• Bergen
 • paris
 • Peloton
 • Heli

Wist u dat
Zondag 24 juli 2022


Parijs-Dalfsen

Man man man man, wat was het leuk..
IMG 20220724 WA0004


Wat een tour dit jaar. Jumbo wint. Buffel wint.
Gisteren een historische avond gehad. Iedereen wou met de winnaar op de foto. Wat begrijpelijk is.

IMG 20220725 WA0004IMG 20220724 WA0010

 

IMG 20220725 WA0002IMG 20220725 WA0003IMG 20220725 WA0001

IMG 20220725 WA0005IMG 20220725 WA0006IMG 20220725 WA0007IMG 20220725 WA0009IMG 20220725 WA0010IMG 20220725 WA0011IMG 20220725 WA0012IMG 20220725 WA0013IMG 20220725 WA0014IMG 20220725 WA0015IMG 20220725 WA0016

 

 

Alleen Freddy wou niet. De nr 64 van het algemeen klassement. Die liep liever achter Jos aan in de polonaise.

Screenshot 20220725 112155 TwitterFreddy, dit orakel, schijnt volgens de geleerden best wel verstand van het wielrennen te hebben.. Niet alleen van het wielrennen, maar ook van allerlei anderen zaken heeft hij verstand. Schijnt. Hij komt alleen maar 2 keer voor in het poedelklassement. Hier gaat het erom dat je verstand moet hebben van nikskunners. Mensen die dus eigenlijk wel op de fiets zitten, maar zelf niet snappen waarom ze eigenlijk op de fiets zitten. Zo ging Freddy, samen met Nol en Bram G, de Alpe D’Huez op fietsen. 7 uur en 51 minuten later waren ze eindelijk boven. Zeer knap. Je kan het ook gewoon niet meer doen. Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Dennis Wennemars fiets deze berg twee keer op in 2 dagen. Eerste dag 1 en 4 minuten. Deze tweede dag onder het uur!

Screenshot 20220725 112432 Chrome

Wim Gottemaker was er ook. Dacht een prijs te hebben... Jammer dan.

20220724 203036


De stukjes die geschreven werden dit jaar waren echt van een belabberd niveau. Een Babbeltje niveau. Uitzonderingen daar gelaten.

Mensen die zichzelf op de borst kloppen over hoe goed ze de invuldag wel niet hebben geregeld. Gerrit heeft helemaal niks geregeld. Alles stond al klaar. Hij hoefde alleen maar een koelwagen te regelen. Dat was het. Gerrit wou geen voorzitter meer zijn van de Obesitas club. Dus paradeert hij elke avond rond door Dalfsen met een natgespoten T-shirt. Behalve op vrijdag, zaterdag en zondag. Dan zit hij aan het kerkplein. Bij de kleine-hapjesbrenger van de invuldag. Gerrit denkt alleen maar aan zichzelf. Ook de muziek was kut. Niemand mocht aan de telefoon komen. Parkeren was wel goed geregeld.

En ook zijn er redacteuren die denken dat ze de nieuwe Mona/Peter Heerschop zijn met Beste Gerrit.
Als je gewoon tijd hebt om een nieuw mailadres en Twitter account aan te maken, is dat gewoon belachelijk. Dit is alleen voor mensen weg gelegd die werken bij defensie. Inspecteur, ga gewoon aan het werk man, en hou je bezig met de verhuizing van DTV’84 naar Ankum, waar Batse dan de beheerder van wordt. Dit kan ook naar de Rondweg. Berneee heeft het huis van de buren gekocht. (dit is voor iedereen het beste) Hier staat al weken een pingpongtafel in de woonkamer.

Photo 1657301283698

Dan heb je ook nog een paar redacteuren die alle vriendjes bij langs gaan wat ze allemaal hebben mee gemaakt en de fusie van Rood Geel en ASC’62 naar de afgrond trappen. Jurgen weet straks niet wat hij er mee aan moet. Jurgen is voorzitter van het onderzoeksteam voor deze eventuele fusie. Dit onderzoek had maanden geleden al afgerond kunnen zijn, maar SV Dalfsen zag niet de mogelijkheid om digitaal te vergaderen. Terwijl ze wel zo gigantisch goed zijn in hun socials beleid onder aanvoering van de agent van Dommel. Alles wordt gedeeld op Twitter, Insta en Facebook. En niet te vergeten Dalfsennep. Steve heeft waarschijnlijk onder de naam van SV Dalfsen het bericht, dat hij een klassetje hoger gaat fluiten, naar Jos R gestuurd en Jos stuurt dit weer door naar Willy. Het is net een grote familie..

En mensen die zich druk maken omdat ze op een rustdag iets mogen schrijven. Dit hebben ze zo ingedeeld, omdat de Jammerdan Directeur die dag vrij had, zodat u deze dag 20 keer de telefoon kon pakken om de directeur te bestoken met allemaal digitale vraagjes en hij er dan voor kon zorgen dat alles netjes op de Wist U Dat terecht kwam.

En redacteuren die zich druk maken over de invuldag in Lemelerveld. WEES EERST ZELF EENS BIJ EEN INVULDAG!!!! Volgend jaar hanteren we een nieuw beleid. Gerrit pakt dit op.

Ze komen in Lemelerveld uit omdat niemand zich aanbiedt of laat blijken dat we bij hem/haar in de tuin mogen zitten. Maar we gaan niet naar Lemelerveld. Laat die knaap ook eerst zelf maar eens op een invuldag komen.

Het is net zoals met Viaplay, iedereen wil Olaf terug. Wij willen Alfred terug. Maar dan wel de Alfred die we ook zagen in 2006. Dat waren mooie tijden.

Als dat niet gebeurd, dan vullen we Ronald S wel weer in als redacteur. Dan maar een kale site.

Gisteravond zorgde Hoempa Manta Henk dus dat de voetjes van de vloer gingen. Paultje pakte ook nog even de microfoon.

Photo 1657301689739

Er zijn ook heel veel mensen niet genoemd in de stukjes. Hier in een willekeurige volgorde wat namen.

Thierry Hulsebos. Waar is deze? Doet zelfs niet mee in de poule. Druk komkommers aan het wassen.

Edwin Jansen (uwe). Hij was vroegere jaren elke zondag in zaal Dijk te vinden. Nu zien we hem nooit meer. Afgelopen dinsdag was hij jarig. Niemand was welkom.

Daniel van Oenen. Geen commentaar

20220701 215713

Berry Makinga. Ik citeer: “nee ik kijk niet meer naar de stand, buffel staat best hoog toch?’

Bart Lindeboom (Barend): Viel in slaap op bruiloft van breurtie. Verder is er niks gebeurd deze avond. Het jubileum feest van de dames moest verplaatst worden zodat meneer bij beide feestjes aanwezig kan zijn. We wachten 27 augustus af..

Giel Westerhof (Halvie). Staat inmiddels weer op de pedalen.

Kristian Kok. Uitgeblust

Pieter Sluiter. IBHMWDIHE. Stond gisteravond op wacht. De vrouw kwam hem de gehoorapparaten brengen. Stokvis stond voor dit moment al een uur tegen hem aan te praten.

Tom Wildvank. Doet al jaren niet meer mee. He Marco, hai, prima.

Mike Haarman. Is geen één keer genoemd.

Nijs Lenferink. Wie is dit? Woar ben ie d’r iene van? Ah wat zielig. Sterkte.

Sebastiaan Jutten. Doet dit jaar volgens mij voor het eerst mee met de tourpoule. Staat hoger in het klassement dan/als: Robert Wennemars, Robert Wennemars (1), Robert Wennemars (3) Robert Wennemars (shirt-collector-dude) Arjan Bosch, Harry Boeve, Wouter Stel, Michel de Maar, Bram Gottemaker, Erik Koedijk, Mark Knol, Mark Kool, Mark Drol en Philip Sibelt.

Wim Ekkelenkamp. Zou nog bericht geven of we bij hem konden gaan zitten met de invuldag. Niks meer van zich laten horen. Was druk waarschijnlijk met overgang naar Road2work. Benieuwd hoe hem dat bevalt om onder iemand te werken. Wim en zijn vriendjes hadden ook een gezamenlijke witte tent die ze gebruiken voor feestjes. Gebruikers na Wim hebben nu een zwarte tent.

Niek vd Vegt 

20220528 133417

Voor de rest waren het weer erg leuke en gezellig weken. Nu geen puf meer. Tot volgend jaar. En zo niet.

JAMMER DAN!!!

Etappe 20:  Lacapelle-Marival naar Rocamadour.

De individuele tijdrit van 40,7 km leidde naar de aankomstplaats Rocamadour. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.

Mooi zo’n Wikipedia beschrijving.

Het was dus wederom een etappezege voor Wout en Jonas wist door zijn tweede plaats zijn tourzege nu definitie veilig te stellen. Het Jumbo personeel zal maandag wel een bijkomdag hebben van al die truien en zeges.  


Dagwinnaar

Slorrie wint met afstand de etappe, gevolgd door Luc van der Vegt en Mark ter Wijlen. Een keurige prestatie van de altijd relaxte Martijn.
IMG 20171105 WA0001 Slorrie ET

Poedelklassement

Bint en Kraats nog steeds op 0 in het poedelklassement, respect daarvoor. Gaat dit een gedeelde winnaar worden? Morgenavond zullen we het weten als de directeur het eindklassement heeft opgesteld.


Algemeen klassementZoals gebruikelijk de laatste Jaren, stond er weer een tijdrit op het programma op de voorlaatste tourdag. Wat dat betreft is Thierry, nee niet die van de tondeuse en René Janssen(Rene Janssen - Home (weebly.com)), redelijk voorspelbaar.

Nou is die Thierry “is die koe van oe” een vervelende chauvinistische Fransman die denkt dat hij wel een parcourtje kan bouwen. Het parcours van en naar het gezellig samenzijn is voor menigeen net zo uitdagend als het complete tourboek. Zo krijgen wij te maken met grind, drempels, vals plat, een korte afdaling, wegversmalling, obstakels, een brug en een bult.

Dan laten we het parcours voor een eventuele invuldag in Lemelerveld maar buiten beschouwing. Het is voor iedereen beter dat dit deel z.s.m. wordt teruggegeven aan de gemeente Raalte. Dat geklaag en Calimerogedrag over laagvliegroutes naar Lelystand moet maar eens afgelopen zijn. Laat ze die start- en landingsbaan van Aeroclub Salland maar opwaarderen zodat wij vanuit Dalfsen niet helemaal naar Lelystad hoeven voor onze vakantievluchten. Beveiliging van de terminal en afhandeling van de bagage kan gewoon door de gebroeders van Ee verzorgd worden, dan heb je ook niet al die ellende van Schiphol.

Verder kunnen wij zonder ‘t Hoekje want wij hebben Paultje Patat.

IMG 20161030 WA0040 Paultje Patat

jullie hadden Myla de kinderburgemeester, wij hebben Erica die al sinds 2019 de lokale kranten vult met verjaardagen en jubilea.

Burgemeesters

Jullie hebben Betsy Ramerman, wij hadden Jos R., tevens erevoorzitter van het rood gele clubje waar aftandse muziek op zondagavond door de boxen schalt, als er weer een smartlappenzangertje is geboekt.

Jullie hebben de Sukerbiet, wij hebben Dalfsennet, de favoriete nieuwssite van Buffel. Hij vertoeft graag in de buurt van Willy. Wat dat betreft zou Buffel prima onderstaande vacature kunnen invullen; Buffel en Shakira is een gouden combinatie en ervaring genoeg! Vacature staat overigens al enige tijd open.

Horeca Toppers gezocht!!

Vacature0-uren/flex 25 uur per week  Dalfsen
Gepubliceerd: zaterdag 30 december 2017 00:22


Contactinformatie

  • Het Boskamp
 •  0529 - 431712
 •  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een bijzondere locatie verdient bijzondere medewerkers. Wij zoeken gezellige  parttime medewerkers M/V: Ook voor straks na het seizoen

 • Medewerkers bediening en snackbar, ijsloket en keuken vanaf 17 jaar
 • Medewerkers afwas, vanaf 16 jaar
 • Een schoonmaakster

Werkdagen voornamelijk in het weekend en in de vakanties
Werkuren altijd in overleg.
Ben jij flexibel, gastgericht, stressbestendig en heb jij passie voor de horeca en humor? Meld je dan aan! Ervaring in de horeca is een pré.

Graag je CV mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t.a.v.  Shakira

Kijk ook op www.hetboskamp.nl

Daarnaast kan Buffel gewoon zijn rol als Ferry Bouman continueren op het Spechtenveldje. Daar heerst hij, net zoals bij Jammerdan, over zowel de in- en uitgang met ondersteuning van ex-Trechter Pieter. Die weet zich gewoon via Dinie in een overvolle tent tijdens de Oranjefeesten naar binnen te wurmen en heeft geen boodschap aan al die contributie betalende leden die vervolgens geweigerd worden. Het leken wel Los Vast taferelen.

Pieter camping

Verder zien we in de onderste regionen van het klassement zoals al eerder genoemd, de Graaf en Kouwen staan; ook voor hun geldt: bedankt voor je inleg en hou je bij koppeltoernooitjes Darts in onbeduidende voetbalkantines.

Dat er wat mis is gegaan bij het trio Stel, Bosch en Gottemaker mag duidelijk zijn; het bezoeken van de Tour in Denemarken en Frankrijk heeft hun geen goed gedaan, wellicht te weinig voorbereidingstijd.

IMG 0804 the Big 3 without B newnew

Opmerkelijk genoeg zien we onderin ook Hanneke Veurink staan, in de meeste wielerpoultjes steevast top 3 maar bij Jammerdan is geen kennis nodig, dat is wel te zien aan de huidige top 10.

Lemmy Vloedgraven op 76 intrigeert mij ook vanwege bijgaande link Motörhead - Ace Of Spades Live Full-HD - YouTube

Dan zien we nog Barend veels te laag staan maar wellicht is de invloed van bietenballen eten bij de Sukerieje hem fataal geworden.

Barend en Everts

 

Op de foto staat overigens ook de helft van TTE die volgend jaar maar eens moet meedoen voor zijn vijf Euri. Berty, de andere helft van TTE, staat ook roemloos in de middenmoot. Wellicht zien we hem morgenavond nog bij het gezellig samenzijn als hij de hond heeft uitgelaten en uit zijn blokhut kan komen. Wellicht kan Berty zijn favoriete lied “ Valencia” dan nog eens gedraaid worden.

Berty Praag

Dan het duo Schipper en Weijs; af en toe klimmen ze nog op de fiets voor de Col du VAM; hieronder flankeren ze een begenadigd amateurrenner die het helaas niet haalde vanwege zijn nachtblindheid.

IMG 20181021 WA0010 Rik Japie

Schipper kan zich maar beter bezig houden met tweedehands boekverkoop van wielerboeken. Ook al leest de Boekonthouder meer boeken in het jaar dan het hele Jammerdan klassement bij elkaar, het heeft geen enkele zin voor een hoge klassering.

Bij Rik “Eiheufd” Weijs is de Dalfser integratie redelijk geslaagd maar bij FC Dalfsen in de slag gaan met Wim Jong-un is kansloos als ook het helpen van buurman en grasmeester Bertus Meijer. Zie hieronder het resultaat voor de geplande wedstrijd tegen PEC Zwolle van een paar jaar geleden.

38efc769 1514 411a 8b20 5eaf3e15404a veld Bertus

Laat Rik zich maar bezighouden met damesvoetbal, vanavond kan hij weer in zijn Multipla met vlaggetje door de Dalfser straten toeteren.

IMG 9608 Rik Multipla vlaggetje

In die grauwe middenmoot zien we Bram Uitslag nog staan, bedankt voor je inleg probeer tante Sabine eens over te halen voor een optreden en ons en passant te verlossen van Erica in haar gele jurkje.
IMG 20181018 WA0037 Sabine Uitslag

IMG 2440 Erica geel jurkje

Iets hoger staan dan nog de gebroeders Booijink, waarschijnlijk samen een lijstje ingevuld gezien 1 punt verschil na 20 etappes.

Wat kleine verschillen in de top 10 waar nummer 3 zich zojuist afmeld wegens Corona. Hier zit hij, in het bijzijn van "hallo Philip", als vijfde colonne op de tribune van de blauw-witte trots uit de provincie hoofdstad. Voor Philip morgen ook een gevaarlijke dag, bij dit soort temperaturen verdampt het bij hem altijd bijzonder snel.

IMG 20180825 WA0009 Dixie lange

Buffel staat nog trots als een aap met 7 lullen bovenaan. Ook al staat morgenavond de brug omhoog, dan fietst hij wel via de stuw naar het Olde. Vermoedelijk wel elektrisch!
Buffel Coronarondje
Morgenavond dus een kans voor iedereen om bij het gezellig samenzijn aanwezig te zijn.

Zo niet, Jammerdan…..

 

Vrijdag 22 juli 2022

Wederom kassa voor Jumbo-Visma

Er was vooraf een "waaieralarm"afgegeven, de wind zou en open vlaktes werden als verraderlijk aangeduid. Maar helaas niets van dat alles, het werd een relatief rustige en saaie etappe met alleen spektakel in de laatste paar kilometers in het stadje Cahors. De sprinttreinen kwmen niet op gang en vertrokken van het verkeerde perron waardoor Laporte de oversteek kon maken naar de drie koplopers, erover heen ging en de vijfde zege voor Jumbo-Visma kon veilig stellen en de eerste winst voor Frankrijk deze Tour.

In het dagklassement was de winst voor Coen Jansen vandaag, hij stijgt hierdoor ook naar een zesde plek in het algemeen klassement, goede zaken dus Coen in Cahors.

De top 3 blijft ongewijzigd, Buffel is still going strong en ruikt de eindzege. In dat geval stel ik voor de brug zondagavond open te zetten, voor het hele dorp beter (en voor Buffel zelf ook). De strijd om plek 2 is een spannende momenteel tussen Mark ter Wijlen en Wim Gottemaker met Arjan Stokvis op het vinkentouw. De telling van zondagavond zal bepalend worden voor het podium, we zijn natuurlijk benieuwd.

De overwinning in het poedelklassement gaat naar de Ruitenborgh (Bint) of naar Lemelerveld (Mark van der Kraats). Aangezien ik van eerstgenoemde al mooie foto's voorbij zag komen vanuit een zonnig Italie, voorspel ik dat Mark de verdiende muntjes kan laten uitbetalen in het Station en ze doneren in de drankpot. 

Deze redacteur stapt morgen op de boot, wenst jullie een mooi feestje zondag en zie jullie graag weer bij de Tour van 2023.

Zo niet...........Jammer Dan!

 

Donderdag 21 juli 2022


Groen helpt Geel aan de Tourwinst

De dag begon in Lourdes. Helaas mocht dat niet baten voor Froome, Caruso en Erviti. Zij hadden te weinig wijwater gedronken en testten positief op Covid.

foto lourdes

Alle andere renners begonnen aan de laatste Pyreneeën-rit, naar Hautacam. Pogacar had ons vuurwerk beloofd, dus we konden er eens goed voor gaan zitten.

In de vlucht van de dag zaten Mollema, van Baarle en – uiteraard – van Aert. Pogacar ging op de voorlaatste klim, de Spandelles, tot 4 keer toe. Maar pas in de afdaling gingen we echt op het puntje van de stoel zitten. Vingegaard probeerde te vallen, waarna Pogacar liet zien hoe het echt moest. Hij had een goed voorbeeld van 2 Dalfsenaren die onlangs het Italiaanse asfalt weg probeerden te koppen.

De sympathieke Vingegaard besloot, net als Ullrich, te wachten op z’n concurrent. Hierna konden ze het samen op de Hautacam uitvechten. Op die klim zag de witte trui groen en geel.....Wout van Aert had zich terug laten zakken om zijn kopman aan de ritwinst en zeer waarschijnlijk ook tourwinst te helpen.
Conclusie: Jumbo Visma: geel, bollen en groen!

foto groen geel wit

Dagwinst: Wim Ekkelenkamp, Coen Jansen en Jos Klaassen.
Klassement: Ons aller Buffel heeft de winst voor het grijpen.
Poedel: Mark van de Kraats en Bint nog steeds op 0 punten. Wel lekker als Erviti positief test en Jack Bauer op de auto knalt.

Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen zijn op tijd gefinisht. Als ze morgen een beetje hersteld zijn van dit klimgeweld, kunnen ze morgen wellicht sprinten voor de dagzege en op naar Parijs.

Zo niet, jammerdan…..

 

Woensdag 20-07-2022

Etappe 17 van Saint-Gaudens 60 kilometer vlak beuken om in de kopgroep te zitten. Vervolgens over één col van de tweede categorie en twee cols van de eerste categorie op naar bovenkant van de Peyragudes. We zaten er weer bij de start klaar voor en na dat het halve peloton een poging had gedaan om in de kopgroep te komen was het uiteindelijk Lutsenko en Pinot gelukt. Maar met de jongens van UAE op kop vlogen alle kopmannen er af en bleven alleen nog Pogacar en Vingegaard over. Pogacar 1 en Vingegaard 2.

In het klassement weinig veranderingen. Waar normaal Buffel vooraan staat bij het Buffet staat hij nu bovenaan. Ik begrijp wel dat niemand hem durft in te halen, hij vreet je op!

Wielrennen
Steeds meer deelnemers van de JammerDan kijken niet alleen wielrennen maar doen zelf ook een poging om op de fiets de gemeente te verkennen. Zo heeft Sjoerd dit jaar al bijna 300km gefietst en dacht hij na 1x een uurtje wel weer met de profs mee te kunnen. Nou dat dacht Sjoerd even verkeerd (Lees: nog nooit zo afgezien) en de fiets hangt de komende weken weer in de garage. Maar ook Knol heeft zich ook wel eens verkeken op z’n ritje. Zo moest hij de laatste 10 km geduwd worden na een rustig ritje van 85km. Of naja van kilometer 75 tot 84. Uiteraard niet de laatste kilometer over de dijk want dat zouden zo maar eens wat Dalfsenaren kunnen zien. Blijf het proberen jongens! 

De Cross 
Er was een redacteur die er vanuit ging dat ook Vinnie het Varken op de Cross zou zijn te bewonderen. Maar niks is minder waar. Meneer was er niet. De man die denkt dat je met 1 oog meer ziet dan met 2 heeft namelijk een vriendin en hij mag helemaal niks meer van haar. Het zal mij dan ook niks verbazen als hij volgend jaar stopt met voetballen. Al was hij volgens velen al lang gestopt. 45 minuten was vaak al veel te gek en sjouwde hij zelf al elke keer een AED mee naar het veld. 

In de kantine was het ook al een waardeloze vertoningen en werd hij 6dein het klassement met een kleine 48 uur, gênant! Vinnie is overigens wel op trainingkamp geweest naar Curacao om wat aan de conditie te doen. Ik betwijfel op dat heeft geholpen. Volgend jaar is de Cross overigens tegelijk met het gezellig samen komen bij het Station. Echte drinkers moeten volgend jaar dus een keuze maken. 


VinnieVinnie2


Wie er wel op de Cross waren zijn Bekedam en Haarman. De jongens die zich voordoen als dokter maar nog behoorlijk moeite hebben om voor zichzelf te zorgen. Vooral Mike viel op door zijn afwezigheid. Zo was hij op de vrijdag (lees dag 2) om 3 uur een middagdutje gaan doen omdat hij af was. Toen hij wakker werd hoopte hij dat het zaterdag was maar niks is minder waar het was gewoon nog vrijdag half 9. Wel Dapper dat hij de tent nog winst te vinden. Hulde!  

Mike


De rode zone 
Als we verder naar beneden afdwalen komen we in de rode zone terecht. We weten allemaal dat als je de beste bedoelingen hebt dat zeker geen pretje is. Zo vinden we onderin het dart koppel D’Artists van de plaatselijke etiketten boer. Deze heren zuipen en vreten zich vaak de schompes maar helaas kun je ze niet betrappen op stukje verstand van wielrennen. Laat het maar lekker bij de TOTO jongens!

Eshuis


Sport commentator Henk Borgmeijer is daar ook te vinden. De man die afgelopen maand nog het huwelijk mocht beslechten van een plaatselijke amateur DJ vond het nodig om op deze prachtige dag te verschijnen met een sjaal van zijn favoriete club. Dit heeft helaas niet mogen baten Henk. Jouw clubje kon zonder de geweldige Berghuis net niet de zomeravond competitie van camping De Moat winnen. 

Ook vinden we daar Alex Habers, de man die vorig jaar nog 100 euro moest betalen om te horen te krijgen dat hij een muggenbult had. Heeft hij dit jaar een gigantisch slechte lijst ingevuld. Echter kan hij toch trots zijn op wat hij allemaal bereikt heeft dit jaar. Zo heeft hij zich verzekerd van een vaste plek als vlagger bij Dalfsen 3 volgend seizoen. Maar als klap op de vuurpijl krijgt hij vrijdag officieel een fantastische zwager. Gefeliciteerd kerel, vanaf nu ga je door het leven als Alex Halve fluit vreter Habers.

Het Poedelklassement
Ook na de etappe van vandaag staan er nog 2 heren op 0 punten. Bint en Mark van de Kaats strijden nog vol voor de winst. Hieronder een overzicht van de kneuzen die ze hebben gekozen.

BINT

MARK VAN DE KRAATS

 VAN HOOYDONCK Nathan ( Jumbo-Visma)

 VAN HOOYDONCK Nathan ( Jumbo-Visma)

 ROWE Luke ( INEOS Grenadiers)

 ROWE Luke ( INEOS Grenadiers)

 GRUZDEV Dmitriy ( Astana Qazaqstan Team)

 GRUZDEV Dmitriy ( Astana Qazaqstan Team)

 OWSIAN Łukasz ( Team Arkéa Samsic)

 OWSIAN Łukasz ( Team Arkéa Samsic)

 CHEREL Mikaël ( AG2R Citroën Team)

 CHEREL Mikaël ( AG2R Citroën Team)

 LEMOINE Cyril ( B&B Hotels - KTM)

 LEMOINE Cyril ( B&B Hotels - KTM)

 ERVITI Imanol (Movistar Team)

 TORRES Albert (Movistar Team)

 PETIT Adrien ( Intermarché - Wanty - Gobert)

 GOUGEARD Alexis ( B&B Hotels - KTM)

 RUTSCH Jonas (EF Education-EasyPost)

 KIRSCH Alex ( Trek - Segafredo)

 JANSEN Amund Grøndahl ( BikeExchange - Jayco)

 NIV Guy ( ( Israel - Premier Tech)

 JUUL-JENSEN Christopher ( BikeExchange - Jayco)

 DUCHESNE Antoine ( Groupama - FDJ)

 PLANCKAERT Edward ( Alpecin-Deceuninck)

 ZEITS Andrey ( Astana Qazaqstan Team)

 GRADEK Kamil ( Bahrain - Victorious)

 FRISON Frederik ( Lotto Soudal)

 BOUET Maxime ( Team Arkéa Samsic)

 GENIETS Kevin ( Groupama - FDJ)

 BAUER Jack ( Team BikeExchange - Jayco)

 LAENGEN Vegard Stake  (UAE)

Nog maar 4 nachtjes slapen en we mogen naar het station, tot dan!Dinsdag 19-07-2022

 Etappe gewonnen door Hugo Houle.

 

Dagwinnaar(s)
Zijn Rowan Schrijver en Robert Wennemars (1). Dus er is blijkbaar ook een inferieure Robert Wennemars (2). Ja hoor, die vinden we terug op plekje 28. Al vaker benoemd: 2 lijstjes doe je niet PUNT. 1 klassementsteam (waarbij je rustig meerdere renners uit 1 ploeg mag selecteren, Mark ter Wijlen) en 1 poedelploeg. Dus feitelijk is Rowan Schrijver alleen dagwinnaar. Hulde!

Algemeen klassement
Buffel nog steeds bovenaan. Knap voor iemand die als 12e veldspeler in een voetbalteam wordt toegelaten. Ook hulde! Hopelijk duurt dit niet te lang natuurlijk.

Poedel
Bint en Mark van de Kraats allebei nog steeds op 0 punten. Ook Hulde.

Mark pils

Door een eerdere redacteur werd er voor gepleit om de invuldag van 2024 niet in Lemelerveld te laten plaatsvinden. Mark is het hier zelf niet mee eens. Ik ben het zowaar een keer met Mark eens. Lemelerveld is simpelweg door ons overgenomen en behoort gewoon tot Dalfsen. Daarnaast weet ik uit ervaring dat Mark prima in staat is om zijn achtertuin om te toveren tot een festivalsfeer met bier van de tap, een band en dj en een supersmoker. De verwachtingen liggen dus hoog. Gewoon met zijn allen een bus regelen en die kant op knappen. Op de fiets naar of van Lemelerveld moet je niet doen. Ook dat weet ik uit ervaring....

 

Gerrit
Gerrit Veldhuis besloot om zichzelf te complimenteren met zijn invuldag. Wij van WC eend....
Dat kan natuurlijk niet. Er waren natuurlijk wel een paar aanmerkingen:

 • Het hele huis zag eruit als het sprookjesbos in de Efteling
 • De route naar achteren was slecht verlicht
 • Er was schijnbaar wel een mooie bloem in de tuin, maar daar stond de hele tijd iemand voor....

Gerrit tuin1

Tot zover vandaag. Geen inspiratie meer. Het is 40 graden.... ik heb nu vakantie..... en dorst. Dus proost!!

En zo niet? Jammer dan!

 


Jammer Dan, Dalfsen 18 juli 2022

RUSTDAG  !!!!

Daar zullen velen verschillend over denken, zeker vandaag “als de mussen dood van het dak vallen “, de Nijmeegse 4-daagse terug loopt naar een 3-daagse, Abdi Nageeye zich kopzorgen zal maken na het uitstappen in de WK-marathon en hetzelfde spookbeeld van uitstappen knalt natuurlijk door de “kopjes” van Kruiswijk en Roglic.

Afbeelding

Dalfsen JUMBO manager & fooddeskundige Ronald Kamphuis antwoordt op mijn vraag of het voor beiden te maken kan hebben met hun drink en/of eetgedrag  heel duidelijk…NEE !

Gewoon domme pech! Maar de JUMBO-renners in koers  houden het hoofd koel en zetten in de laatste week de schouders er voor 110 % onder. Ze gaan dit jaar zowel voor het GEEL als het GROEN  !!!!

Ronald geeft gezien de hoge temperatuur in, en rondom Dalfsen nog wel de volgende tips aan alle (tour)renners en overige sporters. Op tijd en voldoende water te drinken en het kan eventueel aangevuld worden met diverse sportdrankjes. Heerlijk fris fruit is sowieso aan te bevelen.

Zo zie je maar weer dat in de sport winnen of verliezen heel kort bij elkaar liggen.

Hockeyvrouwen wereldkampioen, voetbalvrouwen naar de EK-kwart-finale, gemengde estafette 4x100 op het WK ZILVER en in een tijd van 3.09.90 = NR en Jessica Schilder stootte de kogel op het WK-atletiek met een Nederlands Record van 19.77 meter naar het BRONS.  Je kunt dus spreken van een weekend wat BOL stond van sportprestaties waar je trots op kunt zijn.Met deze prestaties zou je de Nederlandse 3-kleur weer in de juiste positie kunnen hangen.

De vlag mag uit: Máxima is jarig - NH Nieuws

Over de kogel gesproken, die is bij mij “door de kerk “ , ondanks dat ik door de hoofdredactie ben gedegradeerd om over de rustdag te schrijven….en dat enkele redacteuren  maar liefst 2x deze TOUR de pen in de inktpot mogen steken, Maar wat wil je ook, deze redacteuren met een staat van dienst van hier tot Tokio hebben een streepje voor want de ene behoort tot de beste KNVB-voetbal scheidsrechters in het amateurvoetbal en de andere stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezing op een verkiesbare plaats op de VVD-lijst, vind ik het toch een hele eer om dit rijtje van redacteuren een bijdrage te mogen leveren.

 steve2022  hugo2022

  
Zeker toen ik vanmorgen de Stentor open sloeg en las dat Dalfsen bij het crème de la crème hoort, en de op één- na de RUSTigste gemeente van Nederland is….maar niet alleen de RUSTigste maar ook nog eens die met het minste geluidsoverlast en zeker niet onbelangrijk voor de volksgezondheid,,,bijna of geen openbare dronkenschap ( is bijna niet te geloven ? ) maar volgens journalist Floris Brandriet ( ja.ja.uit de bekende Dalfser,- en Feyenoord familie ) klopt het allemaal….en ik geloof Floris die nu in een hele grote stad woont.
 
John Körver в Twitter: „#joopzoetemelk 75 jaar #winnaar van de #TourDeFrance 1980 zijn geheim? “De Tour win je in bed!” #joop #zoetemelk #karikatuur #cartoon <a href=

En met de wetenschap dat  good-old Joop Zoetemelk ( winnaar in 1980 )  ooit de legendarische woorden sprak  “ de tour win je in bed “.   met andere woorden voldoende RUST is de basis tot succes. Met deze wijze woorden in mijn achterhoofd moet ik rekening gaan houden voor de volgende TOUR ( 2023 )…want wil men meedoen om een koppositie in het “ JAMMER DAN-klassement “ dan zal ik meer en langer in bed moeten verblijven, en dan moet het een keertje goed komen ?
 
Over “goed komen “ gesproken  wat hebben vele ( DAlfser ) fans genoten van DE DIJK.

Na 40 succesvolle jaren gaan ze stoppen. Daarom nog heel graag in deze “JAMMER DAN “ rubriek een laatste ode aan HUUB en zijn mannen.
  
ALLES KOMT GOED

Soms gaat het goed
Soms gaat het minder
Soms gaat het grandioos
En soms gaat het??
Soms zit het mee, soms zit het tegen
Soms heb je pech
En soms geluk
Soms is het simpel, soms ingewikkeld
Soms ga je de mist in
Soms ga je als een speer
Gaat soms vanzelf
Soms moet er gepikkeld
Soms sta je stil
Soms gaat het tekeer

Alles komt goed
Alles komt goed
Wat je ook doet
Of vind dat je moet
Vooraan in de rij
Of achterin de stoet
Alles komt goed
Alles alles alles komt goed

Soms gaat het mis
Soms gaat het prachtig
Soms is het kinderspel
En soms een gevecht
Soms gaat het soepel
Soms omslachtig
Soms gaat het prima
Soms gaat het slecht

Alles komt goed
Alles komt goed
Soms heb je eb
En soms heb je vloed
En of je nu feestviert
Of er voor bloed
Alles komt goed
Alles alles alles komt goed

Soms is het niks
En soms gaat het beter
Soms weet je niet wat je waar zoeke moet
Soms loopt lekker
Soms voor geen meter
Gaat soms geweldig
Alles komt goed
Alles komt goed
Alles alles alles komt goed

Alles, alles komt goed
Alles, alles komt goed
Alles, alles komt goed
Alles alles alles komt goed
 
KALLUM ( RUSTig) an  &   GOED GOAN  !!!!

Sportgroeten met een GLIMLACH !!!!..ondanks de stand in de RODE zone !!!

Zondag 17 juli - Rodez - Carcassonne 

 

philipsen.jpg

Hitte en chaos. En chaos en hitte, tijdens een etappe die flink wat stikstof deed opwaaien in de Natura 2000-gebieden van het Franse land. Toen dat was gedaald ging sprintkanon Philipsen bij afwezigheid van Fabio Jakobsen en Caleb Ewan met de zege aan de haal. 'Hallo Jumbo' verloor Steven Kruijswijk, die na een botsing met de hoogwerker van boer Ronald ondersteboven op het asfalt kwam te hangen. Even later bleek dit net even anders te liggen, maar gezien de traditionele mainstream media dezer dagen toch nauwelijks meer geloofd worden, maalt niemand daar verder om.


ETAPPE

Het was vandaag weer echt zo'n koersdag waarop de bewoners van Bloemenwijk - lees: Grasklokje - en De Kampjes - lees: Langkamp - of Het Oude Dorp - lees: Vechtstraat - in Dalfsen het opblaasbad in de onderhoudsarme voortuin plantten, de barbecue met bij de Aldi in de aanbieding liggende aanmaakblokjes in vuur en vlam zetten en de blikjes Schültenbrau saamhorig via de schutting deelden. De echte liefhebber plaatst daar nog een ouderwetse beeldbuis bij en krijgt deze dag via de Astra-satelliet een enerverende wielerwedstrijd voorgeschoteld. Geletruidrager Jonas Vingegaard verliest daarbij met eerst Roglic, daarna Kruijswijk en tenslotte nog Benoot drie naaste vrienden en staat er de komende week - op Van Aert na - goeddeels alleen voor. Het is voor de Deen te hopen dat hij na de ontmanteling van zijn team voor die opdracht genoeg leiderschap bezit.


DAGKLASSEMENT

 

nudan.jpg

 

Winnaar van de dag is opnieuw Buffel, die op weg naar Parijs met een gerust gevoel de oogjes dicht kan knijpen. Hij deelt de etappezege met Michiel Scholten, die op alfabetische volgorde niettemin tweede is geworden. Laatstgenoemde behoort echter tot het polariserende pulpvolk - zonder iedereen over één kam te scheren - dat de laatste weken al vloekend, fulminerend en in overtreffende trap redactiestukjes in elkaar flanst. Om vervolgens elkaar in de gezamenlijke app - enigszins benieuwd naar de groepsafbeelding toch wel - op de digitale dijen te kletsen. Daar zou je van alles tegenover kunnen stellen, maar, je kunt dat natuurlijk ook niet doen. Beter is het misschien, zoals een verder bepaald niet onbesproken of onomstreden minister eerder al - gordelloos - op de achterbank van haar dienstwagen deed, je af te vragen: 'Wie zijn toch die mensen?' Niettemin een knaap lijstje, en een knappe prestatie.


ALGEMEEN KLASSEMENT


Ook in dit klassement heeft Buffel de gele trui stevig om de borst geklemd. Hij wordt daarbij ergens in de verte achtervolgd door Wim of Willem Gottemaker. Die probeert de lijstaanvoerder met flauwe armbewegingen nog tot stoppen te manen, maar het vermoeden is dat die poging net zo strandt als dat eerder al in de Henri Dunantstraat gebeurde. Daar reed Buffel in zijn voormalige maar oh zo karakteristieke bordeauxrode Opel Kadett welhaast de klinkers uit de straat, en liet hij daarbij de wuivende Gottemaker verbouwereerd op de stoep achter.

 

 

kadett

 

Dat had een flinke boete op kunnen leveren, maar helaas woonde de immer ijverige diender Rik 'Romeo' Weijs toen nog niet in Dalfsen. Of dat wat had uitgemaakt is overigens onduidelijk, omdat de huidige nummer 30 van het klassement zijn tijd vooral spendeert aan het aanleggen van nekklemmen in tafeltennishallen. Het adres van Weijs geven we voorlopig nog maar niet prijs, want voor je het weet gaan de zware vesten aan en de voordeur eruit en wachten wat weken op water en brood. Of vier dagen, die dan door de hitte weer worden ingekort tot drie dagen, omdat het ons land aan enige onverzettelijkheid ontbreekt.

 

nekklem


POEDELKLASSEMENT

Niels van Dam heeft van alle deelnemers in deze strijd de grootste. De grootste verzameling punten, welteverstaan. Zoals al eerder gememoreerd is het opstellen van Bob Jungels en Louis Meintjes in het poedelklassement minstens zo gevaarlijk als het oversteken van de Vechtdijk gedurende de ochtend-, de avond-, of de gezelligsamenzijnspits. Van Dam scoorde met Mozzato vandaag ook nog eens een bom duiten, waardoor er van stuivertjes wisselen vermoedelijk geen sprake meer zal zijn. Lijstaanvoerders blijven Bint en Mark van der Kraats, die nog altijd op de maagdelijke nul punten staan. Oosterdalfsenbewoners Werner Snel, Robert Wennemars, Sjoerd Klarenbeek en Rutger Brandriet poedelen er aardig op los, maar ergeren zich meer aan de gehaaide teckeltjes van de buurvrouw, die in haar zucht naar een hondenlosloopgebied aardig aan het radicaliseren is geslagen. 'Mauwauwauwauwauw.'

 

teckel

 


ETAPPE VAN MORGEN


Een blik op de Teletekstpagina 858 van NPO2 leert dat we morgen een rustdag hebben, maar daarna als een berghond naar de Pyreneeën trekken. Met verschillende hellingen en een muur staat er weer wat moois op het programma. Dat, in combinatie met de aanstaande hittegolf, heeft alles in zich voor een nieuw dagje op de bank. Wordt het iets enerverends of typisch zaad van Jan Karbaat? In dat laatste geval,


Jammer dan...

 

 

Zaterdag 16 juli 2022 LIchtenvoorde,


Godverdomme. Dit woord ligt waarschijnlijk gevoelig vanwege de hoeveelheid kerkgangers hier, maar een andere bewoording kan ik niet vinden nadat de mail van de 'toegewezen redacteuren' was binnen gekomen. Lekker dan, na aandringen van Sjoerd snel een lijstje in elkaar geflanst en verzonden. Maar goed, nu ik er toch ben maak ik maar van de mogelijkheid gebruik om een aantal in 't zonnetje te zetten.

Vandaag een uitgelezen kans voor explosieve aanvallers. Verwacht wordt een felle aanval met goede kansen op dit uitdagende parcour.... Dus. 

Als we het toch over uitdagingen hebben. Onze blauw witte vriend Werner werd als een wanhoopspoging bij het vlaggenschip gehaald om hen te behoeden voor degradatie. Helaas is dit niet gelukt.... :) Maar wie heeft dit bedacht?? Diegene moet wel vaste klant bij Joost zijn. Of inmiddels zijn opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Die werner heeft namelijk een pens zo groot als een skippybal, maar naar eigen zeggen speelde hij wel goed...


Dan door naar de man die met een simpele elleboogstoot een hele boerenprotest wist uit te schakelen. Rutte zou er jaloers op zijn; Lindeboom. De visueel beperkte De Maar zag niks en liet doorspelen. Berné wilde doorspelen, Coen ook. De Maar ziet wel vaker dingen over het hoofd, zoals die keer dat Ronald tijdens het stoepranden al zijn tanden bij elkaar kon rapen, De Maar genoot en glimlachte breed uit, zoals zijn idool Ryan Gravenberch. De enige keer dat De Maar iets zag moest hij bekopen met zes weken astronautenvoedsel. Gelukkig had Paultje nog wat over, en anders kon hij nog wel iets regelen via de net ingetrokken Japanners. Alwin, die sowieso al niet beschikt over een empathisch hoofd, handelde hier ook volledig naar. Hij was al thuis voordat de ambulance arriveerde, maar heeft het slachtoffer nog wel een bierpakketje bezorgd. Via PostNL, Nieuw-Heeten vond hij te ver rijden. En het deerde hem ook niet dat de beste man alcoholist bleek te zijn die al enkel jaren droog stond.

Terug naar Werner en z'n behaarde vetpens. Die kon niet lopen en daar kwam hij achter ook. Na een paar wedstrijden was het tijd voor rust en pakte hij een slimme rode kaart. Werner zag er nog steeds uit alsof hij een hele Vincent JOL had opgegeten. Samen zuigen ze het vet nog uit de lucht. Knap én lekker, kan iemand JOL trouwens melden dat maatje M echt passé is?


Tot slot een dankwoord aan de familie Duijman en Beumer. Dank, omdat het hen eindelijk is gelukt het tweetal te laten inzien dat hun bijdrage niet langer gewenst is. Wanneer beide heren hun retorische inbreng deden tijdens de zoveelste AA-meeting (ondertussen komt Alwin hardlopend voorbij) kregen de overige leden direct last van een jeukende infecterende Apenpokken bult rondom hun anus. Het gezeik waarmee ze hun eigen tekortkomingen en gebrek in hun selecties blootlegden was beschamend. Helaas zorgde de verbale diarree van Mike niet voor opluchting. Sowieso is de kwaliteit van deze bijeenkomsten sterk gedaald., maar wat wil je nu Sjoerd dit 'voorzit'. Misschien biedt walking football een uitkomst voor dit viertal. Dit is van het niveau waar Berné al jaren op functioneert, dan hebt u er een idee bij. Voor Coen en Alfred werd in alle haast nog iets van een oorkonde uitgedraaid. Dan weten we zeker dat ze niet terugkomen. Dan werd er ook nog gefietst. Helaas heb ik hier weinig van kunnen zien aangezien ik met mijn assistenten Mike en Hugo op zoek zijn naar nieuw muzikaal talent. Tot op heden echter nog niks noemenswaardig gevonden. Wel is er inmiddels een aardige hoeveelheid deelnemers waargenomen, waarbij sommigen zich al in staat van ontbinding bevonden. Straks nog een beetje Covid erbij en dan linea recta door naar de IC en/of mortuarium. LIjkt me ook beter voor de maatschappij.

Goed goan!

 


Vrijdag 15 juli

Halve liters op The day after kattorze juliët

Vandaag the day after. Even een stukje schrijven met een half litertje voor me. After, de percentages op de berg en in de pils, van de Alpe d’Huez vielen we van de berg in een gat en een overgangsetappe met wat kat-en-muis, beetje wind, een coronabesmettinkje en meer van dat standaardwerk. Uiteindelijk een sterke vluchtersgroep die het haalt en de snelste hiervan wint de etappe. In dit geval onze Mads. Weinig bijzonderheden. Weinig punten behaald in het Mickey-Mouseklassement. Buffel nog beestachtig op kop. Voor de echte competitie, de poedel, is een potentieel gevaarlijke etappe grotendeels overleefd. Nog 2 kenners op 0.  
Tot zover de verplichte kost, nog even een half litertje erbij, heerluk. Nou daar gaat ie, de poolvos is een zoogdier dat behoort tot de familie van de hondachtigen. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Canis Lagopus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Deze vos leeft hoofdzakelijk op de toendra.
Halve liters in Lemelerveld?

Het woord kan niet vaak genoeg vallen in deze rubriek, Lemelerveld. Wist u dat jullie bevrijders van de moffen (samen met een paar Canadezen uiteraard) een aardig feestje kunnen bouwen aldaar in het vogelvrij verklaarde gedeelte van de gemeente?

Een invuldag in Lemelerveld, dat zou legendarisch zijn, met onderweg een hologrambeklimming van de Alpe d’Huez en hier in bocht 7 even een halve liter meester maken om vervolgens met een wheely de overige bochten te nemen. Er zijn redacteuren die er van dromen en er zijn er die ervan gruwen. Er schijnt nog geen groen licht te zijn, maar er wordt aan gewerkt in de lobbykanalen. Dezelfde kanalen als die van die vlaggen waarvan we er nog een paar extra neer hebben gehangen.
Maar geen paniek, een diplomatieke oplossing hangt altijd in de lucht in Dalfsen.
Waar in het verleden een fusie tussen de beide clubs als onmogelijk werd beschouwd, welen tegenwoordig de apenpokken tierig rond in Dalfsen. De jeugd weet al niet beter dan paars. Dus over een paar jaar voetbalt Dalfsn in deze godslelijke flikkerkleuren op de zaterdag.
Zo zal ook dit probleem niet al te groot zijn. Mogelijk zit de oplossing bijvoorbeeld al in het vervoeren van Buffel op TanteRikie-aanse wijze per huifkar met als toetje dat hij dan vanaf hier oud brood of naar keuze lauwe blikken Schültenbrau op de overige redacteuren mag gooien.
Berné goed in de gaten houden svp, want hij kent de route wel van Dalfsen naar Lemelerveld, maar terug is een stuk lastiger. Dan gaat hij vaak over Laag Zuthem, het hele verhaal is verkrijgbaar aan de Rondweg 4 onder het genot van wederom een halve liter Grolsch.
Ook vervoer met Zwarte Crossbus Henk is mogelijk voor de hele crew incl. halve liters en Jovink uit de speakers. Verzoeknummers als juk ant vazel zijn dan ook standaard inbegrepen. Verder zijn overige randvoorwaarden waar vaak over wordt gesproken totaal geen probleem, Coldplay is al geboekt voor de vijfde editie in 2038.
Kortom iedereen van harte welkom, al moet ik er zelf bijzeggen dat ik me niet kan herinneren dat ik ooit lang bij een invuldag ben geweest. En wie gaat er nou langs bij iemand die zelf ook amper komt opdagen? Ik ben dan wel meer van het gezellige samenzijn in het plaatselijke station. Al met al lijkt me dit vrij schandalig en daarom lijkt me een passende straf op zijn plek. Ik leg mezelf hierbij dan ook een schorsing op van twee jaar verplichte komst inclusief 99 jaar onvoorwaardelijk geen komkommers en kiwi's eten.
Om dit onsamenhangende relaas af te ronden met een paar mooie woorden van de slechtste voetballer van de eredivisie van tevens de allerberoerdste en meest sfeerloze club aller eeuwen dat ook nog eens speelt in de meest vieze kleuren. Hij kan overigens wel een paar halve liters op en dat is dan weer te prijzen.
Toespraak Brammetje voor Jammerdan
Nou lieve jammerdanners, ik pak nog even een paar halve liters en dan zit de bak weer vol.

À demain! 

Donderdag 14 juli

Briançon – Alpe d’Huez (165,1 km)

1
Ook een klein feestje voor Pidcock
Quatorze Julliet! De nationale feestdag in Frankrijk. Ze vieren daar vandaag de bestorming van de Bastille in 1789, die het begin aanduidde van de Franse Revolutie. Dit jaar is 14 juli ook een feestdag voor een groot deel van de Jammer Dan-deelnemers. De Zwarte Cross is namelijk begonnen en dat staat synoniem aan de ‘bestorming van de tap’. Veel plezier daar Dalfsenaren!

2

Een van de cross-gangers is ongetwijfeld onze Vinnie en met hem beginnen we deze bijdrage. Want ondanks de krapte op de JammerDan-redacteuren-markt, prijkt zijn naam niet op de redacteurenlijst. Dat er krapte is blijkt wel uit het feit dat meerdere redacteuren tegenwoordig twee keer ingepland worden om te schrijven. En dan nog blijft de rubriek wel eens leeg (Ronald? afgelopen dinsdag?)… Maargoed, Vinnie. Heeft zich dus niet aangemeld als redacteur. En gedraagt zich ondertussen wel opdringerig richting de ingeplande redacteuren door hen uit het niets te bestoken met teksten, bedoeld voor in deze rubriek. Bijzonder. Maar vooruit, eerlijk is eerlijk, het zijn best aardige anekdotes, dus deze redacteur is de beroerdste niet en heeft ze verwerkt in de bijdrage van vandaag. Ohja, Vinnie, bij deze ben je opgenomen in de redacteurenpool van volgend jaar.

Poging doodslag
Vinnie’s eerste anekdote ging over Werner Snel. Die bood dit jaar aan om het lijstje van Vincent in te leveren. Werner barste eerst in lachen uit toen hij Vinnie’s lijst zag, om vervolgens een bijna identiek lijstje in te leveren. Welgeteld twee andere namen. Diezelfde Werner S. verliet de plaatselijke SV, omdat hij niet goed genoeg meer was voor een plek in het eerste elftal. Hij koos voor ASC 3 om dat vervolgens te verdedigen met het argument dat zijn vriendin liever had dat hij op zaterdag ging voetballen. Het faillissement van ASC werd snel daarna bekrachtigd, want als dit als redder van het vlaggenschip wordt gepresenteerd... Werner S. wordt tegenwoordig verdacht van poging tot doodslag op een voetbalveld (zie onderstaand filmpje). Houdt zich graag op in plaatsen als Dubai, Ibiza of St. Tropez tot de gemoederen weer bedaard zijn in Nederland. Zodra de politie bij mij aanbelt om te vragen waar de heer S. zich bevindt ben ik niet te beroerd om mijn Duitse aard naar boven te laten komen!
Kroegsport
Dan naar onze Mike. Deze eerdere redacteur refereerde in zijn bijdrage lafjes aan de ADP. De SVD’ers zouden wel weten waar hij het over had.. laf laf laf. Het betekent ASC degradatie party, een feest dat het bestuur van ASC zelf had moeten organiseren. Jarenlang een martelgang in de 2e klasse waar niemand met een blauwwit hart blij van kan zijn geworden. Een man achterin die net de linker voor de rechter kan zetten die de bal naar voren mag peren. Van Gelder die met kater weer eens voor het enige gevaar mag zorgen, en de middenvelders die alleen op training komen om hun nekspieren te trainen. Jullie zijn beter af in de 3e klasse. Ohja, het ging over Mike in deze alinea. Deze man vindt een bezoekje aan de sportschool maar onzin. Hij heeft bovendien helemaal geen tijd om naar de plaatselijke gym te gaan, want hij is toch altijd in Het Oude Station te vinden. Gelukkig heeft Mike nu een oplossing gevonden; hij doet zijn work-out gewoon in de kroeg. Blijven oefenen!
Etappe 13
Morgen een nieuwe dag, met nieuwe kansen. De zware bergetappes liggen even achter ons, op het programma staat een heuveletappe van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. Belangrijker is de start van het weekend, dus opnieuw een feestdag. Succes op de Zwarte Cross en anders graag tot ziens de komende dagen in de plaatselijke horeca.

À demain!

 

13 juli

Col du Granon, 9,2%


Wat een etappe, wat een knap staaltje ploegentactiek, a team master piece, dubbelslag voor Jumbo-Visma en ga zo maar door. De uitputtingsslag van Jumbo-Visma was een heerlijk schouwspel vanaf het bankie. En inderdaad Vingegaard. Een rustige Deen met bijna geelkleurig sponsor haar.
ronald 2
Het wordt tijd dat Ronald Jumbo Kamphuis ook een filiaal in Kopenhagen gaat open. Hij is er enthousiast genoeg voor.

Wees een Gerrit!
Een nieuw begrip in Dalfsen. Dit kan bijna niet anders na alle lofuitingen over het “Gezellig samen zijn”. Het uitzicht bij Gerrit is fenomenaal, vooral naar de oude meuk van Fokkens, de verkeersmaatregelen waren bijzonder efficiënt, genoeg drank, en op de juiste temperatuur en geen wachtrijen zoals bij het bevrijdingsfestival. Het eten was voortreffelijk. Je kunt natuurlijk zeggen lekker makkelijk dat heeft Robert gefixt maar het gaat om het idee erachter en natuurlijk het organisatietalent. Gerrit zorgde en passant ook nog voor een fijn weertje, de kerkklokken waren nog even snel nagekeken en deden punctueel hun werk. Geen enkele hinder voor de buren, dit kwam ook omdat hij iemand een vrijkaartje voor een concert in Amsterdam had gegeven. Kom daar maar eens op. En geen snippertje afval! Kortom heb je ooit te maken in jouw familie of vrienden kring waar het stukken minder is georganiseerd. Waar het bier lauw is, het verkeerde merk, 0.0 of gewoon op. Roep gewoon: “wees eens een Gerrit!”dan weet gelijk iedereen dat de gastheer nog veel te leren heeft.

Was er bij Gerrit geen afval lees ik dat tijdens de gehele tour er maar liefst 420 ton aan zwerfvuil langs het parcours wordt opgehaald.

Onze Dalfser bestuurders hebben het ondertussen druk met het bedenken van een nieuwe definitie voor klimaat. Op Dalfsennet lees ik dat er een nieuwe fase is ingegaan met onze klimaatwinkelstraat. Wat een k.t-woord. In ons mooie dorp staat klimaat synoniem voor optimale auto-toegankelijkheid, parkeerbeleid en inbreiding. Zijn ze bij de Tour toch een stukje verder met de Waste zone, net zoiets als de Rova milieustraat. Of de Bellingerweer na een zwoele zomeravond.

Vandaag was dus de 11e etappe naar Col du Granon. Ik ben geen kenner; meer een “google deelnemer”. Daarom even gekeken op touretappe.nl. Wat mij het eerst in het oog springt is de prachtige naam van de auteur: Harmen Lustig. Dat ik hem niet ken bevestigd nogmaals dat ik geen kenner ben. Hij beschrijft de (stijgings)percentages 7,1%, 6,9% en 9,2% zoals ik mijn speciaal bieren drink. Vooral die laatste Col en dan vooral de lengte zou in biertermen de weg naar de pot wel eens heel dicht bij kunnen brengen. Er zit dan wel weer een zekere opbouw in. Prachtige beelden vanaf de bank, wat een etappe! De glimlach van Roglic en Kuss die gezamenlijk over de finisch kwamen is veelzeggend. Dit zijn beelden waar ik nog meer dorst van krijg. Ik begin met een 5.1% en dan maar kijken hoe ver ik kom. Ik probeer te stoppen met een 10.9% en als dat niet lukt...jammer dan.


Zondag 10 juli


00000000000011jungelsDe negende etappe ging vandaag naar de poorten van de zon. Ik weet niet wat ik mij daar bij voor moet stellen, maar het zal best wel een leuk toeristisch tochtje zijn geweest. Dit opschrijvend besef ik mij dat er over precies 2 weken verschillende Dalfsenaren, na het bezoek aan het gezellig samenzijn, door de poorten van de hel naar huis moeten. Maar dit terzijde.0000000000001poort


 

Martin, Asgreen en Guerrero werden positief getest en bleven in het voormalige belastingparadijs achter. Het meest positieve hier van is dat er 17 deelnemers weer een renner uit hun lijstje kunnen doorstrepen. En tot overmaat van ramp moeten onze leeuwinnen ook nog een Jackie Groenen missen door dat nare virus. Ach en wee. Bommen en granaten. Maar dit terzijde.

 

0000000000003covid

 

Voor dat we verder gaan met de etappe, wil ik toch nog even terug komen op een schrijven van een paar dagen terug. De redacteur van dienst was een beetje teleurgesteld dat de invuldag niet in Lemelerveld werd gehouden. Jammerdan is Dalfsen. Lemelerveld werd ons door de gemeente Ommen in onze mik gegooid. Maar voor ons is dit stukje wildernis nog steeds Ommen. Dus ga lekker op zoek of er ook een jammerdan afdeling in Ommen is. Klaar. Maar dit niet terzijde.

 

0000000000004lemelerveld

(aanzicht van Lemelerveld)

 

De organisatie van de invuldag was ook dit jaar weer perfect. Dit keer op een vrijdag dus improviseren. De meeste tijd ging nog gepaard met het bellen naar het management van Joe Jackson om op dezelfde dag in Amsterdam op te treden. Koste ook wat, maar is gelukt. Wetende dat Herben en Erik hier toch wel weer (voor de 36e keer) naar toe zouden gaan en dus niet op de invuldag aanwezig konden zijn. Volgende keer ook maar even de NS bellen met het verzoek de laatste trein naar Dalfsen te cancelen. Voordelen van de invuldag op vrijdag zijn er ook; Buffel had geen tijd om zich met de muziek te bemoeien en de algemeen directeur moest de volgende dag werken. Gevolg; de hele avond uitstekende muziek en voldoende bier  in huis. (Thee was wel op). Tel er bij op dat de klagende buurman (HB) ook net een weekend op pad was en het succes is verklaard. Maar dit terzijde.

 

0000000000005jackson

 

O ja, de etappe. Van Zwitserland weer terug naar Frankrijk, langs prachtige landschappen zonder stikstof. Wat stikstof betreft, wat een regering (Rutte 4 ¼) hebben wij toch. Het lijkt dat we de poorten van de hel al gepasseerd zijn, wat een zooitje ellende is dat. Maar om nou als boer de Nederlandse vlag op de kop te hangen getuigt ook niet van intelligentie. Rutte en regering is niet Nederland. Mensen die gevochten en gesneuveld zijn voor de Nederlandse vlag; dat is Nederland. Deze mensen zouden zich in hun graf omdraaien bij het zien van dit misbruik van onze nationale vlag. Laten de boeren gewoon een rode zakdoek om hun kop doen en rond gaan rijden met een zwarte vlag met een drol er op. En dan heb je ook nog onze Karolien, die zo graag op zijn boerenburgers Carolain genoemd wil worden. Ga oplossingen zoeken i.p.v. olie op het (helle)vuur te gooien. Dit terzijde, maar moest ik even kwijt.

 

0000000000006karolien

0000000000007vlag

 

 

O ja, de etappe. Van Zwitserland weer naar Frankrijk, daar waar binnenkort ook weer enkele Dalfsenaren neer zullen strijken. Op de flanken van de Alpe d’Huez zullen enkele gewichtige dorpsgenoten samen met Jos en Bram weer op zoek gaan naar Dione de Graaff. Hup, fotootje schieten en de tent maar weer in voor een pot bier en de slaapzak in. Op onderstaande foto nog lachend als een Karolien met kiespijn, maar mochten jullie donderdagavond een sacherijnige Dione bij de avondetappe zien, dan weet jullie dat ze gevonden is door club Obesitas. Maar dit terzijde.

 

000dione

 

Helden worden geboren en niet aangemeten, Rik. En ze worden zeer zeker niet als tafeltennisser geboren. Deze etappe had zijn eigen held; Bob Jungels uit Luxemburg van AG2R. Na een lange solo kwam hij als eerste bij de poorten van de zon en werd de held van de dag. De held van Jammerdan is toch eigenlijk wel Louise de Roode. Kansloos onderaan bungelend, maar wel als enige deelnemer de winnaar van vandaag in haar lijstje. Als het aan haar gelegen had, dan zouden Landa en Mäder ook de Tour rijden. Helaas Louise, we kunnen geen renners invullen die niet meedoen. Antiheld is onze oud muntenteller Niels. Hij heeft Jungels in zijn poedellijst. Niels is ook trainer van de voetbalvrouwen van ASC ’62. Gaat eigenlijk wel goed samen. Dit ook geheel niet terzijde.

Cees Bood werd de dagwinnaar dankzij Pinot en Bardet en jawel……….Buffel is leider in het klassement. Na alle jaren tussen plaats 100 en 110 gebivakkeerd te hebben nu koploper!!!

Daar kun je mee aankomen bij Dione. Laten we hopen dat over twee weken de wereld aan de andere kant van de poorten er weer heel anders uit ziet. Zo niet………………..

Jammerdan

Zaterdag 9 juli

Etappe 8,

Hoewel deze redacteur het spelletje steeds meer door begint te krijgen, mis ik echter nog het inzicht om de etappe van vandaag nuchter en inhoudelijk te bespreken. Dus gaan we verder met het wel en wee in de Dalfser gemeenschap.

We beginnen met gepaste felicitaties voor Erik Koedijk en Steve Oosterkamp die zich na afgelopen week allebei bij de dertigers mogen voegen. Dit hebben ze dan ook goed gevierd met een weekendje in Brugge. De activiteit was paintballen. Hier mochten de jarigen zichzelf in een hazenpak hijsen om vervolgens rond te rennen als de pakken waar ze in zaten.

WhatsApp Image 2022 07 09 at 12.20.34 PM

Alleen was Steve in tegenstelling tot wat men zou vermoeden niet snel genoeg. Na een raak verfballetje zag Steve het zwart voor de ogen en moest afgevoerd worden naar de bank die normaal alleen voor toeschouwers, moeders en 12 jarige jongenentjes bedoeld is.


WhatsApp Image 2022 07 09 at 12.20.13 PM

Dan moeten we vervolgens toch even naar het 1 na gezelligste samen zijn gaan. Waar de kantine zich, na de corona en tijdens het voetbal seizoen, toch wel het best draaiende café van de Dalfser zondag mag noemen. Dat is ook niet raar aangezien ze behoorlijk wat te vieren hebben gehad de afgelopen tijd. Dat is ook niet bijzonder na 4 weken groot feest met het kampioenschap van het 4e, 3e en het 2e. En dan krijg je als kers op de taart ook nog ADP* als echte afsluiter. Maar na al die feesten is het voor sommige nooit genoeg. Zo heb je een paar jonge voetballers die stoppen. Eentje werd de zondag toch wel te gezellig en moest even pas op de plaats maken. Dan kom je toch wel gauw bij die bouwkeet uit daar is de gezelligheid in ieder geval ver te zoeken. Daarnaast heb je Koen Sloot, de beste man heeft een gezin opgericht en toen besloot ”hij” om de zondagen maar vrij te nemen. Niet weggenomen dat er na die beslissing redelijk getoetst wordt hoe andere teams er voor staan. Dit zijn natuurlijk ook de gespreksonderwerpen als je lekker hagel uit Hellendoorn komt. Maar ik snap koen wel, de zondagen weer lekker vrij voor gezin familie en schoonfamilie. Koen heeft daar wat meer moeit mee. Hij vroeg namelijk na 1 week zomerstop of de kantine niet een keer open kon om formule 1 te kijken of iets dergelijks.

Nu dat we al die bezette mannen hebben besproken kunnen we over naar het vrouwelijk schoon. Want we hebben er een paar zien vertrekken. We zijn menig vrouw uit de lijst der lijsten kwijt geraakt. Waarschijnlijk omdat de mannen geen zin hebben om elke keer 2 lijstjes in te vullen. Dat is ook prima als dat de enige reden is. Dus de vraag hoe gaat het thuis Vincent, Joost en Dennis?

Maar gelukkig hebben we een nieuwe deelneemster dit jaar. Een personeelslid van het gezellig samen zijn wel te verstaan. zij doet het iets minder dan haar mede-debuterende collega. Waar zij met pijn en moeite 9 namen van het internet wist te scoren, om vervolgens 6 namen te kiezen die haar leuk in de oren klonken. Alles is hiermee gezegd en gaan we hier niet verder over door, want het schijnt dat ze bij de afsluiting van de tour iedereen van de sapjes moet voorzien. De rode lantaren staat haar goed maar, een vol dienblad bier beter. Dan hebben we de andere debuterend medewerker van het gezellig samen zijn, Mats Anneveldt. Deze wielrenner en station leek is door deze redacteur benaderd om mee te spelen dit jaar. Het heeft mij dan ook 2,5 uur gekost om uit te leggen wat de jammerdan is, hoe zo'n lijstje werkt en wie de kanshebbers van dit jaar zijn. De eerste vraag die ik terug kreeg was dan ook “Hoeveel kun je winnen dan?”. Mijn antwoord na zijn lijstje gezien te hebben, “maak je je daar maar niet druk om!” Pakt die in zijn debuut toch gewoon 3 dagwinsten achter elkaar, en staat hij ook nog eens 3 dagen in het geel. Iets wat deze redacteur met al zijn expertise en fantastische uitleg nog nooit gelukt is. Maar goed wat nog niet is, kan nog komen en zo niet....

À demain!

*vraag een SVD'er

P.S Groetjes aan Leo Pessink aangezien hij niet mee deed om niet besproken te worden dit jaar....  Je kunt volgend jaar beter gewoon wel mee doen!

Vrijdag 8 juli 2022 Tomblaine-La Super Planche Des Belles Filles

 

Potverdikke, een week geleden zaten wij bij Gerrit in de achtertuin. Trots te oreren over de 15 mannen die je aan het papier had toevertrouwd. Lachend over het lijstje van de persoon naast je of tegenover je. Voor één keer de strijdbijl begraven, geen gezeur over voetbal maar enkel koketteren met je aan het papier toevertrouwde superlijstje. Haha geen Ruben Guerreiro, die won de Mont Ventoux Challenge schrijf maar op voor de bollen, haha geen Geraint Thomas die won dit jaar de  Ronde van Zwitserland en kan dit jaar de laatste keer de Tour winnen, haha heb je Sagan die fietst harder achteruit dan vooruit, kom op man die gast is 43. Ach ja wat is het waard kijkend naar het algemeen klassement, waar is die tijd gebleven dat je het Jammer Dan klassement kon winnen met kennis van het wielrennen?

 

Een korte blik op het algemeen klassement na de etappe van vandaag, hierover later meer, en de tranen schieten je in de ogen. Kijkend naar de top 10 Paultje Patat, Giel Westerhof, Mats Anneveldt, Buffel, Michiel Scholten, Coen Duyndam, Alfred Beumer, Coen Jansen, Wim Gottemaker en Gerben Burgmeijer. Nou vooruit om het elftal compleet te maken nemen we nummer 11 Leo van Dommelen ook op. Kom je met deze 11 personen aan bij een willekeurige voetbalclub in de regio dan bieden ze je aan om het thuisteam met 7 man te laten spelen en duikt de Bram bij iedere penalty expres de verkeerde hoek in. Wat een droefenis, dit heeft niets maar dan ook niets meer met wielrennen en zeker ook niet met voetbal te maken.

 

Knudde

 

Oké over naar de etappe van vandaag, het was sneu voor Lennart Kämna maar Pogi was vandaag wederom de beste. De Tour lijkt beslecht maar ondanks dat gaf Vingegaard dapper weerstand en probeerde het zowaar op 200 meter van de meet. Wederom een grandioos plan van de knappe koppen van Jumbo. We zijn een week bezig en wat een onkunde weer, foute fietswissels, een aanvalsplan ontsteken en zelf het wiel niet kunnen houden, vallen over hooibalen die op de weg liggen terwijl je daar als Nederlandse ploeg in deze tijden zeker mee om moeten kunnen gaan. Gelukkig begint men in het peloton ook het roekeloze rijgedrag in te zien van de Jumbo mannen. We zijn een kleine week bezig en Grischa wordt al uit zelfbescherming bij de pers weggehouden.

 

Gricha

 

Gister werd Frans Maassen al naar voren geschoven, ook zo’n helder licht, heeft het buskruit niet uitgevonden maar stond er wel naast toen het voor het eerst ontplofte.

 

Frans

 

En dan moet het toetje nog komen, mijn grote vriend Merijn. Die heeft ooit zen enkelband afgeknipt en is in het wielerpeloton terecht gekomen, dat siert hem dan wel weer dat die daar nog steeds rondloopt. Alhoewel tussen de Jumbo ploegleiding……

 

Marijn

 

Juli is altijd zo’n maand dat je de behoefte hebt om met je winkelwagentje tegen de achillespezen van Ronald Kamphuis aan te rijden terwijl die beste man er natuurlijk niets aan kan doen dat Jumbo Hema Visma weer wat slap gebakken baguettes naar Frankrijk heeft gestuurd.

 

Richard

 

Na deze kleine zijstap over naar de etappe van vandaag. De etappe naar de plank van de mooie meisjes. In deze boze witte mannenlijst gelukkig toch een aantal vrouwelijke deelnemers, omdat ze op één hand te tellen zijn noem ik de dames toch even. Eva Salari, Alwin Lindeboom, Hanneke Veurink en Louise de Roode. Benieuwd wat de dames er van vinden dat de Avondetappe zwicht voor 44 stalpoten die achter een bal aan rennen onder de noemer voetbal en waardoor menig wielerliefhebber tot na twaalven wakker moet proberen te blijven. Als alternatief heb je dan Vive le Velo maar dan krijg je Marijn de Vries er gratis bij. De vrouwelijke versie van Thijs Zonneveld alleen met 13 keer minder wielerkennis. De vrouw zonder enige bijdrage aan een programma die door de Belgen toch wel gepruimd schijnt te worden. En bij alles wat ze zegt even kijkt of Karl het wel gehoord heeft. Het is te hopen dat Van Vleuten en/of Vos snel in de remmen knijpen en de twee!!!!!! jaarsprof de Vries doen vergeten. Dat zal ons wel lukken maar of Karl het ook lukt…

 

Mar

 

Ondanks dat het nog even duurt en dat de vakantie wellicht niet heel gunstig valt. Hopelijk tot het gezellig samen zijn op 24 juli 2022. Door de redacteur van vandaag een hartstikke leuke band aangedragen! Aangezien het niet uit de koker van de vice voorzitter komt hoeft u hier trouwens niet op te rekenen.


Rest mij u een fijn vervolg van de Tour te wensen en alvast een goede vakantie….. en zo niet……..

 

Vakantie

 

Jammer Dan, A demain!

 


Donderdag 7 Juli

Wen er maar aan!
pogacar
Na de stuiterklinkers van afgelopen woensdag stond vandaag de langste etappe op het programma met een vies klimmetje als toetje. Een dagje om de wonden te likken na de nodige valpartijen en andersoortig tijdverlies. Jammer dan dat van Aert niet bij de briefing is geweest van onze zwart gele grootgrutter, want hij pleegde een onvervalste zelfmoordpoging door in het geel een solo met de aangehaakte Vogelzang en Simmons aan te gaan. Het leek even kans van slagen te hebben, maar hij moest toch zijn tol betalen voor de herstelkilometers van een dag eerder.

De tenoren die deze tour kleur gaan geven verzamelden zich keurig voor de laatste slotklim en daar liet Pogy even zien, wie er ook dit jaar de te kloppen man is. Tijdrit, stuiterklinkerkoers, aankomst bergop het doet hem allemaal even veel plezier, waarbij hij zelfs nog tijd over heeft om een aantal keren achterom te kijken wie the best of the rest werd.

Als een klein kind meldde Matthews zich na de finish bij hem om zijn blijdschap voor de troostprijs te tonen.

Dagklassement

Richard Lucas en Jos Klaassen scoorden 100+ vandaag. Matthews bij beiden en bij Jos Gaudu waren de gouddelvers voor dit 2-tal

Algemeen Klassement

Gaat Paultje Patat de Pogacar van Jammerdan worden ? Pogy geel en Paultje op 1. Dat bekt wel lekker, nu maar eens kijken hoe lang hij het vol gaat houden.

Zelf krijg ik wat last van mijn oren, want de blauw witte decibeltijger staat op gelijke hoogte in mijn oor te tetteren. Zorgen dat ik daar snel bij uit de buurt kom.

Ooievaar.

Woensdag 6 juli: Lille- Arenberg

Beste Gerrit,

Dorpen hebben helden nodig. En jij begint jezelf aardig die rol aan te meten. Wat een jaar! Eerst met een flinke wandeling flink wat pegels binnengehaald voor het goede doel, en dan ook nog eventjes eigenhandig de invuldag redden. Mooi ook dat je op het laatste moment nog verlof kon krijgen, wel zo handig. Maar wat een gezeik ging daar aan vooraf, zeg. Inmiddels weten niet alleen de pingpongers dat er geen afspraak te maken is met de beoogde gastheer, Batse van Oenen. Uiteindelijk had de organisatie het hele schema op de kop gegooid. En voor iedereen leek de invuldag in Lemelerveld een goed alternatief. Lekker op het fietsje, maar dat was buiten één deelnemer gerekend, die het vertikte om 13km te overbruggen. En wat schetste de verbazing, opeens wordt het schema gewoon doodleuk omgegooid: "Ja meneer Buffel, nee meneer Buffel, moet ik u nog onder de zak krabben meneer Buffel?" Het land gaat naar de kloten, Gerrit! 

Gelukkig heeft Buffel wat krediet opgebouwd, want die oranje-quiz zag er dan wel weer superstrak uit. Hij had de zaakjes met vrouw Sloot, Niens en Nol goed voor elkaar. Nol is ook altijd te porren als het om het koningshuis gaat. Bij een bliksembezoek van Koning Willem aan Zwolle in maart van dit jaar, zat Nol dan ook op de tweede rij. Keurig jasje aan, blousje gestreken. En als hij de kans krijgt, dan maakt hij rap een kiekje van onze koning. En dan wordt er een leuk stukkie over geschreven in de krant en dan plaatst Nol dat fotootje op Instagram. 

Screenshot 2022 06 22 20 19 56 98 1c337646f29875672b5a61192b9010f9
Prima toch, doet-ie niemand kwaad mee. Dat Willem met onderstaande dis op twitter venijnig reageerde, verbaasde dan ook: 

https://twitter.com/WillemA23958231/status/1544675635011911682 

Volledig onterecht natuurlijk! Eén van de initiatiefnemers van de "Het Oude Station Oranjequiz" zo te kakken zetten. En dat noemt zich koning... De echte koning stond natuurlijk tijdens de quiz weer stampij te maken. Hier kondigt hij al aan hoeveel punten hij gemiddeld denkt te halen per etappe, in beide klassementen.
IMG 20220622 211011

Nog even terugkijkend op die quiz: keurige omlijsting, profi drone-flmpjes, prima lamme presentator, vragen van een behoorlijk niveau. Maar wat winnaars. Team Bril:

Screenshot 2022 06 22 21 09 16 01 1c337646f29875672b5a61192b9010f9

Meedoen met vijf man. En ook dit wordt allemaal maar getolereerd in ons land. Niemand die de stier bij de kloten pakt. Goed om te zien dat dit rapaille categorisch geweigerd is bij Jammer Dan. De zuivering is ingezet! 

Over dubieuze deelnames gesproken:  we hebben nog slechts één deelnemer die meerdere lijstjes heeft ingeleverd. Van Robert wordt dit uiteraard geaccepteerd. Het is toch een beetje hetzelfde als voetballen tegen een 12e man waarvan je weet dat hij de uiteindelijke uitslag niet beïnvloedt. Dan zijn er nog een paar deelnemers die het een stuk subtieler doen: je 7-jarige zoon naar voren schuiven en hem voor het oog van het hele dorp Kruiswijk laten selecteren. Jeugdzorg is geïnformeerd!

Ten slotte nog even de etappe van vandaag: de verwachtingen waren hoog. En uiteindelijk gebeurde er weer van alles. Jumbo-renners wisselden van fiets, zoals menig vriendengroep met hun vriendinnen omgingen: als er één te groot is, past deze altijd op een ander. In huize De Maar werd de polonaise gedanst bij zoveel malheur voor Jumbo-Visma. 

Het was billenknijpen voor de favorieten in het klassement waar het uiteindelijk allemaal om draait: de poedel. Helaas hoor jij daar niet meer bij, Gerrit. Eén van de twee sprinters van B&B selecteren: je hebt betere beslissingen genomen in je leven. Vandaag was één van de etappes die zich het minst makkelijk liet voorspellen. Lange tijd maakte menig Poedel-deelnemer zich zorgen om die Arkea-Pool, maar gelukkig kwam er een hergroepering. De kopgroep bleef mooi vooruit, waardoor  Robbert Wennemars en Lejo van Dommelen van de 0 werden gehaald door Simon Clarke en Taco van der Hoorn.  Alleen de hele groten zijn nu nog puntloos.

Gerrit, het duurt nog even maar bij het gezellig samenzijn drinken we er weer een paar. Een beetje zoals Jos R. met zijn declaraties omgaat: niet te weinig. 

Geleuf ie ut allemoal nog, Gerrit? Zo niet,.....

 

Dinsdag 5 juli

Dunkerque - Calais (171,5 km)

aerttt

De dagzege pakken in het geel. Wout van Aert deed het vandaag in Frankrijk en Mats Anneveldt in de Jammer Dan. Je zou bijna denken dat de klassementen nog op alfabetische volgorde staan. Van Aert greep al drie keer net naast de winst, in de tijdrit en twee keer in de sprint, maar vandaag was het raak in Calais na een fraaie solo. Onze Mats presteert wat dat betreft beter, want het is alweer zijn derde dagzege van deze nog jonge Tour. Zowel Van Aert als Anneveldt gaan de komende weken natuurlijk kelderen in de klassementen, dus hopelijk genieten ze van deze hoogtijdagen.

In het poedelklassement een mindere dag voor Wim Ekkelenkamp. Toch niet heel slim om Christophe Laporte daarvoor te selecteren. De laatste plaats in dit klassement is voorlopig echter in handen van Pieter Sluiter. Hij ging ervanuit dat Yves Lampaert niets zou klaarspelen dit jaar, maar zag tot zijn schrik hoe deze na dag 1 het geel mocht aantrekken.

Beuken voor Bram
Verder zien we dat Rowan Schrijver in het algemeen klassement voorlopig onderaan de middenmoot bungelt. Dat is in ieder geval al een stuk beter dan wat zijn favoriete cluppie PEC Zwolle afgelopen jaar liet zien. De spaarzame overwinningen van PEC vierde Rowan dan ook uitbundig. Een van die dagen werd nog mooier toen Willy Junior met zijn grote held Bram van Polen op de foto mocht. Hij schroomde daarbij niet om een aantal kleine kinderen aan de kant te beuken, maar dan heb je ook wat!

Rowan 05 02

Dan Leo Pessink. Hij deed de afgelopen 15 jaar trouw mee aan deze tourpool, maar het feit dat er keer op keer over hem geschreven werd in deze dagelijkse rubriek, daar was hij helemaal klaar mee. Wilde hij niet meer. En dus ontbreekt Leo deze editie. Dat weerhoudt onze redactie er natuurlijk niet van om gewoon wel lekker over Leo te schrijven. Want daarvoor haalt Leo meer dan voldoende capriolen uit. Een rondje fietsen bijvoorbeeld, met Leo verloopt dat nooit zonder malle fratsen. Zo dacht hij tijdens een rondje mountainbiken met Hugo dat het een triatlon was. Gelukkig gebeurde dit in februari en was de temperatuur van het kanaal dus al prima in orde.

Leo 1 12 02

Vorige maand baarde Leo wederom opzien, tijdens een weekendje fietsen in België. Daar had hij zichzelf buitengesloten van de woning, waardoor er niets anders op zat dan inbreken. Keurig Leo!

Leo 5 26 06

Bepaal je Action Type!
Dan nog iets anders. Spreek je luid of zacht? Ben je recht door zee of tactvol? Neig je naar actie of naar reflectie? Nou? Denk daar maar eens heel goed over na. Als je voor het eerste elftal van ASC’62 wilt spelen tenminste. Want de nieuwe trainer van de blauwwitten wil het allemaal weten van z’n spelers en dus verspreidde hij een heuse vragenlijst. Een lekkere binnenkomer, want terwijl er nog geen bal gerold heeft, nemen de spelers hem nu al niet meer serieus. Op deze manier wordt het nog een hele klus om in de derde klasse af te rekenen met grootmachten als Bruchterveld, Bergentheim en Mariënberg…

ASC 1

Etappe 5
Morgen een nieuwe dag, met nieuwe kansen. We mogen ons verheugen op een Tour-editie van Parijs-Roubaix met elf kasseistroken. Er ligt 19,4 kilometer aan kasseien in het traject. Overigens allemaal in de tweede helft van de race, dus sla het begin van de etappe gerust over en geniet van een drankje in een onze plaatselijke horecagelegenheden.

À demain!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 3 juli 2022 Vejle-Sonderborg

 

Vandaag de laatste rit op Deense bodem. De etappe moet nog beginnen maar de redacteur van dienst begint maar vast het een en ander op papier te zetten. Waar het normaal bij één redactionele bijdrage blijft zijn het er dit jaar minimaal twee, de nieuwe hoofdredacteur is namelijk niet heel inclusief wat er op neer komt dat er nog maar vijf mensen in aanmerking komen om stukjes te schrijven.

 

Afbeelding 1

 

En om te voorkomen dat er op dagen geen wist u dat verschijnt schrijf je dan toch maar een keer extra. Voorheen werd alles piekfijn geregeld door hoofdredacteur Alfred. Alfred regelde 21 redacteuren en leverde zelf een acceptabele bijdrage. Nu de Gilles de la Tourette zich meester van Alfred heeft gemaakt heeft hij uit zelfbescherming god tering kut klote besloten niet langer een bijdrage aan de wist u dat rubriek te liklikliklikliklikleveren.

Zoals gisteren en eergisteren reeds vermeld had de gastheer het prima voor elkaar. Getuige de belijning en het afzetlint op de oprit geldt bij Gerrit nog steeds het motto een goede vriend is beter dan een verre buur. Maar waar was die goede vriend dan? Die goede vriend had zowaar een keer zelf een kaartje voor een concert gekocht om een bandje te kunnen aanschouwen. Het was heerlijk rustig, wellicht is het een idee om de muziekpot aan te wenden om voor de jaarlijkse invuldag een concertkaart voor één of andere B-band te kopen en onderstaande persoon hier naar af te vaardigen.

 

Afbeelding 2

Afbeelding 3

 

Met de B-band bedoel ik dan uiteraard niet de blueband of blauwband van de trotse derde klasser algemene sportclub op grrrrrristelijke grondslag 62. De club die in de regio enkel geroemd wordt om het dames ‘voetbal’ en waarvan zaterdag 9 juli het veertig jarig bestaan wordt gevierd. Hieperdepiep

 

Afbeelding 4

 

Terug naar de Tour, ook dit jaar is er weer een afvaardiging uit Dalfsen present. Stel en Bosch houden de eer hoog en drinken dapper met Noorse zeehondenknuppelaars de potten Carlsberg/Tuborg weg. Gister de tweede etappe aanschouwend bij een Deense schone op het dakterras, de brug van 18 km bleek voor de mannen net too far. Wat Stel in het bijzonder opviel waren de Deense wc matjes, die lopen namelijk eerst rond en liggen vervolgens in comateuze toestand op de grond. Erg hinderlijk bij het pissen. Een beetje hoe Ronald Kooyman zich voelde na de invuldag, fiets kwijt en broek kapot en ook nog een vrouw die hem niet wilde ophalen. Dan had buurman Robert het twee jaar geleden toch beter voor mekaar, die werd tenminste nog door vrouwlief opgehaald.

 

Afbeelding 5

 

Vandaag dus de rit van Vejle naar Sonderborg, niet een hele bijzondere etappe die wij ons nog lang zullen herinneren.  Waar iedereen wederom had gehoopt op een zege voor Jakobsen ging, de van poging tot doodslag verdachte, Dylan G. er met de zege vandoor. Het wordt podium of jodium riep hij eens, dat er nog maar heel veel jodium mag volgen voor deze griezel.

 

De Denen keren na vandaag weer terug naar het normale leven en de clowneske beelden behoren gelukkig tot het verleden. Nu weten we het wel dat het Deense volk het wielrennen adoreert en dat ze fietssnelwegen hebben. Gewoon weer lekker sprookjes gaan schrijven en legosteentjes stapelen.

 

Afbeelding 6

 

De Tour wordt dinsdag vervolgd in Duinkerke en voor alle raketgeleerden onder de deelnemers dat is een stad in Frankrijk en niet in België., dit was niet bij iedereen bekend. Na wat opwarmritjes in Denemarken kan de Tour nu echt beginnen.

 

Voor de organisatie van Jammer Dan, vult u Hugo Endeman in voor de invuldag van 2025. Hugo die gister even de bloemetjes ging buiten zetten in Zwolle en 4 treinen eerder terug kwam dan de rest van het gezelschap. De trotse bezitter van een cabrio waar het dak niet vanaf kan, een typisch gevalletje…………….Jammer Dan! Le surlendemain!

 

Afbeelding 7


Zaterdag 2 juli 2022


Etappe 2 Roskilde – Nyborg

Als redacteur ben ik er maar eens goed voor gaan zitten. Echter bleef het beloofde spektakel in het begin van de etappe uit. Vier man in de kopgroep waarbij de twee Fransen van B&B Hotels KTM zich op de eerste verkeersdrempel alweer lieten verrassen. Magnus Kort pakte de eerste 3 puntjes voor de bergtrui en mag morgen in de Bollentrui rijden. 

Er was dus genoeg tijd om even terug te kijken naar de gebeurtenissen van gisteren. Een rit tegen de klok met Lampaert als winnaar. Wat heeft Pieter Sluiter dat goed gezien! Hij gaat meteen aan kop van het poedel klassement. Maar nog belangrijker wat had Gerrit het goed voor elkaar. De Hertog Jannetjes heerlijk koud en een goed buffetje van Lans. Toch weer een verbetering vergeleken met de bevroren Warsteiners tijdens de invuldag van 21.
 

Lans
Kijkje in de keuken bij Lans

Ook gisteren was er genoeg tijd om het toch maar weer over voetbal te hebben. Berné en Daniel waren druk aan het discussiëren, voor hoeveel miljoenen kan PSV de lucht boven het stadion aan gemeente Eindhoven verkopen? Daarnaast zat Muis op de blote knieën te smeken. Mag ASC zich alsjeblieft aansluiten bij de plaatselijke SV. Na de degradatie zag hij het niet meer zitten. Helaas had hij niet meer te bieden dan een grote koelcel en een paar kuub brandhout voor in de vuurkorf. De onderhandelingen zijn nog gaande. 

Gisteren ontbraken er ook een paar bij de invuldag. Zo was Werner Snel moe van de vakantie en gaf Vincent JOL aan dat hij een beetje dom was geweest. Hij had namelijk afgesproken met zijn nieuwe vlam Marjolein. Waar hij in maart nog druk aan het jagen was op Curaçao zit hij nu al compleet onder de plak. 

Varken


Als laatste kijken we even naar de ranglijst na dag 1. Bovenaan Coen Duyndam de winnaar van vorig jaar, onderaan een vrouw. Geen verassingen dus! Wat nog meer opvalt is Sjoerd Klarenbeek. Vorig jaar had hij nog Vingegaard in zijn poedelteam en nu heeft de nummer twee van vorig jaar een plekje in zijn top team afgedwongen. Klasse Sjoerd! 


De winnaar van een gigantisch saaie etappe is de Nederlandse sprinter Jakobsen


Nu is het tijd om bier te gaan drinken, ik zou zeggen pak er ook en paar en anders jammer dan.... 

Zaterdag 2-07-2022

Ja hoor, we zijn weer begonnen.

Sauna Diana 1024x683

  
Om gelijk maar met het slechte nieuws te beginnen...
Deze ochtend bereikte ons het droevige bericht dat het etablissement van onze kameraad Jantje Siemons de handdoek in de ring gooit.
Wij waren al eerder geinformeerd, maar nu mag het ook gedeeld worden met onze deelnemers, aangezien wij het ook niet meer intern kunnen houden na het verschijnen van het persbericht.
 
Het goede nieuws daarentegen is, dat de Tour organisatie dit jaar een extra rustdag heeft ingepland.
Zo kan de afdeling van Jammerdan met een gerust hart de komende twee maandagen richting Zundert afreizen om de nodige zwarte pecunia daar nog effe doorheen te jassen tijdens de laatste 14 dagen dat de "club" nog open is.
Het kan nog wel eens druk worden op de maandag.
Tevens zal de organisatie van jammerdan deze dag de nieuwe persoonlijke afgestudeerde assistente "communicatie" (Van in de 20)
van Ronald Stokvis meenemen, zodat zij het museum op de plek van het  geboortehuis van Vincent van Gogh aan de markt gelijk kan bewonderen en zij klaar is voor de Slimste mens.

Over tot de geslaagde invulmiddag/avond bij Gerrit.
Niets tot klagen. Perfect geregeld.

kliko

Het was weer zo'n dag.

Heerlijk weertje om de Tourlijstjes in te vullen onder het genot van een sapje aan de Vechtdijk.
Biertjes koelen in de bekende koeler.
 
Zo’n 130 lijstjes hebben de mannen ingeklopt op de computer.
De deelnemers die nog een lijstje hebben ingeleverd op papier bij het Station zullen effe geduld ... moeten hebben.
Zij staan er nog niet tussen, aangezien het te ver fietsen was en de tijd gewoon eenvoudig ontbrak.

Traditie getrouw missen er een aantal lijstjes en dat horen wij graag via het bekende mailadres.
  
De schrijvers zijn geselecteerd voor de stukjes proza op wist u dat.

Mensen, goede Tour en wij zien jullie bij de laatste etappe in het Station.
Het belooft dit jaar een speciale 21e editie te worden en de eerste contacten met de artiesten zijn al gelegd.

Jammer dan.....

 

jammerdandalfsen