vandaag volop koers. De sprintploegen gingen voor hun voorlaatste kans in de bakoven van Frankrijk. Sommige renners spraken zelfs over rijden tegen een föhn, wellicht een idee om als ploeg volgend jaar naast hoogtestages, tijdrittrainingen op circuits ook eens een week te vertoeven in een kantoorpand waar Ronald Stokvis het klimaat regelt. Sluit je hier als team een week op en je had het vandaag als renner aan de frisse kant gevonden. Om dan ook maar direct te kunnen wennen aan zadelpijn laat je Bram Gottemaker gewoon de kantoorstoelen regelen. Al moet gezegd worden dat Bram de invuldag keurig geregeld had in zijn eigen gecreëerde heiligdom. Het hele godshuis ademde de heilige Messias Bram. Waar je ook keek overal beeltenissen van onze Bram, Bram als familieman, Bram als wielrenner, Bram als dierenliefhebber, Bram als voetballiefhebber en Bram als haan op de toren van het godshuis. Bijzonder om te zien was dat in tegenstelling tot Lourdes mensen voordat zij arriveerden nog konden lopen / fietsen en dit na het bezoek aan de invuldag niet meer konden.

Caleb Ewan kroonde zich vandaag voorlopig tot koning van de sprinters met de 2e sprintwinst in een etappe. Aan Groenewegen om dit zondag te evenaren. Vandaag een drietal deelnemers op het hoogste schavot, Hugo, Bram en Freddypedia. Nog steeds fier aan kop Tour de Frans Mosterman, tot nu toe is het zijn tour en met Colbrelli in zijn team lijkt hij een goede kans te maken op de eindwinst.

Veel deelnemers hebben Jakob Fuglsang, Fuglsang viel vandaag voor de 16e maal in evenzoveel etappes, abandon! Ook lag Thomas weer op het asfalt omdat zijn motorisch aangedreven fiets even blokkeerde. Overmorgen even een spuit erin en achterstevoren de Galibier op.

Morgen een dag voor de aanvallers, een parcours welke zich uitstekend leent voor Bauke Mollema. Wellicht heeft Alaphilippe ook nog snode plannen om voor het echte hooggebergte nog wat extra seconden te pakken op zijn concurrenten. Donderdag, vrijdag en zaterdag benen op tafel, tv aan, koelkast naast de bank, vrouwtje winkelen en de kids met Paultje Patat mee naar de kermis. 3 dagen strijd in de Alpen, op papier lijkt het fantastisch te worden.

Kruiswijk staat er nog steeds goed voor in het klassement, wellicht staat er na 1980 weer een Nederlander in het geel op de Avenue des Champs Élysées. En zo niet Nico, Jan, Frans, Addy, Jan, Louis en Grischa

B A

Jammerdan!

Maandag 22 juli

REBUS:

000001Bart

 

BART = GLUREN

NAAR = NAAR

DE = DE

000002Lejo

LEJO = KLUNGELIGE BUREN

U kunt uw oplossing opsturen naar jammerdan en dan maakt u kans op een mooie prijs.

Jammerdan

 

 

Zondag 21 juli

Limoux >> Prat d'Albis

Vandaag stond alweer de 15e etappe op het programma . Maar wat een prachtige etappe was het vandaag. En na deze etappe van Limoux naar Prat dÁlbis besef je  dat ook dit jaar weer de mogelijkheid bestaat dat er eindelijk weer eens een Nederlander de Tour kan winnen. Wat zou dat toch weer een prachtig zijn.  Simon Yates zette ook vandaag weer veel Jammerdan deelnemers, die voor Adam gekozen hebben, te kijk met zijn 2e etappe zege. Dit betekent ook weer een dagzege voor “ ik kan niet kiezen” Muis Scherpenkate. Jammer genoeg begrijpt Muis nog steeds niet dat het bij jammerdan alleen gaat om het eindklassement. Maar vandaag is het in ieder geval weer feest bij Muis.

00001yates          00002muis

Invuldag

Het is ook al weer 15 dagen na de invuldag bij de kerk. Over die invuldag gesproken; het was weer prima voor elkaar allemaal. Prima tent, goede koffie, koud bier en lekker eten, wat wil een mens eigenlijk nog meer. Het mooie van het invoeren van de lijstjes  is, dat je gelijk al weet wie de kanslozen zijn. Heerlijke voorpret over eigenlijk elk jaar weer dezelfde namen. Dit jaar hebben 18 deelnemers het gepresteerd om geen Alaphillipe op te nemen in de lijst. 4 mensen hebben gedacht dat Sagan dit jaar weer zijn ellenbogen zou gaan gebruiken. Hoe naïef kan je zijn. Maar de echte toppers zijn toch Warner Warringa en Alicia Eilert-Bongers. Zij presteren het om beide renners niet te selecteren. Ben toch wel eens benieuwd naar de motivatie hier van. Bedankt voor de inleg maar weer! Het is jammerdan genoeg niet alleen vermaak op de invuldag, helaas. Als wat later op de dag de klanken en stemmen met bv. por favor gaan klinken, dan weet je dat het tijd wordt om de elektrische fiets aan te trappen en de jeugd hun laatste “pleziertjes” moet gunnen.

 

00003porfavor

Wist u dat

En over de jeugd gesproken; het redactionele team wordt ook steeds jonger. Jammerdan genoeg is dat ook wel wat te merken aan het niveau van schrijven, dat krijgt een beetje een “dos killos por favor” gehalte. Veel gelul, weinig inhoud en snel naar huis. Je krijgt dus een beetje het gevoel dat je De Stentor leest, alleen hoef je voor de wist u dat niet te betalen. De Yates-blunder is al beschreven en gisteren zag ik ineens al 4 lijstjes naast elkaar staan voor een vergelijk. We zijn net in de bergen en nog een week te koersen, zinloos dus. Over een week staan er andere deelnemers in de top 4.  (Let op die 2 oud gedienden, Bint en Beum die elk jaar op de invuldag nog even met elkaar overleggen wat ze in moeten vullen).

Wat betreft het mooie, maar zinloze excelbestandje gisteren; Jeugdig enthousiasme, zullen we maar zeggen, of is het pedant scheidsrechterlijk gedrag?

00004pedant

 

KRUIJSWIJK !!!!!!!

Maar over Kruijswijk gesproken; hij is dus echt goed bezig. Hij zal alleskunner Alaphillipe nog wel van zich af moeten schudden en Pinot achter zich moeten houden. De man in het geel is natuurlijk van onbesproken gedrag, omdat het een Fransman is. En die gebruiken nooit. Althans volgens de Fransen. En we zijn in Frankrijk, dus. Het valt mij wel op dat er, vergeleken met jaren terug, minder wordt aangevallen. Vandaag was het gelukkig wel het geval met Landa en Pinot. Maar tegenwoordig is het meer afvallen (zou ook wel wat voor mij zijn, maar dat terzijde). Er wordt een strak en berekend tempo gereden en wie het vaakst kan volgen komt in het geel en na etappe 20 ben je dan vanzelf de tour winnaar. Wat zou het toch mooi zijn, als de diesel Kruijswijk zichzelf en ons een keer kan verrassen en wel een tempoversnelling kan plaatsen. Maar het feit dat hij altijd goed is in de 3e week en dat de Alpen hem beter liggen dan de pyreneëen geeft goede  hoop.  Hij kan 28 juli zomaar eens fier rechtop staan op het hoogste schavot. Op de dag dat er vele deelnemers van jammerdan hun best moeten doen om sowieso rechtop te blijven staan.

 

00005dronken

Tulpenmeisje

In het algemeen klassement van jammerdan is (nog) weinig veranderd en in het poedelklassement evenmin (op die paar sukkels na die weer wat puntjes er bij hebben gekregen.

Morgen een rustdag. Hopelijk krijgen we nog een leuk rebusje van Buffel, het jaarlijkse hoogtepunt van wist u dat. Als hij tenminste terug is uit Basel. Buffel loopt daar namelijk onze belastingcenten op te maken, omdat ze met één of ander Nederlands dakkapelbandje cq shantykoor op moeten treden.  En daar moet ook iemand bij zijn die een arm tulpenmeisje de stuipen op het lijf moet jagen met een auto. Nou dan moet je inderdaad bij Buffel zijn. We zien uit naar een rebusje en zo niet……………………………jammerdan

 

Zaterdag 20 juli

Tarbes – Tourmalet (117,5 km)

Kruijswijk in de voetsporen van Zoetemelk?
   


Nog niet zo lang geleden zaten ‘we’ negen jaar zonder etappezege in de Tour. Droegen we dertig jaar geen gele trui. Die troosteloze periodes zijn ten einde en daarmee is het tijd om het volgende tijdperk af te sluiten. Het tijdperk na Joop Zoetemelk, die 39 jaar geleden als laatste Nederlander het geel naar Parijs bracht. Dit jaar zou het zomaar kunnen. Geraint Thomas kraakte vandaag al, Julian Alaphilippe gaat nog kraken en dan betreedt Steven Kruijswijk over acht dagen op de Champs-Élysées het hoogste treetje. Vandaag liet Kruijswijk de absolute hoofdrol overigens aan Thibaut Pinot, die als eerste de top van de Tourmalet bereikte.

Dagwinnaar is, net als gisteren, Steve Oosterkamp. Bijzonder knap. De redacteur van vandaag heeft even geïnformeerd en de streiger, de onvolprezen bokaal voor de meeste dagoverwinningen, staat ook nog bij hem op de boekenkast. Hij heeft er een jaar lang goed voor gezorgd, zal hem tijdens het gezellig samenzijn meenemen naar het episch centrum, maar hoopt er vervolgens zelf ook weer mee aan de haal te gaan. Wie weet. De dag-topdrie wordt gecompleteerd door Alfred Beumer en Henry Blankvoort.


Mag de streiger nog een jaartje blijven staan?

In de top van het algemeen klassement geen verschuivingen. Frans Mosterman, Hugo Endeman en Vincent Jansen of Lorkeers nog altijd op het podium, waarbij ze vandaag zelfs nog een beetje afstand nemen van Sander Bakhuis. Laatstgenoemde heeft geen Fuglsang in z’n ploeg en dat brak hem op. Als we de lijstjes van de top-vier naast mekaar leggen, dan zien we dat twaalf renners bij Frans, Hugo, Vincent én Sander in het lijstje staan. Trentin, Van Avermaet en Colbrelli kunnen de top-drie nog op z’n kop zetten, evenals de tegenvallende Bardet en Quintana. De keuze voor Nizzolo lijkt Sander z’n podium te kosten.Hugo is overigens nog in de race voor een wel heel bijzondere dubbelslag. Iets dat in de 18-jarige geschiedenis van Jammer Dan nooit iemand lukte. Met zijn tweede stek in het algemeen klassement en zijn vooralsnog puntloze poedelploeg maakt hij namelijk kans op twee overwinningen. Lukt het Hugo om net als zijn favoriete club dit jaar de dubbel te veroveren? Of gooit er iemand in extra tijd roet in het eten? Overigens heeft Hugo dit weekend wel iets anders aan zijn hoofd. Hij verblijft namelijk, samen met een flink aantal andere ‘Jammer Danners’ op de Zwarte Cross. Veel plezier heren!Tweederde van de Jammer Dan top-3

In het poedelklassement verder geen verschuivingen. Naast Hugo staan ook Freddy Wildvank en Bartje Bergman nog altijd op een keurige 0. Johan Noordhof en Werner Snel werden vandaag slachtoffer van de bloedvorm van Jumbo-Visma. Ze scoorden punten dankzij Laurens De Plus, maar deze puntjes zijn voor Johan en Werner als water naar de zee brengen.

Nog net in de top-50 staat Mike Haarman. Een topklassering lijkt er dus niet in te zitten, maar dat geeft niet. Mike heeft namelijk heel veel andere kwaliteiten. Eerder in deze rubriek werd al geschreven over zijn rook-, drink- en eetkunsten. Maar afgelopen weekend, tijdens een weekendje weg met zijn voetbalteam, bleek ook nog eens dat Mike heel goed kan paaldansen. De redacteur van vandaag beschikt overigens over meer beeldmateriaal van dit weekend, maar acht het voor iedereen het beste om daarmee maar niet in de publiciteit te treden.Verder ging het eerder in deze rubriek al even over Herben en zijn creativiteit met het parcous van het jaarlijkse hardloopfestijn. Hij plakte er vorig jaar namelijk vrolijk een kwartkilometer bij aan door de deelnemers een rondje om de kerk te laten lopen. De redacteur van dienst heeft inmiddels vernomen dat dit bonusrondje dit jaar weer geschrapt is. Waarvan akte. En oh ja, het verzoek van Herben of iedereen zich nog even wil inschrijven. ‘Het zou zomaar eens vol kunnen raken.’ Ja, of niet natuurlijk.

Ten slotte nog even aandacht voor Erik Koedijk, die ook in dit klassement Stefan Jansen of Lorkeers net voorblijft. Hij deed dat onlangs ook al met z’n huidige woning. Terwijl Stefan een bezichtiging achter de rug had en op het punt stond een serieus bod uit te brengen, wist de makelaar hem te vertellen dat het huis nét daarvoor verkocht was. Aan Erik. Vriend en teamgenoot. Jammer Dan… De housewarming aan de Trechterbeker is overigens vanavond. Aanleiding voor Stefan om Dalfsen te ontvluchten, hij volgt deze rubriek vanuit zijn vakantieadres in Sri Lanka.

Prat d’Albis
Morgen wacht het peloton opnieuw een zware Pyreneeënrit, met aankomst bovenop de Prat d’Albis. Dus geef je voorspelling door en bestel een halve liter en een gehaktbal in het episch centrum. Afin, de Prat d’Albis dus. Een klim van 11,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9%. Net iets anders dan de Lemelerberg. Desondanks, ook aan de Dalfser wielerclubjes: veel succes met jullie beklimming morgen.

À demain!

 

 Donderdag 18 juli 

Alex Scherpenkate en Leo Pessink slaan keihard terug, redacteur van gisteren in zijn hemd gezet!

Als redacteur van Jammerdan moet je natuurlijk nooit op je woorden letten, grootspraak en elkaar een beetje afzeiken dat hoort er bij en wie er niet tegen kan Jammerdan! Maar het beste is natuurlijk altijd om je benen de laten spreken, of je renners in dit geval. En dat deed Simon Yates dus vandaag. En hielp zo Alex aan de dagoverwinning en Leo Pessink mocht mee het podium op. 

Tour 2019: Simon Yates verslaat medevluchters in Bagnères-de-Bigorre


We vroegen om een reactie "eh ja nou om eerlijk te zijn heb ik geen idee hoe een computer werkt en ben ik al lang blij dat ik überhaupt een lijstje ingevuld heb gekregen en ja dat dat er toen opeens 2 bleken te zijn wist ik al helemaal niet"  , aldus Alex Scherpenkate. Tot een paar jaar geleden was dit uiteraard een reden om bij de prijsuitrijking een prachting boek computeren voor dummies te ontvangen, maar aangezien niemand dit boekt meer koopt is het ook nergens meer te verkrijgen dus Jammer dan, volgend jaar een nieuwe poging om een lijstje in 1x goed in te leveren. Leo Pessink hield nog een heel betoog dat hij alleen winnaars wou en dat hij de overwinning van Simon wel verwacht had blablabla maar even kijkende naar zijn klassering in het algemeen klassement weten we allemaal dat dit gewoon een hoop gelul is en weinig kennis. De reactie van de redacteur was even kort als bondig "ach ik sta tenminste wel in de top 10" waarbij deze redacteur graag het woordje voorlopig wil toevoegen.

Het had vandaag een mooie dag kunnen worden  in het poedelklassement, zo'n etappe waarvan je op voorhand weet dat er een kopgroep de ruimte krijgt met dus allerlei slachtoffers in het poedelklassement, alleen.....................als de kopgroep zo groot is dan zijn er maar weinig mensen die de beste 15 van de etappe in hun klassement hebben dus vandaar ook vandaag vele 0 punters in het poedelklassement

En ook in het gewone klassement weinig verschuivingen, al is het voor Harmen Prins ook weleens fijn dat hij een beetje tussen de mensen staat in het dagklassement, maar hij heeft al aangekondigd volgend jaar beter naar zijn vriendin te luisteren en het dan beter te doen, vermoedelijk een geheel colombiaans lijstje volgend jaar dus. 

Morgen gaan we tijdrijden, 14 deelnemers dachten, nou dan moeten we Rohan Dennis hebben die gaat punten scoren als wereldkampioen! Helaas dacht Rohan daar zelf hel anders over, fuck die Oliesjeiken met hun opdarchten ik fiets gewoon lekker om de bergen heen naar de finish bekijk het maar. Ik kap ermee, en zo zien 14 deelenemers hun enige hoop om nog iets in  het klassement te stijgen gelijk in hoop op gaan.


Tour 2019: Bahrain Merida verder zonder Rohan Dennis


Ook Nizzolo gaf er de brui aan, de man die er persoonlijk voor zorgde dat Sander Bakhuis al menig dagklassement kon winnen, was gisteren gevallen en dacht als sprinter ben ik toch te zwaar voor die bergen het is mooi geweest. Sander zal hier ongetwijfeld alle begrip voor hebben want hij weet als geen ander hoe het is om te sporten met wat kilo's extra. 

Enfin er blijven nog steeds 166 renners over om er morgen een mooie strijd tegen de klok van te maken, hopelijk blijft het nog even spannend in het klassement en zo niet...........

Jammer dan!

Woensdag 17 juli - We zijn op de helft! 


Vandaag zijn we dan eindelijk halverwege de Tour de France van 2019. Na een welverdiende rustdag na een spannende eerste 1,5e week was het weer tijd voor een ouderwetse sprintetappe. De tijden zijn voorbij dat je kon voorspellen welke sprinter een etappe gaat winnen. Daarom is het ook geen verrassing dat Ewan dit keer zijn eerste etappewinst pakte. Verder is het ook niet heel verrassend dat Feyenoord weer verliest van een nietszeggend Grieks clubje en dat PSV weer geen indruk achter kan laten, maar dat geheel terzijde.

Het dagklassement is allemaal niet zo spannend en daarom is het tijd voor een grondige evaluatie van het algemeen klassement!

Als we naar de ranglijst in het algemeen klassement kijken, dan zijn er na deze etappe wederom geen verrassingen. Het feit dat de top 5 uit (voormalig) SV Dalfsen vedettes bestaat is natuurlijk ook veelzeggend. Hier zit immers het meeste sportverstand. Sander Bakhuis heeft op een blauwe zondag ook meegedaan bij SV Dalfsen dus die rekenen we voor het gemak maar even mee.Viviani
Verder dienen een paar punten te worden uitgelicht die bij de redacteur van dienst een blik deed ontstaan die vergelijkbaar was aan die van Viviani toen hij zag dat hij afgelopen maandag wéééér door een andere Jumbo-Visma renner verslagen werd:

 • Onze plaatselijke Bas Nijhuis (Steve O.) heeft nog steeds een grafhekel aan sprinters. Hij heeft er daarom maar 2 in zijn lijstje opgenomen.

 • Alicia (wederhelft van kroegbaas Joost) en Warner Warringa hebben zelfs helemaal geen sprinters opgenomen in hun ploeg. Dachten ze soms dat de renners 3480 kilometer over bergen zouden fietsen?

 • Harmen Prins heeft 14 renners geselecteerd die prima renners zouden zijn voor het poedelklassement. Hij heeft Greg van Avermaet echter ook in het lijstje opgenomen. Een poldermodel kiezen bij het invullen van je lijstje heeft natuurlijk geen zin…

 • Alex Scherpenkate doet mee met 2 lijstjes. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar het enige verschil is dat hij in het eerste lijstje Simon Yates heeft en in het tweede lijstje Adam Yates. Wees een man, maak een keuze. Blijkt het toch de verkeerde keuze te zijn, jammer dan!
  Eigenlijk is het ook helemaal niet zo moeilijk om er achter te komen welke Yates men moet kiezen. Om erachter te komen welke je van de gebroeders Yates moet kiezen is even gebruik maken van Google de beste optie. Wie dan te lui is (lees Leo Pessink) om het artikel daadwerkelijk te lezen is er niet achter gekomen dat Simon dit jaar de knecht is van Adam…


Yates

 • Waarschijnlijk hebben Herman Nijman en Harry Boeve een slechte kampeerervaring in Slowakije gehad en daarom geen Slowaakse renners gekozen. Speciaal voor hun volgt hieronder de erelijst van Sagan vanaf 2017:


Palmares Sagan 2017 nu

 

Er zijn natuurlijk ook competities in competities gaande en daarom verleggen we onze focus ook nog even op het barmanklassement van het Oude Station:

De best genoteerde barman is Joost Eilert. Hij staat op plek 31. 23 plekken lager staat Mikie Haarman. Hij verblijft met de Jammer Dan in de grijze middenmoot. Daar buiten is Mike echter een supertalent! Hij blinkt wekelijks uit op het gebied van het gebied van eten, drinken en roken. Ga zo door! De hekkensluiter van het Oude Station klassement is Dennis Zwienenberg (plek 59). Dat is niet geheel verrassend want er is al eens eerder gebleken dat hij zelf ook niet zo goed kan fietsen...


FietsjeDennis2

30-12-2018 (Day before Bukkum)

 

Heren van het Oude Station, succes bij de 2de helft van de Tour, misschien dat jullie nog een stukje stijgen. We zien elkaar bij het gezellig samen komen op zondag 28 juli!  Nu maar hopen dat jullie beter zijn in bier tappen en bitterballen bakken dan in Tour lijstjes invullen. Anders Jammer Dan…

Maandag 15 juli

Eindbaas

Daags na de invuldag verschijnt op de ‘borrel-app’ een opgewekte uitnodiging in Madurodam-stijl van onze directeur: “Voor de liefhebber,….een biertje, wijntje, burgertje ..…in verband met verjaring deze week”. Nou en of er liefhebbers zijn! De alcohol klotst bij menig genodigde inmiddels onder de oksels en het bierschuim schiet als melkzuur tijdens een bergetappe uit de oren, maar een koninklijk biertje bij onze eindbaas laten de meesten zich niet ontzeggen.

De directeur heeft zich voor zijn verjaardag een voorlopig 55e plek in het algemeen klassement cadeau gedaan, om daar vandaag nog een eerste puntje in het poedelklassement aan toe te voegen. Hieperdepiep hoera voor onze eindbaas.

Jumboy’s

Verwend door het spektakel tijdens de plaatselijke omloop op ‘The Day Before’ lijkt de eerste week van de tour steevast een kwestie van afzien te worden. Niets is minder waar. Afgezien van het niet aflatende geleuter van de dienst doende commentatoren was het een week om de lange vingers bij af te likken.

Een busje van Auto Freek vol aan overwinningen voor Jumbo-Visma, Thomas als morele winnaar, slapende stokbroodjes op een fiets, een chokende ‘Blingbling’ en een Duitse ‘dark horse’ die de top 5 binnen draaft. Dan heb je de eerste tourweek wel zo’n beetje gehad.

De lijsten

In het algemeen klassement verandert er niet bijster veel. Mosterman verstevigt de positie aan kop van het peloton en met een in graniet gebeitelde 3e plaats in de daguitslag huppelt Lindeboom met stip van 12 naar 7.

In de straat met poedelgiganten is het bijna net zo rustig als op zondagmiddag in de Prinsenstraat. Bergman, Endeman, Van Oenen en Wildvank hokken gezellig samen op nummer 1. Alle overige deelnemers in dit kneuzenklassement blijven als een soort Klein Duimpje het klassement vullen met een kruimelspoor aan punten. Zelfs grote reus Bouwhuis doet scheutig mee aan dit sprookje.

Glazenbolcup

De gratenpakjes die tot nu toe in de wachtkamer hebben gezeten moeten nog een aantal dagen geduld hebben. Na de rustdag en een 5e zege van de Jumboy’s, kunnen de maatjes 34 van het peloton de catwalk weer op. Ik verwacht nog veel van Holland’s next topmodel Kruijswijk.

En zo niet…Jammer dan!

A demain

 

Zondag 14 juli


alfred1

Quatorze julliet - Een voorspelbare zondag.

 • De Franse renners zullen zich vanaf de start laten gelden om zich onsterfelijk te kunnen laten verklaren op hun nationale feestdag.
 • De sprinters pur sang overleven de enige echte col van de dag niet en peddelen vanaf de 40e kilometer op hun gemakkie door het glooiende en rustieke Zuid-Franse landschap, richting de finish.  
 • Wederom zal een Belgische vrijbuiter roet in de paturain trachten te strooien.
 • Alaphillipe sprokkelt op de laatste col weer een paar secondjes en blijft keurig in het geel.

alfred1a

 • - De Belgische vrijbuiter komt vandaag net te kort en wordt 4,6 kilometer voor de finish voorbij gekacheld door een sterk uitgedund peleton.
 • - Matthews pakt net voor Sagan eindelijk de ritwinst.
 • - Nagenoeg geen verschuivingen in het Jammer Dan klassement. De erkende poedellijst specialisten blijven keurig op 0 punten staan.

Quatorze julliet - Een voorspelbare zondag.

Max Verstappen start vanaf de 4e positie, start slecht, verliest een paar plaatsen en eindigt uiteindelijk weer op de 4e plek. Zijn 2 inhaalmanoeuvres vormen de enige hoogtepunten van deze  wederom zwaar teleurstellende editie van de Formule 1. Verstappen overweegt serieus een overstap naar de wielrennerij of een terugkeer naar de Fred Flintstone variant.
alfred1ab

Quatorze julliet - Een voorspelbare zondag.

alfred1abc

GAAAAAAAP. Voor de 48e keer staan deze armoedzaaiers tegen over elkaar. GAAAAAAAP.              

GAAAAAAAP. Djokovic wint met 3-1. GAAAAAAAP.

Enige positieve van deze finale is het ontbreken van de neuroot van het tenniscircuit. Van de processierups krijg je minder jeuk.

alfred1abcd

Quatorze julliet - Een voorspelbare zondag.

 • De auteur van dienst heeft diverse verplichtingen op het dagmenu staan. Zeer waarschijnlijk geen mogelijkheid of gelegenheid ook maar 1 van bovenstaande activiteiten te aanschouwen. Maar ook dit is niet anders dan anders. Ook hier voorspelbaarheid troef.
 • Derhalve deze voorspelbare voorbeschouwing, zondag 14 juli 2019 om 12.00 uur.
 • Ik wens u allen een meer enerverende en onvoorspelbare dag. Zo niet. Jammer Dan.

 

 

 

Zaterdag 13 juli


Huzarenstukje Thomas de Gendt wordt beloond

Wat een held.... 200 km op kop rijden en dan nog 6 seconden over houden om vervolgens als eerste te finishen. Hoewel een Belg; petje af! Hebben de teams die 200 km op kop van het pelotion hebben gereden mooi zitten slapen door niet de hele kopgroep in te halen. Uiteindleijk weten ook Alaphilippe en Pinot nog te profiteren van het slapen van een groot deel van de ploegen waardoor zij kostbare seconden wonnen en wat Alaphilippe terugbracht in het geel.

 

13 deelnemers hadden De Gendt al voordat de Tour begon door en hadden hem opgenomen in hun ploeg: Chapeau! Er rijdt echter ook nog een andere renner in de Tour rond met de achternaam De Gendt: Aimé, bij de ploeg van Wanty-Gobert. En ja je voelt hem al aankomen: 3 deelnemers hebben deze renner keurig in hun Poedelploeg opgesteld, maar er is 1 deelnemer die deze Aimé opgenomen heeft in zijn Tourploeg.  Wellicht had je het nog niet door maar jij, Jopie Lindeboom: je bent de schlemiel van de dag, waarvan akte!!

 

Een verrassend trio dagwinnaars toch wel vandaag: Jurgen Grobbee, Alwin Lindeboom en Martijn Slot. Jurgen viel in het verleden vaak (in negatieve zin) alleen op in het Poedelklassement, Martijn Slot doet al jaren mee in de middenmoot en Alwin Lindeboom, tja....gelukkig voor de overige deelnemers is het meedoen aan de Tourpoule geen contactsport.........

 

Geen grote verschuivingen aan kop van het klassement. Frans Mosterman voert nog steeds het klassement aan. Blijkt maar weer dat als je voor de Gemeente Dalfsen werkt je alle tijd hebt om je degelijk voor te bereiden op het invullen van je Tourploeg. Ben benieuwd tot welke fouten dat leidt in de gemeente de komende maanden...

 

Niet overmeld mag blijven dat de 4 musketiers welke Xandro Meurisse in hun Poedelklassement hebben opgenomen, vandaag weer de nodige punten bij hebben kunnen schrijven. Als hij zo door gaat wordt het een historische poule met minimaal 4 deelnemers boven de 100 punten in het klassement. En ja, om alle speculaties voor te zijn: ik ben zelf 1 van die 4......

 

Tot zover. Ik ga m'n wonden likken en hopen dat het met de andere poule nog wat wordt. Zo niet.....

 

A demain!

 

 

Vrijdag 12 juli


Op de valreep van deze vrijdag nog een stukje voor de wist u dat.

De dag dat er wederom een Dylan de sterkste was. En dit keer Groenewegen. Die de naderende criticasters voor wou blijven. En nipt de sterktste was in de verwachte massasprint.

U zag het waarschijnlijk al. Het is wederom Sander Bakhuis die de dagoverwinning pakte na een massasprint. Deze twente supporter zal dit succes ongetwijfeld al wel aan het vieren zijn in de lokale horeca. U bent gewaarschuwd! Al moet hij in het algemeen klassement nog wel Frans Mosterman voor zich dulden.

Morgen wordt een dag dat de aanvallers misschien weer een kans van slagen hebben. Met de benodigde heuvels en klimmetjes valt er ook voor de bollentrui weer wat te verdienen.

En hier wil ik het graag bij laten. Wij gaan het zien.

En anders jammerdan!

 

Donderdag 11 juli

planchees

Kruipend omhoog, over grint, steengruis en gigasteile klimmetjes. Zo kan de etappe vandaag naar La Planche des Belles Filles het best omschreven worden. Waar in deze tijden van het jaar het enige gravel dat de doorsnee Dalfsenaar krijgt te zien, mits poortwachter Age Pietersma niet vraagt om een ausweis, zich op banen van DLTC bevindt, zagen de beroepsrenners dit vandaag in het oosten van Frankrijk. Normaal stiefelt een peloton gevuld met Q-koorts het geitenpad omhoog, vandaag was het de T-koorts. De T van Tour en de T van Teuns.

 

En natuurlijk de H van Herman Nijman, de verslaggever van de Stentor die gisteren zijn debuut maakte als redacteur van het Jammer Dan-gilde, en vandaag vermoedelijk zijn primeur als dagwinnaar beleeft. Niet het eerste succes voor Nijman, die een vak heeft gemaakt van het winnen van quizjes, doorgaans omdat de presentator en bedenker eerst met Herman naar illustere voetbalstadions in Extremadura, Bilbao en Osasuna afreist om daar in een later stadium ‘moeilijke’ vragen over te stellen. Niettemin, het is Herman gegund, net zoals Harry Boeve en Henk Borgmeijer het zilver en brons van vandaag verdienen. De 3 H’s: ,,Mooi is dat dan hè?”

herman

In het Algemeen Klassement heeft Sander Bakhuis zijn gele hiphopshirt afgestaan, en trekt Frans Mosterman een dito gekleurd overhemd aan. De beleidsmedewerker verkeer binnen de gemeente Dalfsen weet nog altijd geen goede oplossing te vinden voor de aansluiting van de Raadhuisstraat, de Van Bruggen Boulevard, Vechtdijk en Poppenallee en heeft daar ondertussen zijn levenswerk van gemaakt. Het invullen van tourlijstjes gaat hem ogenschijnlijk wat beter af, wellicht omdat hij dagelijks zicht heeft op het voorplein van het gemeentehuis. Dat kan de vergelijking met een pittige kasseistrook in De Hel van het Noorden – een naam die ook in Dalfsen toepasbaar is, gezien de geografische ligging van het plein ten opzichte van de ambtelijke burelen - moeiteloos kan doorstaan.

Wiebeldewiebel, wapperdewap, en dat geldt ook voor Harmen Prins. Die heeft de laatste plaats inmiddels stevig in handen. Helaas, maar Laurens de Plus komt als belangrijkste troef van Harmen steeds beter in het zadel te zitten: vandaag haakte de Belg pas net voor de eerste beklimming af. Dat moet goed komen, en D66’er Prins weet net als zijn voorbeeld Rob Jetten - na Tenzin Gyatso, uiteraard – dat herhaling de kracht van de reclame is. ,,Ten eerste is het belangrijk dat ik denk dat het goed gaat komen, en dat wacht ik graag af. Ten eerste is het belangrijk dat ik denk dat het goed gaat komen, en dat wacht ik graag af. Nogmaals: Ten eerste is het belangrijk dat ik denk dat het goed gaat komen, en dat wacht ik graag af.” Verder mikt Harmen vooral op de bolletjestrui.

bolletje


Naar verluidt gaat er morgen weer gesprint worden, dit keer naar Chalon-sur-Saône. Misschien wordt deze etappe een prooi van Sander Bakhuis, maar het kan maar zo zijn dat Daniël van Oenen een gooi naar het goud doet. Daniël, in ieder geval nog een fijne verjaring gewenst, en anders:

Jammer dan…

Woensdag 10 juli

 

sagan

Er zijn mensen die in maart al beginnen met het samenstellen van een lijstje voor de tourtoto. Er zijn ook mensen die een dag voor de start in een vlaag van verstandsverbijstering een rijtje in elkaar zetten. Omdat de voorpret van zo’n toto altijd leuker is dan de napret… En vervolgens Zoetemelk en Lemond moeten doorstrepen, omdat die al een tijdje niet meer legaal schijnen te fietsen. Jammer dan.

Heeft A3 gewonnen, die dagprijs? Dan heeft-ie er op voorhand vast wel wat langer over nagedacht. A3, dat was één van de aanjagers toen de handbalsters van Dalfsen voor het eerst een Europese wedstrijd speelden. Ja kijkbuiskindertjes, da’s lang geleden, in 2009. Daar hebben ze het nog over in Pisek, Tsjechië. Daar is niets meer hetzelfde na de overmeestering van een mannetje of zestig, die de plaatselijke economie eventjes een enorme boost gaven. Ergens in Dalfsen moet zich nog een enorm spandoek bevinden – van een meter bij twee meter ofzo – wat aan die gave dagen in Pisek doet terugdenken.
A3 dus, maar die heeft de grootste prijs al te pakken, als we alles goed hebben. Want zo mag je een trouwerij – in de zomer van 2020 – wel zien. En nou maar hopen dat de napret dan wel langer duurt dan de voorpret. Van harte Lindenbaum, en zoals als Drukwerk al zong: Schijn een lichtje op mij. Ook een eerste plek in het dagklassement voor Hugo Endeman. De dartkoning van Het Oude Station. En warempel, meneer heeft een dagprijsje te pakken en vormt gelijk een hip fietsgroepje. Nog wel met Alex Habers, Leo Pessink en Sjoerd Klarenbeek. Dan kom je vermoedelijk verder met klaverjassen.

adrii

In het poedelklassement vallen vooral Wim Ekkelenkamp en Niels van Dam op. Beide hebben Alberto Bettiol in hun ploeg opgenomen, maar waren even vergeten dat deze Spaanse klasbak de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen. Maar bij Vlaanderen denken de heren alleen maar aan de Vlaanderenstraat in Gent. En die keer dat ze in tandemvorm de wildste avonturen beleefden. Hoe dan ook, ook daar ben je je inzet snel kwijt.

Morgen Planche des Belles Filles op het programma. Benieuwd of A3 ook dan hoge ogen gaat gooien. Nu het 365 dagen duurt voor hij in het huwelijk treedt, is het te hopen dat de legende rondom deze Vogezenpuist aan hem voorbij is gegaan. En anders:

Jammer dan...

 

Dinsdag 9 Juli


Sprinterstreintje

Beste treinreizigers. Jarenlang hebben we zitten kankeren op de NS dat ze de treinen een keer volgens de dienstregeling moeten laten rijden. Te vaak mankeerde er wel iets aan de tijdstippen, maar meestal kom je uiteindelijk wel op de plek waar je zou moeten zijn. een uur of 2 later. Voor de oudere deelnemers is dat niet het geval als je Jannes van der Wal heet. Heette moet ik zeggen want ik lees op niekiepedia dat hij in 1996 op 40-jarige leeftijd overleden is, maar dit terzijde.

treintje

Voor deze dag staat er een massasprint op de dienstregeling en die komt er dan ook. Een fascinerend spel van veelkleurige shirtjes, waarbij de laatste 4 a 5 KM voor de streep de nodige treintjes geformeerd worden. Sommige sprinters van weleer waren daar niet van. Abdoesjaparov in de jaren 90, onze geblokte Oezbeek gooide zich van links naar rechts richting de finish. Mooie Mario Chipolini kon het ook redelijk op eigen kracht, maar de meeste ploegen met een sprinter maken vooraf afspraken over de te volgen strategie.

Bij Jumbo Visma is er een duidelijke volgorde. Tony “de tank” Martin trekt de hele zooi op gang, veldrijder Wout van Aert moet het tempo naar een hoger plan trekken en geeft over aan onze ex gele trui Mike Teunissen. Uit zijn kielzog komt dan Dylan Groenewegen die intrinsiek de meeste snelheid heeft. Viviani doet dit ook met Chicone en Morkov, als locomotiefjes, maar dan lnet iets beter. Theorie en praktijk soms komen ze samen en soms niet. 

Jammerdan.

Algemeen Klassement

Bakhuis schiet weer naar pole position en verder bekende namen in de 10 .

Poedelklassement

Voetbaltrainer zijn en fietsen gaat niet samen. Ekkel op 1, Niels van Dam op 2. Succes mannen !!

Voor de huidige vakantievierders: rust lekker uit en geniet !

Maandag 8 juli

Binche – Épernay (214 km)

Alaphilippe grijpt de macht

AFBEELDING1

‘We’ zijn het geel weer kwijt. Met een majestueuze solo greep Julian Alaphilippe zowel de etappezege als gele trui. Maar wat waren het mooie dagen voor Mike Teunissen. Het was alweer dertig jaar geleden dat een Nederlander ‘Le maillot jaune’ droeg, wat betekent dat alleen de oude garde van JammerDan dat nog bewust heeft meegemaakt. Zij die ooit zijn begonnen te strijden voor een plekje aan het raam in Rosengaerde en dat moment inmiddels gevaarlijk dichtbij zien komen.

Ohja, Teunissen. Een van de oogappeltjes in glorieuze Nederlandse sporttijden. Want we mogen niet klagen de laatste tijd. Kiki Bertens en Max Verstappen aan de wereldtop, de voetbaldames in de WK-finale en natuurlijk landgenoot Michel Vorm die met Tottenham Hotspur op schitterende wijze de Champions League-finale bereikte. Tussendoor vierde de plaatselijke roodgele trots het derde kampioenschap op rij. Het kan niet op.

Over dat laatste gesproken, het JammerDan-podium van vandaag is geheel roodgeel. Sterker nog, het toeval wil dat Vincent Jansen of Lorkeers (1), Hugo Endeman (2) en Frans Mosterman (3) afgelopen jaar hun voetbalwedstrijdjes speelden in respectievelijk Dalfsen 1, 2 en 3. Dit trio bekleedt ook nog eens het podium in het algemeen klassement, maar dan in omgekeerde volgorde.

Eens kijken wat voor opvallends we daaronder aantreffen. Jan-Jaap Schipper, bijvoorbeeld. Deze plaatselijke pingpongkampioen stond aanvankelijk hoger, maar kreeg dat vooral voor mekaar door twee keer Elia Viviani in zijn lijstje op te nemen. Leuk geprobeerd, maar helaas.

AFBEELDING2

Op plek 29 treffen we Herben Scherpenkate. Als het aan hem ligt krijgen we weer touretappes van een kilometer of 423, zoals ver in de vorige eeuw. Het mag allemaal wel wat uitdagender, volgens Herben. Zo besloot hij vorig jaar ook het parcours van de Halve Marathon van Dalfsen wat uit te breiden. Rondje om de kerk, in plaats van zoals gebruikelijk binnendoor de Prinsenstraat in. Dat de deelnemers daardoor 200 meter extra liepen - en het parcoursrecord wel uit hun hoofd konden zetten - moesten ze maar voor lief nemen. Benieuwd wat de organisatie dit jaar voor verrassing in petto heeft. Rondje om de zwevende kei?

AFBEELDING3
Blijf maar een jaartje aan die kant van het hek, Herben


Scrollen we iets verder naar beneden, dan treffen we de directeur aan op plek 38. En dat is knap, aangezien hij dit jaar enigszins gehandicapt zijn lijstje moest invullen. De directeur struinde de laatste tijd namelijk door Dalfsen met zijn arm in een mitella. Maar geen zorgen, die is er inmiddels al weer af. Hij kan over een kleine drie weken dus gewoon met een microfoon in zijn ene en een biertje in zijn andere hand verschijnen bij het gezellige samenzijn.

Weer wat lager zien we Niek van der Vegt op plek 67. Met zijn vlagsignalen haalde hij de afgelopen decennia regelmatig de woede van amateurvoetballend Noordoost-Nederland op de hals. Hij gaat nu ten onder aan zijn eigen succes. Door Dalfsen 1 hoogstpersoonlijk naar de eerste klasse te vlaggen, krijgt het team komend seizoen te maken met een arbitraal trio van de KNVB. Niek is dus transfervrij. Zou er al een belletje gepleegd zijn vanaf de andere kant van het fietspad? Hij zou gegarandeerd meer punten binnenhalen dan de jongens die daar tegenwoordig op het veld staan. En postbodes staan doorgaans niet bekend om hun honkvastheid, dus wie weet.

AFBEELDING4

Ohja, het poedelklassement is er ook nog. Voor de interessantdoeners die pretenderen de kwaliteiten van alle 692 deelnemers aan de Tour de France te kunnen inschatten. Nou, jammer dan. De Belg Xandro Meurisse zorgde vandaag voor flink wat punten in dit poedelklassement. Voormalig JammerDan-winnaar Niels van Dam heeft mede daardoor zelfs al 15 poedelpunten in de pocket.

Goed, met tafeltennis, hardlopen en voetballen allerlei sporten weer besproken. Sluiten we nog even af met wielrennen. De etappe van morgen. Deze biedt kansen voor Dylan Groenewegen en zijn medesprinters, het parcours is namelijk vlakker dan het huidige hoofdveld op Sportpark Gerner. Wellicht kan de gemeente Dalfsen ook nog even rondbanjeren tussen Reims en Nancy, zodat we morgen alsnog een heuveletappe krijgen.

À demain!

 
Zondag 7 juli

WEDEROM NEDERLANDS SUCCES IN PLOEGENTIJDRIT

Het werd weer een mooie dag voor het Nederlandse wielrennen. Er valt nooit zoveel te vertellen over een ploegentijdrit, ze starten om de 5 minuten en wie de snelste tijd heeft, wint. Eenvoudig recept.

Lange tijd leek het erop dat team INEOS de snelste tijd zou gaan noteren, ze hebben de godganse middag in de hotseats gezeten. Tot de laatste ploeg kwam, Jumbo-Visma bleek 20 seconden sneller en dus konden de mannen van INEOS met de staart tussen de benen naar het hotel.

De overwinning van de Jumbo-mannen was een geweldige prestatie, met als bonus een extra dag de gele trui voor Mike Teunissen. En prachtig om te zien hoe deze overwinning gevierd werd na afloop.
ploeg

Het dagklassement was een prooi voor Roy Askamp, een trouwe deelnemer aan het Jammer Dan gebeuren, en als ik me goed kan herinneren ook altijd hoog in het klassement terug te vinden. De bronzen plak was voor Alfred Beumer 1 en 2, benieuwd met welk lijstje hij de bergen in gaat. Daar zullen gisteren bij de invuldag wel weer dubieuze transfers mee zijn uitgevoerd. Anyway, een puike dagprestatie.

Na dag 2 blijft Sander Bakhuis het klassement aanvoeren, voor Frans Mosterman en Hugo Endeman. De eerste pannekoeken zijn voor de kinderen is een uitdrukking die altijd opgaat. Dus heren, geniet maar even van dit moment en maak een foto van de stand. Morgen is alles anders............

En zo niet, ..........jammer dan!

A demain.

Zaterdag 6 juli

Wat een mooie dag met Theunissen in het geel!

af8fe290 a017 11e9 b258 02d2fb1aa1d7 

 
Ruim 140 deelnemers hebben weer een lijstje ingevuld en een strakke organisatie heeft alles weer in goede banen geleid.
De tent was dit jaar opgezet op het voormalig terrein van kerk Pleijendal bij Hoofd en hij had er voor gezorgd dat het zelfs per busverbinding niet bereikbaar was.

kerk

Als een echte Barista serveerde hij de kopjes dubbele expresso a 4 minuten per kopje met liefde en zorgde voor een uitgebreide lunch van Paultje met een heerlijk buffet van de ouders van Robert. De vrijwilligers van jammerdan kwamen niets te kort.
Het bleek overal verdacht schoon, maar dat kon ook niet anders gezien het schoonmaakrooster van de Jammerdan ruimtes.

kalshoven

Bram bedankt als gastheer, terwijl Michiel Démare toch nog een aantal verbeterpunten zag voor de komende invuldageditie.
Martijn Slot opperde zelfs een wat knussere editie te willen organiseren in zijn achtertuin in 2021.

Eerste dagoverwinning ging naar Sander Bakhuis met als rassprinter Nizzolo in zijn lijst.
Gezien zijn foto op het wereldwijde web is dit lijstje met zorg gemaakt en zien wij hem niet terug op het hoofdpodium.

sander

Mocht er een lijstje missen dan horen wij het graag.

A Demain 

 

jammerdandalfsen