• Bergen
 • paris
 • Peloton
 • Heli

Wist u dat...

Maandag 24 juli Clermont Ferrand-Mauriac

Vandaag alweer de tweede etappe van de Tour de France Femmes. Na een glibberig laatste slot met de nodige valpartijen was het de Duitse Lippert die de Belgische Kopecky voorbleef in een venijnig sprintje bergop. Voor wie nu denkt dat we het over vrouwenwielrennen gaan hebben, Jammer Dan.

De afsluiting was gisteren, net zoals de invuldag bij Batse, goed voor elkaar.  Prima band, prima platen, prima pilsjes, prima gezelschap. Gister is democratisch besloten om de invuldag volgend jaar NIET in het sukerbietendorp te laten plaatsvinden maar gewoon in Dalfsen. Niels van Dam heeft de eer om de volgende invuldag te organiseren en de wielerkenners te voorzien van koude pilsjes.

Anne Bremmer gaat als tweede vrouwelijke winnares de geschiedenisboeken van Jammer Dan in. Keurig gedaan!! Zorgt directeurtje er weer voor dat de traditie van het gele jurkje in ere wordt hersteld?

Dankzij de nodige donaties in de muziekpot zal er volgend jaar ook wel weer een bandje staan. Al blijft de kneiter er staat een paard in de gang een jaarlijks hoogtepuntje.

Even naar de klassementen. In de top 10 verder maar liefst drie oud winnaars. Voor Sjoerd Klarenbeek bleek Parijs net te ver, na 3 weken top 10 viel hij hier op de laatste dag uit. Verder weinig verrassingen, bekende namen in de middenmoot waaronder Freddypedia. Het lukt deze man maar niet om dit klassement te winnen. Arjan Kouwen en Rudi de Graaf die elk jaar wat dichter bij de rode zone komen. Louise de Roode dondert met 550 punten helemaal door de ondergrens.

Chiel Remia Huisjes had bij het invullen van zijn lijstje andere dingen aan zijn hoofd. Er moest nog even getrouwd worden. Chiel zal dus minder en minder in de Dalfser kroegen en clubgebouw KANTINE gezien gaan worden. Vrienden Vinnie, Snel en Klarenbeek zullen hun gezicht dan wel wat vaker laten zien om het aantal getapte hectoliters bier in de Dalfser horeca op niveau te houden. Koen nul punt nul Sloot zal zich wel solidair verklaren met Huisjes-Eijkelkamp.

Poedelklassement gewonnen door Gerrit Velthuis en Rick Weijs, beide heren hebben het voor elkaar gekregen om geen punten te verzamelen. Chapeau! Door een klein foutje sprokkelde Freddypedia 135 punten bij elkaar.

Grote afwezigen gisteren en daarom ook even het vermelden waard, Robert Wennemars en
Kristian Kok. Twee keer slingerend thuis komen mag niet meer dus het is of de invuldag of het gezellig samen zijn.  Herben die appte dat hij in een vijf!! sterrentent zat. Tis me wat met deze man, in 2023 aangesloten op het riool en dan ook nog voor het eerst met mes en vork eten.  Buffel die er dankzij de moderne techniek toch een beetje bij was.

Voor dit jaar zit de Tour er weer op. Fijne vakantie en tot volgend jaar. Vanaf nu 1 jaar de tijd om 15 fatsoenlijke namen  op papier te krijgen voor de 2024 editie en zo niet.......

Jammer Dan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 23 juli Parijs Champs-Élysées

Update:OOK HERBEN SCHERPENKATE ONTBREEKT OP HET GEZELLIG SAMEN ZIJN!!

Parijs is niet ver meer, maar toch er moet vandaag nog wel 115 kilometer gefietst worden. Als je door omstandigheden de invuldag moet missen dan rest je als redacteur niets anders dan het lot de bijdrage te moeten schrijven voor de laatste etappe.  Gezien de ervaring daarom maar besloten mijn bijdrage in delen aan te leveren, het tweede deel zal morgenavond wel een keer volgen als typen met 10 vingers weer lukt en ik niet meer met samengeknepen ogen naar het scherm hoef te kijken.

Zoals eerder gezegd, Parijs is in zicht wie goed kijkt ziet dat stuk roest al van verre blinken in de zon. De stad bezongen in duizenden liederen Edith Piaf, Charles Trenet, Vanessa Paradis maar vergeet ook Juaques Dutronc en Yves Montand niet. Paris de stad aan de Seine met zijn clochards en bekende metrostations. Parijs de mooiste banlieu van Europa. 

zwerver

 

Vanavond een zeskoppige band uit Friesland, drumstel met daarop een logo van een pompebled en gitaarriemen in het blauw, wit en pompebleden. Friezen,  verschrikkelijk hoe ze altijd weer sportmomenten weten te verpesten altijd maar die drang om met die verschrikkelijke vlag van ze voor de camera te wapperen. Het Friese volkslied voorafgaand aan een voetbalwedstrijd, tenenkrommend. Houd het lekker bij het schaatsen. Tis niet voor niets dat alle Friezen een tweepersoonsbed hebben, jullie vragen Paul Boerdijk maar waarom. 

zzfries

 

Vandaag het gezellig samen zijn, waar het voor het eerst sinds jaren ook echt gezellig lijkt te worden. Buffel rijdt inmiddels ergens bij Dijon waar de eerste camping municipal wordt aangedaan voor de monstertocht naar de costa delrado. Samen met Mo op tourbeurt de wacht houden bij de auto omdat er anders een vriendelijke Algerijnse jongeman in een Opel door Dijon scheurt. 

zzcamping

 

Naast Rik is ook BerNEEEEEEE er niet, Berné is op de Zwarte Cross. Voel je vrij om nog even de make your own stunt baan aan te doen.

Herben is er helaas wel maar niet alles kan meezitten. Gelukkig zijn de werkzaamheden van het bouwproject “Aan ’t Hof” inmiddels afgerond en zijn de Geert Grotestraat en Westerhof inmiddels ook aangesloten op het riool. De werkzaamheden hebben slechts een jaar of twee geduurd wat er in heeft geresulteerd dat de WOZ waarden van het Slingerlaantje en de Westerhof inmiddels op gelijke hoogte liggen.

zzwester

 

Zoals het nu lijkt gaat Anne Bremmer het Jammer Dan klassement winnen. Blote benen, gelakte nageltjes, haartjes in de krul, een make-upje, een push upje en vervolgens het gele jurkje aan en we hebben niet meer op de manier hoe je hebt gewonnen. Dat je door 30 km te stayeren 1,5 minuut goed maakt en hier vervolgens 20 seconden tijdstraf voor krijgt is natuurlijk belachelijk. En dan altijd maar zeuren over doping, nee dit doet de wielersport goed. Een onafhankelijk arbiter zou de tour gister recht hebben gedaan. Gerrit vindt arbiters trouwens stom, popie jopies die thuis niets te vertellen hebben. Gerrit vindt dit omdat sommige Nederlandse scheidsrechters niet doen wat assistent scheidsrechters Dusan en Davy hunnie opdragen.  

zzjurk

 

Vandaag mogen de sprinters nog even een keer gas geven. De Franse airforce blaast nog even wat stikstof de lucht in. De Jumbo renners gearmd naast elkaar met een glaasje champagne. En een schuimbekkende Zeeman die zijn zegje mag doen bij de Avondetappe. Nou genoeg over de mooooooiste tour sinds jaren. Morgen volgt deel 2 wel een keer dan zullen wij een aantal personen in het klassement nog even wat extra aandacht geven.

zzvl

 

à cet après-midi et gardez-le dans l'air

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 22 juli


Vingegaard wordt de kampioen. Vandaag gebeurde niet veel. Vin en Pogie vonden het wel goed. Pino wou nog even z'n vrolijke blauwe gezichtje laten zien.

 

pino

 

Wie niet zijn gezichtje meer gaat laten zien is Bram Gottemaker. Deze jongen heeft een betaalbare woon unit gekocht in Olst!! Samen met zijn vlam Nienke. U vraagt zich af, waar komt zij vandaan?

Inderdaad, uit Olst. Olst is dus wat betaalbaarder dan ons pittoreske Dalfsen. Hier komt alleen maar import. Arjen Stokvis komt ook deze kant op. In het prachtige plan Fubel. Van de week heeft hij eerst even het buffet leeg gebunkerd bij jarige Barend. Zelfs de patat van de kids was niet veilig. Direct hierna ging hij weer met een gevulde lange buik richting Zwolle om te overleggen wat voor steentjes ze op de oprit willen hebben met de nieuwe, ook uit Zwolle komende, buurtjes. 

 


arjen

 

Sommige onder ons gaan ook gezellig een weekend weg met de kameraden en wel naar..... Starnbosch. Berne en consorten hadden het erg leuk op de camping. Coen Duindam vondt het zo leuk, dat hij liever 2 uur voor bij de receptie zat met leuke mensen  blikken te klappen. Vrouw Duindam vond dat iets minder.

 

koennn

 


Het gaat sowieso niet goed met Berne. Hoorde zelfs mensen na de redelijk goed georganiseerde invuldag bij Batse, dat ze Berne op zich best wel oke vonden. Man man man. Het gaat helemaal mis. Het was ook best oke. Als hij de hele avond niks zegt en om zich heen kijkt en af en toe wat lafjes stiekem foto's maakt, ja dan valt het wel mee.Het viel niet mee voor onze algemeen directeur Reneetje. Reneetje wou allang naar huis, maar er werd zulke goede muziek gedraaid, dat hij wel Moest blijven. Op de terugweg ging hij bij de rotonde van het asielhof van Dalfsen niet rechts af, maar links af richting Driessen. Robert Wennemars heeft hem uiteindelijk weer opgehaald. Eind al goed.

 

 

Gerrit V was er ook uiteraard. Hij kwam met volle verbazing aan op kamp Van Oenen. Hij kon zijn fiets gewoon parkeren, hij kon gewoon als hij wou allebei de auto's kwijt op de royale grindplaat. Er was zelfs nog plek voor eventueel een boot, mocht je hier thuis voor de deur geen plek voor hebben. Hij keek z'n ogen uit. De Chinees niet... Die maakt zich net zoals als Vladimir Nijenhuis druk over de klimaatstraat. Wel auto's geen auto's. Ik ben ervoor dat er alleen auto's in mogen die niet gigantisch roken en waar je niet zo in bekeken wordt. Dus geen eend of een oranje Peugeot met schuifdeur.

 

WhatsApp Image 2023 07 22 at 19.49.51

Alwin Lindeboom hoor je ook weinig gekke verhalen meer van. Vroeger waren hij en Berne 2 vuisten op 1 bek. Hij is rustig geworden. Hij heeft ervoor gezorgd dat Herben ook te horen is als je helemaal niet bij hem in de buurt bent. Bedankt voor dit initiatief. Leuk idee. Slecht commentaar en slecht verstaanbaar. En dat lag niet aan de techniek. Herben laat digitaal ook vaak van zich horen. Alles wat hij  tweet is de hele blauwwitte vereniging het altijd roerend mee eens.

 

kwalwinBovenin het klassement hoopt iedereen dat Anne Bremmer wint. Alleen al om dat lekkere gele strakke jurkje. Michel 'DJ' Demare gaf vandaag in een appgroepje alweer aan, dat de puntentelling niet klopte. Ook deelt hij elke dag een Frans Chanson in deze app. Niemand klikt erop. Vandaag deelt hij zelfs elk uur een chanson. Daniel van O. deelt de hele tijd duimpjes uit.

 

duimmppjjee

 

Morgen de prijsuitreiking bij uitbater Joost. Asbakjes op tafel en gaan met die banaan. Prachtige coverband in de tent buiten. Veel plezier en zo niet..

 

Jammer dan...

 

Vrijdag 21 Juli


Bonjour!

Nog een snelle wist u dat op deze vrijdagavond laat.

We hadden deze vrijdag weer een boeiende etappe. Waarin de avonturiers samen met een aantal sprinters voor de aanval kozen. Uiteindelijk was het de Sloveen Matej Mohoric die net de snelste was in deze etappe.

En dat leverde ook een dagklassement op waarin de verschillen klein waren bovenin. Maar uiteindelijk was het niemand minder dan Sjoerd Klarenbeek die de meeste punten had. Lekker gedaan jongen. Daar moet op gedronken worden zondag.

 

Ook bovenin het klassement blijft het spannend. Anne Bremmer staat nog steeds aan de leiding. Maar het verschil met Michel de Maar en Jim van Oenen is niet groot. 

Die Michel zit er overigens nog steeds vol vertrouwen in. Deelt in deze periode van het jaar. Dagelijks aan een aantal mede jammerdanners zijn kennis van de Franse muziek en "chansons". Dat valt hem te prijzen. Echter vult hij zijn lijstje wel op een hele laconieke manier in. Door een fotootje te sturen van een bijna onleesbaar papiertje. Maar toe maar!

 

Ik laat het hierbij. Het is inmiddels bijna zaterdag. En zondag komen we weer gezellig bij elkaar in Het Oude Station. Waarbij we kunnen genieten van een hapje, een (heleboel) drankje(s) en live muziek. Ik zou zeggen tot dan!

 

A demain!

 

 

Donderdag 20 juli


20 juli 2023, Dalfsen

18e etappe Moutiers > Bourg-en Bresse ( 185 km. )

De 154 renners die niet uitgevallen zijn en dus nog in koers, zijn na 2.798 km. via de Porte des Jacobins HENK20231 gefinisht in Bourg-en Bresse ( 42.000 inwoners ). Met nog 4-etappes en 606 km. voor de boeg moeten zonder uitzondering allen in een heerlijke slaap zijn gevallen.

Over (ge) (op) (aan) (be) (in) vallen gesproken dan valt er toch hier en daar wel iets bijzonders op:

20 juli 2023 : Theo Smit alias “de katapult “ winnaar van de 5e en 9eA-etappe TOUR de FRANCE 1975 is vandaag overleden op 72 jarige leeftijd, helaas is hij ons ontvallen.

20 juli 1980 :  JOOP ZOETEMELK winnaar TOUR de FRANCE… ooit zei Joop “ de tour win je in bed “….maar deze opvallende woorden gaan dus niet op voor Wout van Aert…want ?

Deze aanstaande bevalling is een primeur in de rubriek “ wist u dat “ Bekend geworden is dat de zeer aanvallende Belgische 28-jarige JUMBO-Visma renner Wout van Aert vandaag de TOUR heeft verlaten ( bevallingsverlof ) i.v.m een gevalletje dat hij samen met zijn vrouw ongeveer negen maanden geleden heeft veroorzaakt. Hij moest toen heel diep gaan en liet al zijn remmen los op zijn rustdag en het resultaat is dat zijn vrouw één dezer dagen voor de tweede keer gaat  bevallen.

HENK20232

Namens alle (aanstaande) moeders en vaders c.q. deelnemers in het JAMMER DAN TOUR-klassement uut Dalfsen wensen we moeder en kind een soepele eindsprint c.q. bevalling en voor jou Aert ( ook namens de Dalfser JUMBO-directeur Ronald Kamphuis ) kallum an & goed goan !!!!!

Mark Cavendish aasde deze tour op zijn 35e ritzege ( Eddy Merckx 34 ritzeges ) . Maar door zijn val in de achtste etappe moest hij met een sleutelbeenbreuk de strijd staken.Ook zijn naamgenoot Mark ( kan nu even niet zo gauw op zijn achternaam komen want ook mijn geheugen laat me regelmatig in de steek ) en collega fietser, aasde op zijn 5e kabinet…maar ging op de vlucht en liet zijn kabinet vallen en zette niet alleen zijn fietse op slot ,

HENK20233

maar ook de vooruitgang in Dalfsen en omstreken en is op zoek naar een “ functie elders “ !!!...
Je kunt hier natuurlijk alles van vinden maar het meisje Caroline van de Boeren-Burger-Beweging reed als ervaren 
tractorcoureur op weg naar het  torentje.
HENK20234  HENK20235

Helaas zijn er kapers op de kust voor haar partij…want ook Dalfsen heeft haar eigen B(i)oeren-Burger-Beweging ( over bewegen gesproken ..als ze niet op het terras van Joost zitten ) dan bewegen deze “ TRIPLE-B-wandel-jongens “ v/d Beeke-Bergman-Beumer zich regelmatig met een E-scooter   door het Vechtdal.

HENK20236

Maar door de val van het kabinet overwegen ze om met vallen en opstaan samen met BBB-assistent & gedeputeerde Maurits von Martels zich te melden in Den Haag !!!! Wat verder natuurlijk ook opvalt zijn de prestaties van de gastheren, en vrouwen
van het GRAND SPORT-CAFE “ HET OUDE STATION “ het basisstation van JAMMER DAN.
Hier zullen dan ook op de feestelijke slotdag van de 110e TOUR de FRANCE de winnaars en de verliezers in de bloemetjes worden gezet. Zoals de redacteur van de 17e etappe reeds heeft voorspeld zal gastvrouw Anne zeker als winnaar

                            Algemeenklassement     

Nr                        Naam    Score

1             (1           Bremmer, Anne 1374

op het podium verschijnen, mits als er geen valpartijen voordoen. Ik zou eraan willen toevoegen als er geen bevallingen meer voordoen ( of bestaat toeval niet ? ).Zoals iedere sporter weet is het meedoen belangrijker dan het winnen. Daarom is de rode-lantaarn positie van gastvrouw Louise ook een plaats waar je trots op mag zij, en niet alleen trots op deze positie maar ook haar winnende 12e-touretappe is zeker een opvallende prestatie !!!

              Dagklassement 

Nr          Naam    Score

1             Roode de, Louise             52

Met andere woorden de meisjes laten de jongens c.q. gastheren na 18 etappes , Mike 36e , Dennis 40e , Rutger 57e , Joost 79e, Tom 83e , en Rowan 121e toch wel een behoorlijk poepie ruiken
 
HENK20237

en Anne en Louise laten iedereen verstelt staan met hun uitzonderlijk prestaties !!!  
En Louise, goede roode Beaujolais behoeft geen krans, zoals reeds boven geschreven… jij was de beste in de 12e etappe en dat gebeurde allemaal In de finishplaats : Belleville-en-BEAUJOLAIS 
HENK20238

Nu ik toch de namen van Het Oude Station-medewerkers hebt laten vallen heb ik nog een tip voor deze sportmensen.
Zaterdag 2 september a.s. staat voor de 34e keer de PLINQ-halve marathon van ijsclub STOKVISDENNEN op het programma… ook staat er 5 of een 10 kilometer op het programma en de 5 km. is tevens een loop voor bedrijven. Gezien dat meerdere werknemers van het Oude Station ook wel eens rennen zonder wielen ( onlangs 10 Engelse Mijl van Station tot Station noteerde Mike een tijd van 1.19.44 en Dennis 1.20.09 ) dat zijn toch tijden waar velen van zullen dromen, dus een OUDE STATION-team, aangevuld met jonge getalenteerde atleten is zeker kansrijk voor een podiumplaats op het kerkplein. Het team kan natuurlijk ook worden aangevuld met 2- Jammer Dan deelnemers. Steve Oosterkamp

HENK20239

is een fantastische loper, niet alleen opvallend op de voetbalvelden maar ook op de stationsloop   ( 1.02.05 ) Steve behoort bij de TOP-4 Dalfser atleten.Maar ook Warner Krol loopt regelmatig de sterren van de Hemel, in Dalfsen dit jaar 1.16.42 en in Rotterdam 
HENK20239a

liet hij de marathonklok in 2017 stil staan op: 4 uur 35 minuten en 02 seconden…Klasse man …. toevallig dat deze 2 sportmannen ook nog een FEYENOORD sporthart hebben…
HENK20239b

als je geen VVD-lidmaatschap hebt dan kunnen jullie je nog wel herinneren dat zij nog niet zo lang geleden de clubs uut Eindhoven en 020 degradeerden tot een bijrol en op een zinderende Coolsingel het kampioenschap vierde !!!

Ga er een HENK20239c  aan HENK20239d want over deze WANDEL- etappe kan ik niets zinnigs vertellen.

Reden is dat ik enkele biertjes hebt gedronken en in slaap ben gevallen en heerlijk hebt gedroomd van v/d Beeke-Bergman-Beumer wandelaars uut Dalfsen die ik nu al in Nijmegen zag finishen met een hele groot boeket  HENK20239e aangeboden

door niemand minder dan  HENK20239f

   

a.s. zondag wens ik alle prijswinnaars en niet-prijswinnaars een fantastische slotdag op de wielerbaan gelegen naast HET OUDE STATION.
Wil nog wel als val-deskundige een ieder die ietsie pietsie te diep in het glas heeft gekeken dit advies meegeven:  fiets onder de vallende sterren met een VAL-helm op.

kallum an & goed goan !!!

sportgroeten met een glimlach, en graag tot ziens op zaterdag 2 september a.s. bij de 34e PLINQ halve marathon. START en FINISH op het Kerkplein   ALHIER !!!!

ps: terugvallende vanuit de droomwereld in de harde werkelijkheid kan ik U allen mededelen dat de winnaar van deze 18e etappe Kasper Asgreen (Denemarken ) is geworden en de winnaar van het JAMMER DAN dagklassement met 59 punten is niemand minder dan alom bekende sportlegende uut Dalfsen Robbin Stokvis.

VOOR het slapen gaan:

Het erepodium (motto) uit de bundel van Ivo de Wijs

Wijsheid der wijsheden, oud en vertrouwd:
Spreken is zilver en zwijgen is goud.
Maar- het is diep teleurstellend voor ons
Schrijven is brons.

a DEMAIN

Woensdag 19 juli

Na vandaag kan het dak er wel af bij Jumbo Visma. De etappe van vandaag ging over de de Col de la Loze. Laat dit nou net het dak van de ronde van Frankrijk zijn in 2024. Hoogte 2.304 m. Zelf ooit deze berg beklommen met een skilift en afgedaald op 2 latten. Ging wel effe sneller dan die coureurs op wielen vandaag, maar edoch, respect. Uiteindelijke winnaar van de etappe werd Felix Gall, de verrassende Oostenrijker. Vingegaard besliste vandaag definitief de Tour t.a.v. Pogacar. Maar wat hebben deze twee renners ons een prachtige sport voorgeschoteld de afgelopen weken!

 

gall

 

Winnaar van het dagklassement (als deze vandaag wel goed op de site is gezet) is Alfred Beumer geworden. Mocht Alfred er zondag ook zijn, loop even bij hem langs en feliciteer hem met deze etappe overwinning. Krijgen we vast weer zo’n prachtige toespraakn net als in 2006, al schreeuwend door de microfoon.

Anne Bremmer voert nog steeds het algemeen klassement aan. Zonder valpartij kan het ook niet anders dan dat zij de uiteindelijke winnaar wordt. En ja hoor, dan hebben we na Mariëlle Verstegen in 2007, de tweede vrouwelijke winnaar ooit in de Jammerdan geschiedenis. Ja mannen, wen er maar vast aan; de invloed van vrouwen wordt groter. Het zal wel geen toeval wezen dat Anne dit jaar wint, want een Bremmer die voor blauwwit kiest, moet sowieso een goed IQ hebben.

Over de invloed van vrouwen gesproken. Sinds de heren Freddy W. en Lejo van D. geconfronteerd zijn met nieuw vrouwelijk schoon gaat het met hun prestaties bij jammerdan niet echt hosanna. Lejo (een oud winnaar in 2009) bivakkeert al van het begin af aan in de rode zone en zal daar ook wel eindigen. Volgens zijn vrienden zit hij hoofdzakelijk thuis, dus zou hij toch tijd genoeg moeten hebben om een fatsoenlijk lijstje te maken. Jammerdan. Freddy stond gisteren al met de broek los in deze rubriek, maar klaarblijkelijk heeft hij deze broek weinig meer dicht. Ooit winnaar in het poedelklassement (2007 en 2019), nu 23e met al 104 punten. Als zelf benoemd pedia toch een behoorlijke mispeer. Kunnen we zondag geen hoekje inrichten waar deze heren even bijgepraat, ondersteund en opnieuw opgevoed kunnen worden door enkelen?

 

troost

Over oud winnaars gesproken. Vorig jaar verraste Buffel vriend en vijand met een overwinning. Dit jaar heeft hij wat langzamere renners gekozen en zit hij weer op zijn eigen niveau (rond plek 100). Dat hij langzame renners kiest verbaast mij niks, want zijn eigen tempo op de snelweg in de auto is ook allerbelabberst. En dan ook nog constant op de middelste strook blijven köttelen en het verkeer wat wel normaal rijdt nodeloos ophouden. Het had een Belg kunnen zijn; Rik de Keutelaere.

 

keutel

In het poedelklassement staan nog steeds Rik en ik bovenaan op 0. Er werd hier al geopperd dat “eiheufd” toenadering zou zoeken, maar daar zit ik dus niet op te wachten. Er komt veel herrie uit, maar weinig zinnigs. Daar heb ik onder de moaten al meer figuren van.

Over moaten gesproken. Herben heeft bij jammerdan totaal geen inbreng meer qua invuldag en/of redactionele bijdrage. Maar toch commentaar hebben op de puntentelling;

 

IMG 3998  IMG 3999 IMG 3997

Er zijn in de historie al heel wat gevallen van jammerdan geweest, maar dit is me er echt eentje hoor.

 

Vriend Erik moest dus zo nodig een BBQ organiseren tijdens de invuldag van Jammerdan. Wat is dat toch met die pedante scheidsrechters? Graag op de voorgrond treden en geen rekening houden met de meerderheid? Ach ja, zal ook wel aan de KNVB liggen, zo lang zij toe laten dat de slechtste scheidsrechter uit ons betaald voetbal de clown uit hangt bij dat tenenkrommende praatprogramma op TV, met alcoholist Gijp en psychopaat Derksen.

 

nijhuis

 

En over het poedelklassement gesproken. Ik heb altijd gedacht dat onze algemene directeur een uiterst integer mannetje was. Maar ondertussen blijkt hij net zo integer als de ambtenaren en ondernemers in Dalfsen die betrokken zijn bij de frauduleuze loting voor de kadeplekken in Dalfsen; not dus. René had bedacht dat hij de formules maar wat aan moest passen bij zijn poedellijstje, zo dat de teller op 0 blijft steken. Jammerdan, gaat niet door. Moet de zege van René in 2017 nog nader onderzocht worden?

Tot vervelens toe wordt er dit jaar de term lead out gebruikt. Schijnt dat iedereen elkaar altijd maar na moet kwaken. Dan doe ik ook nog maar eens mee en heb maar eens gegoogeld wat het nou precies betekent;

 • Iemand ergens wegleiden, bijvoorbeeld uit een gevaarlijke omgeving
 • Iemand meenemen naar de dansvloer om te dansen
 • Meer wit aanbrengen; uitdrijven
 • Aanzet, wegbereiding
 • Uitgangsdraad, uitloper, uitvoer

Wie wordt zondag de lead out voor wie??

 

lead out

 

Nog 3 vlakke etappes en nog 1 bergrit en dan weten we zondag wie de winnaars zijn. Fijn muziekje op de achtergrond, hapje van Joost, drankje van de winnaars en dan zit het er weer op…………….

Jammerdan

 

 

 

 

Roy verGALLT zijn poedel.

Kleine update van de verslaggever vanuit Wijhe. Roy Askamp richt zich vol op de laatste plaats van de poedel. Gall wint en Johanssen 6e. Jurgen en Ajax mogen wel uitkijken! Roy zijn poedel gaat compleet naar de gallemiezen! Proost!

IMG 3907

 

Dinsdag 18 juli

Passy-Combloux 22.400 meter

 

Een heroische tijdrit vandaag, waarin geletruidager Jonas Vingegaard zijn directe concurrent Tadej Pogacar sloopt zoals de Ribberserf dat doet met de Postcodeloterij. Een memorabele dag derhalve, die doet herinneren aan de etappe op Planche des belles Filles van enkele jaren geleden, waarin de rollen tussen de Emiraten en de Grootgrutters waren omgedraaid en het juist Pogy was die met koppen snelde. Al met al was het ook vandaag een etappe om met de broek open naar te kijken:

 

 

IMG 20191110 WA0015

 


HET DAGKLASSEMENT


Het was even wachten op de juiste score, omdat directeurtje de dagelijkse beslommeringen als een ware patrón heeft gedelegeerd aan heren als Bert van Oenen en de Bekedammetjes. Iets uitbesteden aan de laatste soort is bijvoorbaat niet aan te raden, omdat je dan maar zo van de koude kermis en zonder honderden door de buren gejatte boompjes thuis kan komen. Of met een via Marktplaats gekochte auto, waarin een gespiegelde foto doet vermoeden dat het stuur links zit, maar het eenmaal via DHL bezorgde vehikel toch echt een Brits roer aan rechterzijde blijkt te hebben. Keep it, sir. Aan dagwinst hoeven de Bekedammetjes - 'een van de twee' - voorlopig niet te denken: Wilco houdt het bij plek 70, Gerben scoort niet hoger dan stek 106. Tijd om de ladder te pakken en omhoog te klimmen:

 

WhatsApp Image 2023 07 18 at 16.33.21

 


Nee, de dagwinst, waarbij de scores door toedoen van Bekedam in eerste instantie opliepen tot boven de 200 - stikdonkerrood, om in klimaatkaarten te denken - is op deze 18e juli voor niemand minder dan navigator Frank Borger. Niet alleen routeplanner, maar ook de technisch directeur van ASC'62, die een door hem aangestelde trainer door dik en dun zal steunen. Spel is daarbij al jaren belangrijker dan punten. Hij pakte er vandaag echter 129 en dat moet natuurlijk gevierd worden:

 

borger

 


Ook Robert Wennemars is vandaag het mannetje met een tweede plaats. Hij moest hier wel even voor touwtrekken met Anne Bremmer, belandde van de wal in de sloot, maar bleef haar net voor. Maurice kijkt daarbij overigens toe:

 

wennemars


HET ALGEMEEN KLASSEMENT


In dat klassement verandert er maar bitter weinig. Anne Bremmer en Michel(in) de Maar lijken de Vingegaard en Pogacar van deze editie en maar moeilijk te achterhalen, samen vieren ze vast de winst:

 

annebremmerOp de derde plaats vinden we dan Jim van Oenen. Hier een historische foto van vader zoals we hem kennen. Duidelijk op oorlogspad, met ontbloot bovenlijf, witte gympies, Rolexje om de arm, een shirt in de hippe spijkerbroek, een Schultenbrauer in de rechterhand en een blik op oneindig:

 

WhatsApp Image 2023 01 06 at 14.41.40


Waar Barteld een welhaast verplicht weekendje Portugal in navolging van Marco Mol maar in tegenstelling tot Marco Katgert laat schieten, is maatje Warner dat geenszins van plan. In het algemeen klassement weet die doorgaans meer botten dan potten te breken:

 

warner


Over potten gesproken: die houdt Koen Sloot als nummer 111 liever zelf. Maar het overwoekerende, 'exclusieve' onkruid daarentegen geeft hij weer liever weg. Dooie emmers genoeg om mee te nemen, maar dit had natuurlijk ook via de wekelijkse opritverkoop van de groene buurtjes iets verderop gekund:

 

potten

 


HET POEDELKLASSEMENT


Rik Weijs en Gerrit Velthuis kunnen nog altijd een maagdelijke scorekaart overleggen en gooien in die zin hoge ogen om het poedelklassement op hun naam te schrijven. Gerrit houdt nu nog de 0, hoewel de promillages op andere momenten doorgaans oplopen. Logisch, want het keeltje moet natuurlijk flink gesmeerd worden om zijn zangkunsten te kunnen vertonen. De artiest voor komende zondag is weliswaar al vastgelegd, maar kan op flink wat concurrentie van deze Vechtdijkzanger rekenen.


GEZELLIG SAMENZIJN


Zoals eerder aangestipt zijn er voor komende zondag niet minder dan zes artiesten vastgelegd. Omdat er rekening moet worden gehouden met de rustdag en de christelijke signatuur van een deel van de deelnemers, zijn door de ballotagecommissie binnen Jammer Dan wel de nodige eisen gesteld. Die zijn door muziekformatie keurig in overweging genomen:

 

Screenshot 20230718 191917 Chrome

 


DE DAG VAN MORGEN


Morgen gaat het weer omhoog, waarbij de spannng hopelijk nog een keer zal toenemen. De Col de la Loze, zal Pogacar weer wisselen van fiets en winnen, of wordt het opnieuw een ijskoude douche:

 

hofjeWe gaan het zien, en zo niet:

Jammer dan...

 

 

Etappe 15: Les Gets les Portes du Soleil naar Saint-Gervais Mont Blanc (179km)

Tour
Een magistrale overwinning van Wout Poels op de flanken van de Mont Blanc vandaag. Hulde! (Voor alle grappen m.b.t ‘De Wouten komen eraan!’ verwijs ik u graag naar andere kanalen)

Schandelijk dat Poels het met 3 seconden faam moest doen, met dank aan de Franse regie. Gelukkig zal de betreffende regisseur niet lekker slapen vannacht, dat zal 'm leren! 

Schermafbeelding 2023 07 16 om 20.20.29

 

In de top van het klassement weinig verschuivingen en Vingegaard en Pogacar geven elkaar nog altijd geen duimbreed toe. Dat belooft nog veel voor de laatste week. 

JammerDan
In het dagklassement wint vandaag Pieter Sluiter, hulde! In de top van het klassement verschuift er - net als bij de renners-  weinig. Ook hier blijft het spannend tot zondag wie er met de zege aan de haal gaat. 

Dan in navolging van vele andere redacteuren steek ik nog even wat terechte veren in de reet van Batse: de invuldag was puik georganiseerd, hulde! Schijnt dat Batse nog altijd aan het bijkomen is…

426 batse2

Blijkbaar is alle tijd en energie gestoken in de invuldag en is het lijstje er bij in geschoten. Met een voorlopige 85e plek tot gevolg, jammer dan… 

 

Uit de 6e plek van Arjan Bosch (hulde!) blijkt dat hij wél genoeg tijd heeft voor een fatsoenlijk lijstje. Ook niet zo gek trouwens, tijd zat tijdens het werk. De Stentor wordt tegenwoordig gemakzuchtig gevuld met het zoveelste verhaal over de LooneyTunes-vreetschuur in Oudleusen. Of met een promopraatje van de BBB-kliek. Of met het -tigste verhaal over Zaal Kappers.  Je zou verwachten dat een hoofdredactie iets originelers eist. Daarvoor kan de redactie van de Stentor gelukkig terugvallen op een laaggeklasseerde JammerDanDeelnemer die in zijn vrije tijd niets beter heeft te doen dan www.rechtspraak.nl door te pluizen. Om vervolgens de zaken m.b.t Dalfsenaren als volleerd NSB-er door te spelen naar het journaille. Hulde!

Sander Bakhuis dan. Die dacht door een job bij de plaatselijke Hema aan tactische informatie van de Jumbo-Visma-Hema-ploeg te kunnen geraken voor een winnend lijstje: voorlopig 14e, jammer dan… 

Chris Eikelboom geeft als dienaar van onze krijgsmacht de voorkeur aan wielerboeken van Wilfried de Jong en Thijs Zonneveld boven vakliteratuur. Mag dit jaar niet baten: voorlopig 30e, jammer dan….   

Ronald van Leussen heeft tegenwoordig ook geen tijd meer voor een degelijk lijstje. Fietsen op onverharde wegen heeft de voorkeur. Met plaatsing voor het WK-gravel als voorlopig hoogtepunt, hulde! In de 50+categorie, dat wel. Dat gehobbel over die paadjes doet blijkbaar iets met het wielerbrein: voorlopig 73e, jammer dan… 
IMG 5318

Poedel
Na een eerdere liefdesbrief en meerdere tevergeefse pogingen om toenadering te vinden bij het Gezellig Samenzijn was het ook bij de invuldag weer treurig om te zien. Een lonkende Eiheufd trof ook hier weer een plichtsgetrouwe Gerrit die met z’n blik op het scherm bleef gericht. 
IMG 5049

Toch lijkt het dit jaar wel tot een climax in deze romance te komen met een gedeelde winst in het poedelklassement. Beide staan nog op 0 punten, hulde! Samen op het podium bij de huldiging, dat zou het ultieme verjaardagscadeau voor Eiheufd zijn. Mocht daar komende week nog onverhoopt verandering in komen zal hij het trouwens wel waarderen als iedereen hem de 23e bij het Gezellig Samenzijn even komt feliciteren met z’n verjaardag. (Hij is te herkennen aan z’n kersttrui).

IMG 0307

Al met al nog een loodzware derde week voor de boeg met als sluitstuk het altijd leverende Gezellig Samenzijn. Tot dan, zo niet JammerDan...

Etappe 14:  Annemasse naar Morzine les Portes du Soleil


Deze fraaie bergetappe in de Franse Alpen ging van start in Annemasse, de stad van de gebroeders Paret-Peintre. De finish was 152 km verderop in Morzine. Die plaats noemt zich dan “les Portes de Soleil oftewel in goed Nederlands “de poorten van de zon”. Dan zou Dalfsen zich “Parel aan de Vecht” of BBB Bolwerk van het Vechtdal moeten noemen.
BBB Bolwerk Dalfsen
Morzine is natuurlijk bekend van de wederopstanding van Floyd Landis die met het wondermiddel in 2006 de Joux Plane even opzij zette. Zo’n wederopstanding had de Amish- en Mennonietengemeenschap nog niet eerder gezien. Nog mooier was natuurlijk de overwinning van Peter Winnen in 1982 nadat hij als eerste was boven gekomen op de Joux Plane. Hij schudde Johan van der Velde af en kon zegevieren in die schitterende trui van Capri Sonne. 1982: Winnen lost Van der Velde (nos.nl)
ccf6de6a7756366fd44279d940a6559c

Parcours

Vandaag dus 152 km met 4100 hoogtemeters over 6 cols richting Morzine; het werd een beest van een etappe met Carlos Rodriguez als winnaar van de 2 honden die vechten om een been zeg maar. Pogi won het sprintje voor plek 2 van Jonas waarbij Pogi op de Joux Plane nog gehinderd werd door de motards.

Al vroeg in de etappe kwam het tot een massale valpartij. Voor o.m. Bardet, Chaves en Meijntjes was het abandon! Daarna volgde een kopgroep met gevestigde namen maar Jumbo nam het heft in handen. Op de Col du Feu werd vuurwerk verwacht maar de pyro actie bleef achterwege. Desondanks kunnen de jongens trots wezen op hun tifo en pyro acties van afgelopen seizoen want die waren van Champions League niveau.
FEU sticker
 
FEU Youth Dalfsen
 
 
Dagwinnaar

Borger Frank wint vandaag de etappe, gevolgd door Anne Bremmer en Chiel Huisjes. Een keurige prestatie van Frank die vast vanmorgen wel even een kiprollade is wezen halen op de Zwolse markt. Hij wist ons afgelopen jaar moeiteloos 3x te navigeren naar de voorbij denderende Vuelta in Maarn, Zeist en Amersfoort. Wel moesten we telkens uitstappen voor drempels omdat anders Nol zijn achtervering aan de grond zat.

Borger Frank Vuelta

 


Poedelklassement

Gerrit en Eiheufd nog steeds op 0 in het poedelklassement, dat doen ze dan weer goed. Wel intiem contact op de invuldag maar toch een verschillend lijstje ingeleverd. Gezien de etappes van volgende week kan dit wederom een gedeelde winnaar worden. Mogelijk sluiten zij zich aan bij de meervoudige winnaars van het Poedelklassement.
Gerrit urinoir
IMG 20180929 WA0006 Rik kek jasje

Algemeen klassement

In het Algemeen klassement zien we dezelfde namen nog in de Top 10 staan. Bovenaan nog steeds Anne Bremmer, de goedlachse altijd 2 vingers schuim tappende bardame. Daarnaast heeft deze fysio ervaring met specifiek de oudere patiënt, valpreventie en specifieke hulpmiddelen, welke dit dan weer zijn staat er helaas niet. Over het algemeen zijn de ervaringen van Anne dus van toepassing op een groot gedeelte van het Jammerdan klassement, veel oudere 50+ deelnemers en ook de deelnemers met een “chute” zijn niet meer op een hand te tellen.

Dan zien we Michel de Maar nog pronken op een tweede plaats. Vanmorgen hoopte hij nog dat O’Connor eens in een ontsnapping zou zitten maar Ben gaat het niet meer doen voor je. De invuldag overslaan met een smoes dat je 3 dagen bruiloft in Limburg hebt is natuurlijk een “moetje”. Als er een kampioenschap te vieren is dan is Michel uiteraard wel van de partij.
MdM
De derde plaats nog steeds in handen van Jim van Oenen die met advies van Kane(nr 77) een lijstje inleverde bij de Directeur. Jim zien we vermoedelijk ook niet bij het gezellig samenzijn, hij verblijft liever in de stad van Hubert “dikke bal gehakt” Bruls.
https://www.youtube.com/watch?v=aQp3DCa-Q9g

Op het vinketouw voor een podiumplaats Hugo Endeman die zich verontschuldige voor het vroegtijdig afhaken op de invuldag omdat hij helemaal vanaf de Vossersteeg naar de Heinoseweg moest fietsen voor een verjaardag en vandaar weer helemaal terug naar Ooster Dalfsen voor een andere verjaardag! Verder staat oud “beroofd” winnaar Willem te Wierik op 6, gevolgd door Arjan Bosch en Sjoerd Klarenbeek. Plek 5 en 10 is voor anonieme figuren die onmiddelijk een block moeten krijgen van de Tourdirecteur. Blijft alleen Jeroen Meesterberends over op plek 9, hij heeft meegedaan aan Last Man Standing waarbij hij 6 uur lang op een paal ging staan; Hulde! Verder zien we dat Jeroen een Tukker is, voor FC Twente is en graag op zijn wielrenfiets springt. Ook wil hij onmeunig graag andere culturen ontdekken. Nou Jeroen, dat kan volgende week zondag bij het gezellig samenzijn om de Jammerdan cultuur te leren kennen.

Zoals gemeld staat Bosch op plek 7; de voorbereidstijd heeft hem, maar ook Stel en Gottemaker goed gedaan want die vinden we terug op plek 26 en 13. Een hele verbetering t.o.v. vorig jaar. Het trio zien we hier nog lachend op de achterbank van een taxi naar Sheffield; enkele minuten later keken ze wat minder vriendelijk toen ze bijna werden ondergekotst door een medepassagier.

Sheffield taxi big 3

 

Verder zijn ze ook heel gezellig in de trein op zoek naar gratis geld.

Sheffield trein big 3

Vermeldenswaardig, Brammetje afwezig op de invuldag vanwege een familieweekend; hier oefent hij al vast op de O van Olst.
O van Olst

Dan is Sjoerd nog gezakt naar plaats 8, hij is dan nog de positieve uitzondering van de bankzitters. Hij mag aankomend seizoen lekker op de zondagmorgen naar Wenum-Wiesel en Olst waar hij bij het tweede van de roodgelen op het bankie mag zitten. Zo’n zelfde status heeft Werner Snel al want die belandde vorig jaar al op het bankie bij het blauwwitte vlaggenschip. De andere bankzitters Chiel en Koen(niet op de foto, wel op de invuldag) zien we terug op plek 95 en 109; jullie kunnen je beter richten op het lokale darttoernooitje want dan win je nog eens wat. Een half jaar eerder wist Chiel met Werner (plek 74) dat zelfde darttoernooitje te winnen. Wat een prestatie jongens, ga zo door!

Bankzitters


Halverwege zien we Herben Scherpenkate nog staan; die neemt demonstratief 2 tafeltennisbatjes mee naar de invuldag en staat dan ’s avonds droog te oefenen. Gerrit taait op tijd af voor de afgesproken BBQ maar Herben laat die knaap van Busscher met al dat vlees zitten.

Ook Riezebos en Beekhuis zien we terug in de grauwe middenmoot; stop je energie maar in die klimaatwinkelstraat i.p.v. je inleggeld te overhandigen als Joost een visje komt eten.

Weijs en Schipper, plek 75 en 103. De brui geven aan het pingpongen en dat dan inruilen voor padel, zelfs op de invuldag! Shame on you!

WP 20170723 20 55 38 Pro AD Rik en Japie

Het duo Krol en Katgert in de rode zone, plek 122 & 123 gezellig bij elkaar. De voormalig assistent gaatjesprikker en in de map doen en de assistent Scania bumpermontage maar liever staak ik, lopen dan samen wel een stationsloopje maar het lijkt er meer op dat het weer een legitieme reden is om er eentje te poetsen.

Piepe en Krol

Tot slot Buffel, winnaar van de afgelopen editie die ons vorig jaar allemaal de maat nam en zijn vocabulaire uitbreidde met Jammerdansukkels. Plek 116 is het, de invuldag becommentariëren omdat Freddy weigerde te duiden, muzikaal te domineren door Marco Borsato te zingen, de day after de voorkeur geven om op het spechtenveldje een potje bier te drinken met sexie Lexie en je nu al af te melden voor het gezellig samenzijn omdat je zo nodig met Chris naar Spanje moet. Code rood is jouw lot!

Buffel kratje

Wellicht nog een weekje spektakel tour om de seconden, zo niet Jammerdan…..

Vrijdag 14 juli 2023

CHÂTILLON-SUR-CHALARONNE - GRAND COLOMBIER

Vingegaard ziet Pogacar langzaam dichterbij kruipen in het algemeen klassement. Dankzij de bonificatieseconden die de Sloveen nog pakt op de eindstreep vandaag, is het gat nog maar negen seconden in het voordeel van Vingegaard… Voor verder verslag zie:

Pogacar sprokkelt ook op Grand Colombier seconden • Kwiatkowski wint (nos.nl)

 

Hier gaan we gelijk door naar belangrijker zaken.

 

Dagwinnaar
Anne Bremmer dagwinnaar samen met Ronny James Dio. De laatste is natuurlijk een alias. Jezelf een alias geven is sneu, maar het kan nog sneuer, zie bijvoorbeeld A.F.C. AJAX (p). Waarschijnlijk weer een kansloze actie van Herben. Ronny kiest dan tenminste nog iemand waar de onvolprezen Tenacious D een nummer over gemaakt heeft:

Tenacious D - Dio @Rock in Rio 2019 - YouTube

 

Dus Ronny komt er mee weg, maar Herben natuurlijk nooit!

Herben fik

Algemeen Klassement
Anne nog bovenaan, Michel nog steeds tweede. In beide gevallen een godswonder.

Poedelklassement
Ook in het kennersklassement nog steeds de twee zelfde mannen bovenaan: Gerrit en Rik. Hiervoor niets dan lof. Dit getuigd wel van een bovengemiddelde wielerkennis. Kennis van de losers, maar toch.

Directeur versus Bartje
De directeur was 9 juli jarig. Het werd uitbundig gevierd. Zie hieronder de aanwezige Bartje, die de hele middag niets gezegd heeft tegen René en naar zijn oude Nokia bleef staren.

Bartje bij Rene 1

 

Dit heeft natuurlijk te maken met de aloude vete over de perforator. Bartje was sinds mensenheugenis hoofd “perforator en in de map doen” bij de invuldag. René heeft deze rol echter wegbezuinigd. Met deze vete tot gevolg.

Jeroen versus kont
Jeroen Niens gaat Dalfsen binnenkort verlaten. Hij vertrekt naar Bloemendaal. Geheel in de stijl van de Bloemendaalse arrogantie weigert hij dit jaar ook om een redactionele bijdrage aan de “Wist u Dat” te leveren terwijl hij hier wel voor op papier stond. Hij blijft nog wel lid van de legendarische veteranen van SV Dalfsen. Hij is van plan daar 1 keer per kwartaal mee te doen. Ja, ja, eerst zien dan geloven… Tijdens de eerder genoemde verjaardag probeerde hij al vast wat Bloemendaalse gewoonten uit. Hier oefent hij het welbekende “Bloemendaals kontkneden van mannen op een trapje”:

Jeroen erin


Batse versus de chinees en versus de pispot
Nu de invuldag toch ook al genoemd is. Perfect geregeld door Batse dit jaar. De perfecte gastheer. Hij gooide zelfs hoogspersoonlijk om de 15 minuten de te kleine pispaal leeg in de bosjes. Het was overigens ook een idee geweest om gewoon een bordje met "wc" bij de bosjes te zetten. De chinees kwam het eten brengen en weigerde vervolgens de smerige borden en bestek op te halen. Elk zelf respecterende kerel zou vervolgens de borden en bestek in de sloot hebben gekieperd en er nog kort berichtje naar de chinees aan wagen: “Ligt in de sloot kelel..” Maar Batse niet, hij heeft alles keurig zelf afgewassen en terug gebracht. Tjsa… Hij schijnt trouwens ook de pispot niet alleen telkens leeg gegooid te hebben, maar ook deze grondig schoon gemaakt te hebben. Tsja…

Gezellig Samenzijn versus Zwarte Cross
Het schijnt dat het jaarlijks zoekgeraakte envelopje met de financiën van Jammerdan wéér in het Klooster teruggevonden is. De zeskoppige band is al geboekt. Neem aan dat er deze editie nog wel een gepast eerbetoon is aan de helaas te vroeg overleden rasartiest Bollie Beenham. Is er nog iemand die hem een beetje na kan doen?  Verder staat niets een top-editie in weg. Alleen de Zwarte Cross natuurlijk. Zelf helaas dus afwezig, maar dat weerhoudt mij er ook niet van om alvast een fijn-snarig, gevoelig liedje aan te vragen:

Jovink - Jök An 't Vaazel - YouTube

 

Volgende invuldag versus Buffel
De volgende invuldag is in Lemelerveld. Dat heeft de directeur zo besloten. Het staat ook op de site:

Jammer dan Dalfsen - Invuldag

Dus dat gaat door. Om helemaal zeker te zijn heb ik het ook nog ff aan Chat GTP gevraagd:

ChatGPT


Lemelerveld heeft geen lokale autoriteiten, dus ligt de spreekwoordelijke bal dus bij de organisatie van de invuldag, lees de directeur. Duidelijke zaak. Volgend jaar optocht van elektrische fietsen richting Lemelerveld. Alaaf!

Buffel versus Buffel
Buffel zal ook wel weer bijdraaien, die is ook zo veranderlijk als het weer namelijk.

 • Dan is hij tegen de fusie, dan weer voor.
 • Dan fietst hij op het fietspad, dan weer ernaast.
 • Dan organiseert hij een bingo, dan weer organiseert hij een mudrun:
Buffelbingo          foto buffelrun
 • Eerst was hij tegen een Lemelerveldse invuldag, binnenkort vast voor…

Zo niet?

Jammer dan!

 


Donderdag 13 juli 2023

Vandaag een gigantisch snelle etappe waar een spanjaard als eerste over de finish komt in Belleville-en-Beaujolais. Waar van der Poel weer teleurstelt voor menig Jammerdan deelnemer en waar Anne Bremmer de grootste winnaar is. Voor het eerst in de geschiedenis een vrouw bovenaan in het klassement? Heel bijzonder!

Het dagklassement
Gewonnen door Louise en Coen Jansen, nou daar kun je trots op wezen Coen! Vandaag tussen 3 vrouwen in de top 5 van dagklassement maar in het algemeen klassement niet in de top 100. Misschien heeft de padel nog een poetje waar je aan mee mag doen? Over padel gesproken, wat een sneue hobby is dat, en het dan ook nog op strava zetten is wel heel triest Marc Meulhof! En dan heb je nog Dennis Zwienenberg. De man die echt elke sport probeert om maar ergens de beste in te zijn. Eerst van SVD naar ASC degraderen. Het daarna maar proberen bij het hardlopen maar daar is zelfs Mike je te snel af. Vervolgens probeer je het wielrennen maar ook daar kun je al jankend het wiel niet eens houden. En nu dus padel maar ook daar sla je flink mis gaat al in Dalfsen rond. Misschien moet je hobby's zoals handbal of dansen eens proberen.

Het poedelklassement
Met Rik en Gerrit nog op 0 blijft het nog even spannend. Kort daar achter op plek drie wel een hele knappe vent! Met nog een 9 etappes kan nog alles gebeuren en kan het maar zo zijn dat van Hooydonck mee moet in de ontsnapping voor Jumbo-Visma. 

Het algemeen klassement
Bovenaan dus een vrouw en op plek 2 de beste scheidsrechter van Nederland, waar hij bij de (geweldig georganiseerde) invuldag schitterde van afwezigheid gaat hij nu behoorlijk in het klassement en lijkt hij een grote kans te hebben op de overwinning. Op plekje 3 staat nog steeds Jim en op plek 4 staat die knappe kerel weer! Op plek 5 oud winnaar Willem en op plek 6 zien we Sjoerd terug. De nieuwe trainer van Dalfsen 2 doet aardig mee dit jaar! Sjoerd doet eigenlijk alles binnen SVD behalve voetballen en in de kantine zitten. Dan ben je een hele grote voor de club!

Afwezigen
Allereerst wie zijn dan die mensen die wel doen alsof ze verstand van wielrennen hebben maar dan geen lijstje invullen. Uiteraard doet Leo niet mee met deze ongein! Ook is Knol is afwezig maar hij was druk met de geboorte van zijn dochter, gefeliciteerd kerel! Maar de grootste afwezige dit jaar is toch weer meneer Habers, de man er regelmatig wat dure wielertermen uitgooit in de groepsapp om maar wat tof over te komen. Hij was blijkbaar te druk om een fatsoenlijk lijstje aan te leveren. Voor de verandering zat hij namelijk weer 1,5 week op Ibiza in een of ander afgelegen hotel. Op dat zelfde Ibiza liet hij vorig jaar nog een dokter komen voor twee muggenbutljes op zijn slaap. 

Maar misschien heeft deze jongen gewoon wel snel last van de zon. Zo ook afgelopen februari op curacao. Zo zat hij tijdens de lunch lekker aan de wijn. Terwijl zijn vrouw wat last van een zonnesteek had stond hij op en toonde hij zijn spierballen “ik ben de enige die deze week nog niet slecht is geweest en toch behoorlijk aan het tanken ben”. Redacteur van dienst kon zijn lach nog maar net inhouden en twee slokken verder kwam de vraag van meneer Habers, kunnen jullie even op onze dochter letten want ook ik voel mij niet lekker. Ook hij had dus last van een zonne steek en was opeens niet meer z'n stoere jongen. Dat Alex wat vaker last heeft van de zon bleek laatst ook in Dalfsen. Zo had hij zijn zeem van de fietsbroek met het verkeerde potje zalf ingesmeerd. Het zat al wat raar tijdens het fietsen. Hij had namelijk de zonnebrand creme van zijn dochter gebruikt. Lekker zo doorgaan Habers!

De lijst met deelnemers van ik doe wel mee maar ik bak er geen kut van!
Ver in het rood staat Rowan. De barman van het Olde heeft geen best lijstje. Maar goed Rowan heeft de focus op andere dingen. Zo heeft hij tegenwoordig een halve computer op zak tijdens het werken zodat hij de bestellingen buiten kan opnemen en ze achter de bar meteen aan het werk kunnen. Het heeft even geduurd maar ook bij het Olde zijn ze aan het innoveren. Maar goed dat mag ook wel nadat de bierprijzen afgelopen 1 januari (lees 30 december om zo nog even wat extra’s te verdienen tijden The Day Before) weer om hoog zijn gegaan.

Kort daar boven op de 115de plek staat Buffel, de man die als eerste Nederlander een marathon heeft gelopen tijdens een lopend buffet, dit terwijl Chiel Huisjes ook aanwezig was. Als we strava mogen geloven heeft hij tijdens de invuldag 42,1 kilometer gelopen, 46 calorieën verbrand en z’n 8.469 calorieën naar binnen gewerkt. Wat een sportman!

Over Chiel gesproken, gefeliciteerd kerel met je trouwen! We zien de uitnodiging van het feest wel tegemoet! Dat Chiel geen tijd had voor een feestje dat komt omdat hij een nieuwe baan heeft bij de domino’s in Dalfsen. Goed bezig Chiel jij bent klaar voor weer een voetbalseizoen in de middencirkel. Een heel stuk hoger op de lijst staat Paulus Patat! Na een geweldige maand Curaçao en een jetlag van 8 weken is hij gisteren begonnen bij zijn nieuwe baan. De snackbar in Nieuwleusen! Redacteur van dienst is blij met zijn Eagles vrienden nu (weer) actief zijn in de horeca!

Chiel


Nog iets hoger in de top 20 zien we Sander Bakhuis staan. De man die afgelopen jaar is gaan samen wonen met zijn vriendin. Net als Steve en Vincent (ik pas maat M echt niet meer) Jansen of Lorkeers. Namens Joost en Robert wil ik vanaf hier Sander, Steve en Vincent toch eens vragen waar jullie ingodsnaam mee bezig zijn?

Ik hoop jullie dan ook allen te zien tijdens het gezellig samen zijn volgende week zondag en dat jullie wat langer blijven hangen dan 't varken.

Vincent

Nog een goede tour gewenst en zo niet Jammerdan....

 


Woensdag 12 juli

 

Vandaag

Philipsen heerst in de sprint. Hij is super goed, dan kun je zo zien.  Wie vandaag het dagklassement heeft gewonnen is nog onbekend, ik denk dat de directie bezig is met andere dingen.

 

Klassement

 

Vingegaard staat nog bovenaan, alleen weet iedereen al dat Pogacar de Tour gaat winnen. Wie na vandaag bovenaan in het klassement van Jammer Dan staat is dus nog even de vraag. Waarschijnlijk Michelle Démare. De man die eigenlijk alles kan. Vroeger goaltjesdief, nu wielervisionair en scheidsrechter. De man die altijd neutraal en rustig blijft en de klappen opvangt voor anderen. Als scheidsrechter is hij ook de rust zelve, op een enkele keer na. Toen kreeg de middenvelder van SV Zwolle 9 van scheidsrechter Démare te horen; "en nu houd je je bek, anders stomp ik je er één voor". Een fameuze techniek die door Steve O. ook wel eens wordt gehanteerd. Alleen dan op een wat lager volume, zodat men het niet op het veld ernaast kan horen.

 

Wist u dat

 

Wist u overigens dag één bij Batse erg leuk was. Ik vertel u dit, omdat de redacteuren hiervoor dit volgens mij nog niet hebben gedaan. Ook was het bier koud.

Wat verder opviel was dat je er gewoon goed kon zitten. Je kon gewoon rustig om je heen kijken en genieten van allerlei fraaie natuurverschijnselen. Zie hieronder twee mooie foto's:

heg

Afb. 1: Heg

Hierboven de heg waar je uren naar kan kijken. Goed gesnoeid, maar wat wilt u ook anders met een tafeltenniser al beheerder.

buffel2323

Afb 2: Een Buffel

Hier kun je ook uren naar kijken. Wisten jullie dat Buffels ook auto kunnen rijden? Bovenstaande heeft onlangs zijn Peugeot 1007 ingeruild voor een ander model. Erg jammer voor de gemiddelde buurtbewoner, omdat de meeste buffels nogal kolderiek in- en uitstappen.

 

En dan nog even dit

 

Op plek 31 staat Luc van der Vegt. Leuk dat hij meedoet. Sinds kort een nieuwe vriendin en meteen eten ze samen calippo's op festivals. Diezelfde Luc was afgelopen weekend weg zonder vrouw en met voetbalteam, maar moest zaterdagavond om 23.00 naar huis omdat de speklap niet goed viel. Samen met meester-ober Nick Dommerholt overigens, wiens maag toch wel wat gewend moet zijn (gezien zijn werkgever). Saillant detail is wel dat Luc zelf de barbecue beheerde. Overigens is deze redacteur ter ore gekomen dat de beste vriend van Luc, de eerder genoemde leidsman Steve O., tijdens een weekend weg met zijn teamgenoten op de zaterdagochtend nog even 5km heeft hardgelopen. Of het waar is weten we niet, maar we kijken er in ieder geval niet raar van op.

 

Nog meer opvallende acties op weekendjes weg. Interessant is ook de keuze van Vincent Jansen of L om eerder weg te gaan van het weekendje weg met zijn vrienden. Zijn vriendin moest namelijk de volgende dag werken. Met knasende tanden stapte Vincent half bezopen een dag te vroeg in de net iets te foute BMW (SP-TK-??). Een teken dat Vincent vanaf nu zijn vleugels inklapt, zijn wilde haren weggooit en een vredig leven gaat leiden: 'huisje, rookje (en mogelijk op korte termijn een) beestje'.

 

In deze categorie is het trouwens ook goed om even te vertellen dat Chiel Huisjes vorige maand getrouwd is. Een berichtje of felicitatie stelt hij wel op prijs. En zo niet...

 

Dinsdag 11 juli

Na een welverdiende rustdag voor ons allen gaan we vandaag door vulkanisch gebied naar Issoire. Voor menig renner is het vaak zwaar opstarten na een dag volle bak tanken met alle geneugten des levens voorhanden. Na oud-Noors gebruik schijnen vooral de Unox jongens onder leiding Kristoff flink te hebben doorgehaald en moesten ze als laatste erkende lamzakken Landa, Bardet en Benny van de 'o'o'o Connor van een hoer aftrekken vanmorgen. Deze jongens dus niet vandaag, al moet van Benny gezegd worden dat hij een Landisje in gedachten heeft.  Even oudertwets het lichaam kietelen met wat designerdoping en een paar glaasjes whiskey en daar gaan we. Standalone het hele peleton op een half uur fietsen.

Verder gaat Woutje morgen naar een bevallende vrouw thuis gaat het gerucht en zijn er weer 738 calippo's naar binnen gewerkt door de fietsende matadoren. Alles volgens plan. Kan iemand ook even checken of de lijsten op de juiste plek in het clubhuis hangen?

 

.station

 

Dagklassement

In de glazen bol turend zie ik dat traiditiegetrouw deze etappe gaat naar iemand gaat in het rode gedeelte van de tabel en die dus in wezen weinig van het spelletje snapt. Teams met hierin Hincapie, Totschnigg, van Pils, gebr. Izagirre, Teuns, Chaves, Wright, Bilbao, Mohoric, dat soort types maken een goede kans vandaag. Komen we vanzelf uit bij Bertje Katgert en Louise de Roode.

Kennersklassement

Ook in het kennersklassement is het altijd een zweten zo'n vluchteretappe, maar gezien de lastige opening en zwaarte van de etappe zal aan het einde van de dag de top 10 opgelucht adem kunnen halen.

Invuldag en Gezellig Samenzijn

De invuldag was weer uitermate gezellig, dank aan Batse en natiuurlijk Nelson Mandela, grote klasse. Het enige echte begin van de Tour de France, waarbij hard werken gecombineerd wordt met koude pilsen. De pilsen waren deze keer bijna helemaal goed van temperatuur. Aan de achterkant van de koelkast was het perfect te noemen waar de voorkant soms een halve graad achter bleef. Dit kan ook merkgevoelig zijn waar bijvoorbeeld van Grolsch bekend is dat deze sneller koel te krijgen is vanwege de meer Oostelijke ligging van de brouwerij en Heineken af en toe bij de hals een beetje stinkt naar het angszweet waar de oud-eigeneaar een tijdje nogal last van had. Bitterballen ook van hoge kwaliteit, vlees waarschijnlijk afkomstig van dezelfde leverancier uit het buurtdorp van bovengenoemd clubhuis.

De 23e? het grote Gezellig Samenzijn. Samen met Bukkum het belangrijkste evenement van Dalfsen waarbij, al decennia op het scherpst van de snede per discussie en per vat bier, de fusie tussen ASC en SV Dalfsen onbedoeld wordt voorbereid in de hoofden van de Dalfser mensch. We geven dit proces nog 3 jaar en dan gewoon verder met afzeiken, maar dan wel met de status van FC Dalfsen. Hier zal toch eens een mooie film over gemaakt worden met als script de stoere jongens met grote generatieslange meningsverschillen die elkaar toch eigenlijk heel lief vonden.

Wees er op tijd bij, het is weer onbekend wanneer de finish precies zal zijn, dus voor de zekerheid is het aan te raden om vanaf een uurtje of 2 wel op het terras te gaan zitten. We verwachten weer een paar honderd man, ook voor deze editie geldt weer onderstaand thema:

niet kakelen

Tot slot wil ik bij deze vast een nummertje aanvragen, die van de jongens van New Kids met Corry Konings.

Tot dan!

Zondag 9 juli


Vandaag een etappe die eindigde op Puy-de-Dome. Waar ooit in 1975 ene Eddy Merckx een vuistslag in zijn lever kreeg (waar de dader een boete van 1 Franc voor moest betalen), werd er vandaag uiteindelijk ook nog gevochten alleen dan om seconden.


Afbeelding Puy de dome


Dylan van Baarle kondigde voor de wedstrijd al aan dat Jumbo niet voor de etappewinst zou gaan, dus het was al bekend dat de vluchters het zouden halen. Het was Jorgenson die op weg leek naar de dagwinst, maar zag respectievelijk Woods, Latour en Mohoric nog voorbij komen.

Pogacar pakte nog luttele seconden terug op Vingegaard en komt op 17 seconden in het klassement.

In het Jammerdan-klassement weinig verschuivingen en in het poedelklassement pakten de gebruikelijke namen weer de punten. Alleen Gerrit Velthuis en Rik Weijs staan nog op 0 punten.

Genoeg over de Tour, nu een belangrijke zaak:

Wat is er toch aan de hand in Oosterdalfsen? Hangt er iets in de lucht? Kunnen stelletjes hier niet aarden? Zit er nog iets van oudsher in de grond? In ieder geval komt het ene na het andere huis alweer te koop.


oosterdalfsen.jpg

Altijd al graag in deze buurt willen wonen? De kans is groot dat er een woning te koop is of komt. Gratis tip: ga hier wel alleen wonen, de kans op een relatiebreuk is in dit gedeelte van Dalfsen momenteel groter dan dat:

 • Cavendish ooit nog een rit gaat winnen

 • Iemand anders dan Phillipsen de groene trui gaat winnen

 • Werner Snel een keer op tijd thuis komt

 • Paul Boerdijk een eigen zaak begint

 • Chiel Huisjes een weekend weg gaat zonder schoonfamilie

 • Bram Gottemaker niet naar Olst verhuisd

 • Vincent Jol 1 ding zelf gaat doen in zijn pas aangekochte klushuis

 • Wouter Stel nog een keer naar Engeland mag om voetbal te kijken van de vrouw

 • Koen Sloot volgend jaar gewoon weer in Dalfsen 1 speelt

 • Hugo Endeman een keer geen pech heeft met zijn fiets

 • Directeurtje zichzelf punten gaat geven in het poedelklassement……….(of dit is inmiddels al rechtgezet…iedereen die Abrahamsen had, kreeg wel 2 punten, maar meneertje bleef op 0 staan, dubieus)

 • En Louise de Roode(lantaarn) laatste gaat worden.

Morgen een rustdag, dus een prima dag om een keer tot 17.00 te blijven op het werk. Kun je de rest van de week weer eerder naar huis om de finish te zien.

À demain!

Donderdag 6 juli


Etappe 6

Vandaag weer een mooie berg etappe in de Pyreneeën. Waar sommige wielerkenners zich begonnen af te vragen of het topteam Jumbo-Visma de strijd om het geel al gewonnen had. Sommigen na gisteren en sommigen voordat de tour überhaupt begon. Rowan Schrijver bijvoorbeeld. Die zijn collega’s wel de maat neemt. Om er vervolgens vandaag achter te komen dat hij zelf ook Pogačar mist. Slaat die zelfde Pogačar met zijn gevallen vriendin in het achterhoofd, vandaag toch terug. Wat liefde wel niet met een man doet. Dat zou Rowan toch wel aan moeten spreken.

Waar de tour caravaan op volle vaart door dendert. Blijkt er verder veel stil te staan of juist achteruit te hollen. Poly zet de treinen stil, stikstof zet de bouw stil en de immigratiestroom moet van de VVD stop worden gezet. Alleen door de verschillen in het kabinet staat dat plan dan ook weer stil.

Dichterbij huis lopen de onderhandelingen over een eventuele samengang van de beide voetbal verenigingen strop. Staan we voor ons gevoel op de nieuwe hessenweg met 80 km/h stil. Staat Hugo met zijn goed gekeurde/voorbereide trotse 2 wieler na 2 van de 24 uur stil. Willen bepaalde bewoners in het centrum van Dalfsen het komende zomer liever niet gezellig maar stil. En is Louises capaciteit om een enigszins fatsoenlijk lijstje in te vullen, niet alleen stilstand geboekt, maar zelfs achteruitgang.

Gelukkig is er ook vooruitgang. Een van de vorige redacteurs had keurig een onderliggend poultje aangestipt. Namelijk die van het personeel van het gezellig samen zijn. Alleen is hij 2 namen vergeten. Dat is ook niet zo raar. Aangezien ik hem sinds de toetreding van zijn vriendin in ooster Dalfsen hem nog zelden ben tegen gekomen in het café. Het zal niet de eerste van het seizoen zijn maar voor de bier statistieken van afgelopen jaar krijg jij ook een…

jammerdan rode kaart

De eerste naam is een oude kracht terug waar hij hoort, oppergastheer Rutger Brandriet is weer terug (en tevens aanvoerder van de sub poule). Hij zal het gezellig samen zijn de 21e ook in goede banen leiden en afsluiten. Hij is nog maar een paar weken weer in dienst maar menig jammerdan speler heeft zijn aanwezigheid al weer gevoeld. Gerrit onder andere die zeker wist dat de rekening niet klopte en dat ook duidelijk liet merken. We weten het allemaal, het bier is duurder geworden maar de rekening stijgt ook lineair met wat je zelf weg tikt. Gelukkig is het de 21e gewoon pot zuipen. En zoals wij allemaal weten voelt dat op het moment zelf goedkoper. De tweede naam die in de sub poule die vergeten is. Hij heeft sinds kort toetreding gedaan bij de Brownies & downieS, is de slapende ADHD’er Tom Keulsdom. Tot de eerste 15 bier weet hij je precies te vertellen hoe het moet en hoe het in elkaar zit. Daarna moet Tom rusten en vaak niet op de momenten dat het hoort. Tijdens werktijd, na werktijd maar nog wel op werk of bij het zojuist benoemde opperhoofd aan de keukentafel.

jammerdan rowan

Ook aan de redacteurs tafel is vooruitgang geboekt. Deze redacteur kreeg vorig jaar een gesprek mee tussen twee niet nader te noemen redacteuren. Die hoe kan het dan ook, wel ergens wat van vonden. Namelijk het gezeik van de linkerkant van het fietspad over de rechterkant van het fietspad. Een beetje terugdenkend was dat punt ook wel terecht. De blauw witten waren dat jaar een makkelijk doelwit en het aantal redacteuren van de rechterkant is ook niet meer wat het geweest is. Maar bij deze toenadering is gevonden. En wel in 24 kratjes bier die doordat er een plotseling ontstaan van smaak bij de buren geleend konden worden en dat was hoog nodig. In ruil werd er ook navraag gedaan naar de interieurleverancier van de kantine. Is makkelijk voor de toekomst werd erbij gezegd. Helemaal goed :) En moeten jullie een keer een stoeltje of een tafel lenen die nog niet is gereserveerd, kan dat dan natuurlijk altijd.

P.S mochten er oplettende lezers zijn die denken dat ik de datum van het einde van de tour fout heb. De vergunning voor de afsluiting plus het geluid dat René richting het dorp probeert te produceren, is aangevraagd door het opperhoofd, voor de 21e dus zie jullie dan!
jammerdan joost
Tot slot wensen we vanaf deze kant Alex Habers nog een paar fijne dagen van zijn wel verdiende vakantie in Ibiza. En hopen we dat de twee muggen, en daarmee ook de dokter weg kan blijven.

En zo niet……

À demain!

 

 

Woensdag 5 juli


PAU - LARUNS - 162,7 KM (BERGEN)

 

hindley

 

Een stormachtige etappe vandaag, in de linkerachillespees van het vaste Franse land, met een Australische winnaar. Jai Hindley sloeg toen het gros van het peloton even afgeleid was zijn slag en zag in zijn kielzog de ene na de andere coureur afhaken. Ook Jonas Vingegaard deelde een ferme tik uit aan de concurrentie door op de Marie Blanque - het volk in Frankrijk heeft in deze diversiteitstijden doorgaans niet meer van die degelijke namen - zijn voornaamste concurrent te lossen.


DAGKLASSEMENT


Ronald van Leussen mag zichzelf de winnaar van de dag noemen. Waar veelvraten als Freddy Wildvank en Michel de Maar in het openbaar met de aanwezigheid van Giuli Siliconen pochen, gaat deze lokale VVD-adept met de zege aan de haal. Enigszins onbekend voor het grote publiek, maar vast en zeker erelid van voetbalclub sv Dalfsen. Of als bedenker, of als ophanger, of als poetser van het bordje dat 'het plein der pleinen' markeert, of natuurlijk voor ieder ander willekeurig vrijwilligerswerk.

Van Leussen wint vooral doordat hij een Oostenrijkse Felix in zijn ploeg heeft opgenomen. Dat wordt vanavond naar de plaatselijke Gall & Gall om er wat extra promillages tegenaan te tetteren. Op plek twee en drie respectievelijk Ronald Booijink en Dennis Zwienenberg, eveneens erelid en erelid. Ronald Stokvis, Rowan Schrijver en Henk Borgmeijer (erelid) eindigden gedrieen onderaan, vlak onder Warner Krol en Niek van der Vegt (ere-erelid).

 

drinken


ALGEMEEN KLASSEMENT


Het algemeen klassement gaat op zijn kop zoals storm Poly dat vandaag met het fijnmazige, infrastructurele netwerk van Nederland deed. Hennie Kuiper ontworstelt zich van Michel de Maar, maar van onderaf komt Philip Sibelt de top-10 in gefluisterd. Of nou ja, de dagen dat deze goedlachse Dalfsenaar ergens binnen sluipt zijn inmiddels lang en breed voorbij. Het is doorgaans bulderend geraas, zoals die keer dat hij met fiets en al van de skatebaan naar beneden kwam gegleden, en er bijkans een chemische reactie ontstond waar ze bij de hoogovens van Tata Steel nog trots op zouden zijn. Tot morgen, want dan kan het maar zo weer heel anders zijn.


POEDELKLASSEMENT


In het poedelklassement zijn er met René van de Beeke (balsponsor: erelid), Bart Bergman (toeschouwer: erelid), Hugo Endeman (aanwezig: erelid), Jos Klaassen, Sjoerd Klarenbeek (achternaam van tegenstander: erelid), Mark van de Kraats (zondagclub: erelid), Barteld van Oenen (DTV is Dalfsen: erelid), Jan Jaap Schipper (mag ik overvaren: erelid), Werner Snel (kookpan: erelid), Rik Weijs (DTV is Dalfsen: erelid) en Freddy Wildvank nog een heel peloton met nul-punters. Daartoe behoort ook Gerrit Velthuis, die zijn equipe in veilige haven probeert te loodsen, maar daar net als met zijn al dan niet zinkende boot dit jaar nogal wat moeite voor moet doen. Een oneerlijke loting helpt mee aan de verkloting, is zijn motto.

 

haven


DE DAG VAN MORGEN


Ook morgen zullen er naar verluidt zo'n 180 renners - vergelijkbaar met het aantal nachtelijke aanhoudingen in Frankrijk - op de fiets richting de banlieus van Parijs stappen. Er staan een paar colletjes op het programma die niet te versmaden zijn. Dat zou maar zo een prooi voor Giuli Siliconen kunnen zijn, maar gezien de Toe-maar-Let er ook tussen staat, rekenen de echte kenners vooral Romāns Vainšteins. Wordt het toch een ander?

Jammer dan.

 

Dinsdag 4 juli


Dax - Nogaro 

Vandaag stond er een sprint etappe op het programma. Ook al deden 2 fransmannen nog een poging, maar dit was meer voor het rode rugnummer voor de etappe van morgen. Cavendish is nog steeds op zoek naar het record, maar gokte verkeerd. Namelijk op Lidl-Trek i.p.v. op het team van Jasper Philipssen. Hij heeft zijn tweede etappe binnen.

Afbeelding 2
 

Invuldag:

Allereerst moet er gezegd worden dat de invuldag een succes was. De drankjes waren koud en de hapjes warm. De etappe werd samen gekeken en er was live commentaar van een kenner…….ohnee toch niet. Wat wel opviel is dat er een guur typetje constant probeerde een ding van om en nabij de 30 cm in de kenner zijn mond te stoppen. Toen dat uiteindelijk niet lukte en hij zo allemachting hitsig werd van 40 mannen die naar een TV zaten te staren waar 176 mannen proberen een etappe te winnen was de maat vol. Hij zette maar een natuurfilm op. Vreemd.

Dagklassement:

In de top 10 van het dag klassement maar liefst 3 vrouwen. Namelijk Anne Horstman op 1, Eva Salari op 3 en Femke Sinnema op 10. Dan is het ook nog zeer opmerkelijk dat Berja op 7 staat en zijn kleine vriend op plek 2. Je kan dan toch aannemen dat Nijs te groot is voor het springkussen en zich tussen de visite heeft gevoegd om een aantal namen goed op te slaan en deze heeft ingevuld. Goed bezig Nijs! Alwin stond waarschijnlijk wel op het springkussen en heeft het hele gesprek aan zich voorbij laten gaan en vinden we terug op plekje 30. Jammer dan.

Algemeen klassement

Het Algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door Michel. Hij ontbrak afgelopen zaterdag op de invuldag (evenals zijn broer Arnoud in de gehele tour) vanwege een bruiloft van maar liefst 3 dagen. Die Vlaamse Vlaai zou hem nu wel de keel uitkomen. Uiteraard is het te hopen dat hij er op de 23ste wel weer bij is om iedereen welkom te heten. In tegenstelling tot Michel was Dani er gelukkig wel. Dani weet hoe je prioriteiten moet stellen. Plek 2 is op dit moment in bezit Hennie kuiper en plek 3 door Jim van Oenen.

Op plekje 56 in het algemeen klassement komen we iemand tegen die eigenlijk al sinds tijden vrijwilligers werk doet bij SV Dalfsen. Chapeau. Alleen wanneer je als vrijwilliger 150 liter bier door de keuken van de kantine laat gaan kun je beter de eer aan jezelf houden en iets anders gaan doen.

Gerben 3


Nu heb je bij een voetbalclub ook vrijwillige scheidsrechters nodig. Mooi om te zien. Het is niet altijd makkelijk om scheidsrechter te zijn. En ook niet iedereen gaat op zijn vrije zaterdag of zondag zich een potje laten uitkafferen op het voetbalveld, maar zeer goed dat ze het doen. Scheidsrechters worden na het seizoen beoordeeld. Club scheidsrechters kunnen ook promoveren of degraderen zo blijkt.

Op plek 34 in het algemeen klassement vinden we een scheidsrechter welke via zijn social media kanaal laat weten dat hij helaas niet is gepromoveerd, maar dat deert hem niet. Hij gaat voornamelijk voor het balletje en het biertje! NIET GEPROMOVEERD/ NIET GEDRAGADEERD.

Erik Busscher

Op plek 69 in het klassement komen we ook weer een scheidsrechter tegen. Alleen is dit een scheidsrechter die het deels vrijwillig doet en deels niet. Het is in ieder geval wel een man die ook veel voor zijn club SV Dalfsen doet. Daarnaast doet hij nog meer vrijwilligerswerk bij een andere club……. of toch niet. 1 ding is zeker deze scheidsrechter is in ieder geval GEPROMOVEERD en nog wel naar de Eredivisie. Top prestatie!

Steven en Zwolfje


Poedelklassement:

In dit klassement veranderd er nagenoeg niets. Een enkeling heeft Corbin Strong nog in zijn lijst en zie je een aantal puntjes pakken.

Morgen krijgen de renners 3 klimmetjes voor de kiezen en gaan ze van Pau naar Laruns. Belooft in ieder geval een spannendere etappe te worden dan deze vlakke etappe en zo niet……

Jammer dan!

Maandag 3 juli


Amorebieta-Etxano – Bayonne (193,5 km)

Etappe

We zijn in Frankrijk! Jasper Philipsen was de beste in de massasprint en zijn landgenoot Woutje van Aert de slechtste verliezer. Het komt hem een keer niet aanwaaien deze Tour en meneer gedraagt zich meteen als een peuter die z’n zin niet krijgt. Gisteren sloeg Woutje boos op z’n stuur en nu stopte hij er een paar honderd meter voor de finish maar helemaal mee. Als het een keer niet mee zit dan is dat volgens Woutje onterecht en ligt het altijd aan een ander. Calimerogedrag dat we in Dalfsen ook kennen. Daarover later meer.

Dagklassement
Een opvallend dagklassement vandaag met in de top-vier twee vrouwen, een achtjarige en een verkeerskundige van de gemeente Dalfsen. Die achtjarige is Nijs Lenferink. We gaan er maar even vanuit dat zijn papa (vandaag ook in de top-10) hem niet geholpen heeft en dat Nijs dus meer verstand van wielrennen heeft. Hopelijk heeft hij ook meer verstand van voetbal en gaat hij z’n papa niet achterna als het gaat om clubvoorkeur.

Betekenis 'onterecht'

on·te·recht (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)  1niet terecht; = onjuist

 

Algemeen klassement
In het algemeen klassement staat Michel bovenaan. Wat opvalt is de 48e plek van Herben. Daarmee krijgt hij te weinig. Het is onterecht. Onverdiend. Tegen de verhouding in ook. Hij verdient het om veel meer punten te hebben. Sterker nog, het is een wonder dat hij het klassement niet aanvoert. Het is gewoon niet eerlijk. Zij zijn groot en ik is klein. Waar kennen we dit ook alweer van?

Calimero tweets

Calimero tweets2

Wat niet opvalt zijn de klasseringen van het Oude Station-personeel. Die zijn namelijk precies zoals we van ze gewend zijn. Mike (88e), Joost (101e), Dennis (103e), Rowan (115e) en Louise de Roodelantaarn (124e). Kan alleen maar beter worden, zou je denken. Nouja, jullie hebben gelukkig hele andere (en belangrijkere) kwaliteiten, proost!

Monstertocht
De mannen in de Tour legden vandaag 193,5 kilometer af. Een peulenschil in vergelijking met de Dalfsenaren die onlangs meededen aan de Home Ride. Zeven man van het team van Hugo en Freddy tikten op één dag de 500 kilometer aan en haalden ruim 13.000 euro op voor het goede doel. Respect. In dat team zaten verder onder anderen de gebroeders Habers en Leo, maar hun JammerDan-lijstje ontbreekt dit jaar spijtig genoeg. Wat daar de reden van is? Geen idee. Leo heeft in het verleden wel eens aangegeven het niet te kunnen waarderen dat zijn naam genoemd wordt in deze rubriek. En zeker niet in combinatie met beeldmateriaal. Jammer dan, Leo. Speciaal voor jou halen we deze foto nog even uit het archief:

Leo 1 12 02

Terwijl de verrichtingen van Hugo, Leo en consorten allemaal te volgen waren op het welbekende platform Strava, sloot Marc Meulhof (nummer 80 in het klassement) tijdens de monstertocht van 500 kilometer niet aan bij zijn vrienden. Hij zit wel op Strava hoor. Alleen daar deelt hij dan hele andere zaken. Bijvoorbeeld dat hij een potje padel heeft gespeeld. Hip, Marc!

photo 2023 07 03 12 53 39

Dit jaar zien we opvallend veel laffe anoniempjes in het klassement. Waarom zou je in hemelsnaam ‘Juan Antonio Flecha’ invullen bij je naam? Grappig hoor. Vul gewoon je eigen naam in dan weten we met wie we te maken hebben. Misschien kan de organisatie eens wat aan doen aan deze Jan-van-Dalfsen-taferelen? Wel extra mooi als dit soort trolletjes er vervolgens helemaal niets van bakken. Meneer of mevrouw Flecha staat 116e en hopelijk blijft hij/zij nog een week of drie in de rode gevarenzone.

Poedelklassement
Ook in het poedelklassement anoniempjes. Zo doet er iemand mee met de naam ‘A.F.C. Ajax’. Tsja, deze persoon presteert al even lachwekkend als z’n clubje: 51 poedelpunten schoon aan de haak. Moet je maar geen Jordi Meeus selecteren. Het kaf is al van het koren gescheiden in het poedelklassement. Nog twaalf man op 0 punten en dat zijn gelukkig louter vertrouwde Jammer Dan-namen.

Etappe 4
Morgen een nieuwe dag, met nieuwe kansen voor de sprinters. Dus gewoon lekker rond 17.00 uur inschakelen. Vanaf woensdag belooft het los te gaan met een paar mooie bergetappes. Maar de absolute ontknoping volgt natuurlijk pas op zondag 23 juli in het Oude Station.

À demain!


Zondag 2-07-2023 Vitoria-Gasteiz - San Sebastian

Waar de gemiddelde Dalfsenaar een paar jaar geleden nog vooral bezig was zich een mening te vormen rondom
de zwarte-pietendiscussie, waren er ook lieden onder ons die al verder waren. 2020, 2021 en 2022. Allemaal
jaren waarin Batse van Oenen mogelijk de invuldag zou organiseren. En uiteindelijk mondde het allemaal uit in
niets. De ene smoes was nog beroerder dan de andere. Maar Batse wist waar hij mee bezig was. Het was
allemaal onderdeel van de voorbereidingen voor die speciale dag: 1 juli 2023. Dat zou zijn dag worden. Keti koti,
150 jaar afschaffing van de slavernij, de start van de Tour de France. Alles kwam samen.

 

Want zeg je Keti Koti, dan zeg je Batse. Moeten er ketenen worden verbroken, dan staat hij vaak vooraan. Een
bruggenbouwer, een verbinder, en groot voorvechter voor de rechten van elke medemens. Nooit te beroerd om
zijn politieke mening te geven en te benadrukken wat de meerwaarde van de inclusieve samenleving voor hem is.
Het is dat de accountnaam @gravelafrica al vergeven is en te pas, maar vooral te onpas, voorbij komt.
En leuk dat Batse in Dalfsen niet alleen staat. Want ook Willy van Dalfsennet was er als de kippen bij. 

 

U had uw inzending als concept op geslagen.
Dan wordt het niet zichtbaar.
Heb het aangepast.

 

Gr. Willy

 

Er was geen eens tijd om op ‘indienen’ te drukken, of de schrijver ontving al een mail. Maar plaatsen deed Willy!

 

https://www.dalfsennet.nl/nieuws/458604/keti-koti-in-dalfsen.html 

 

Willy vond de kwaliteit van de inzending wel wat matig. Hij voegde dus ook nog een mooie foto toe van het
slavernijmonument in het Oosterpark in Amsterdam. Prima Willy.

 

 

Enige die baalde van Keti Koti was Dirk Wennemars. Want uiteraard was het gisteren de beurt aan Wing Wah, en
Wing Wah zag de beoordelingen op Tripadvisor verdubbelen. Batse tevreden. Ni hao.

 

Ook kwamen gisteren veel mooie gesprekken en kijktips voorbij: “In voor en tegenspoed”, “Hertenkamp”. Stokvis schudde ze weer uit zijn
mouw. Zonder sjetzjiepietie.

 

Zo te horen waren ook Nol en Buffel tevreden. De dag die je wist dat zou komen… Koningslied werd ingezet.
Prima! Directeur deed ook meerdere pogingen: tot zingen, tot weggaan, tot de juiste route naar huis fietsen. Alles
net niet….

 

Maar Batse kon terug kijken op prima dag. Zoon Jim dagwinnaar. Mocht ook wel, want verder is het allemaal kloten in 2023 in
huize van Oenen: De blessure van Claudia, maar vooral 2e paasdag, eieren zoeken met RTV Oost. Zo dicht bij
een ei zijn de Van Oenentjes nog nooit geweest. Sterker nog: zo dicht bij een ei heeft er nog nooit iemand zijn
auto geparkeerd! De zusjes die het ei vonden kirden het uit bij presenator Bart Kieft: “We dachten dat hier al wel
iemand was geweest”. Waarna Batse de presentator Kieft nog een aantal verwensingen naar het hoofd slingerde,
en vertrok naar Avereest, op zoek naar het gouden ei.

rtvoost

Dan ff terug naar de etappe van vandaag, de langste etappe van de Tour:
Klote voor alles wat Nederlands is. Van der Poel stelt elke Jammer-dan-deelnemer teleur.
Het is ook hommeles bij Jumbo Visma, woede bij Van Aert over het niet meewerken van Vingegaard. Voorbeeld
nemen aan FcSchalbe, jongens. Niemand die morgen meer kan lopen na paar potjes beach-handbal, maar prima
teamspirit.

Speciale aandacht voor Victor Lafay. Dominant in de eerste 2 etappes. Wie uit de poedel kende de sympathieke oud-veldrijder niet? Nou: Jurgen Grobbee, Ronald Booijink, Ronald Van Leussen, Jos Poppe, Lejo van Dommelen Berné Lenferink, Robert Wennemars (dit jaar 1 lijstje, hulde)

Leuke 1e etappe trouwens, met die twee Yates-broers. Broers die scherp zijn, succes hebben, tot 15 kunnen
tellen, had Dalfsen maar zulke broers:

 

Broers Booijink, ongeschikt…

Ronald booijink

jeroen booijink

 

Broers Gort, ongeschikt…

Stefan Gort

 


Dan nog een paar bijzondere vermeldingen:
Tom Kulsdom, Kane Noordman 2 debutanten. Prima lijstjes. Laporte discutabel. Komen met gezellig samenzijn
samen een bak trekken. Kane, wel ff goed oefenen, want die bak na CSV leek nergens op!

 

Louise de Roode: Louise, waar heb jij in godsnaam op geselecteerd?! Geen idee waar Bol, Van Baarle en Izagirre wel om bekend staan, maar niet om hun punten in de Jammer dan.

 

Morgen lekker sprinten, en zo niet….

 

Zondag 2-07-2023


Ja hoor, we zijn weer begonnen.
Over tot de geslaagde invulmiddag/avond bij Batse

Niets tot klagen. Perfect geregeld.
Heerlijk weertje om de Tourlijstjes in te vullen onder het genot van een sapje aan de Vossersteeg

Zo’n 150 lijstjes hebben de mannen ingeklopt op de computer.
Traditie getrouw missen er een aantal lijstjes en dat horen wij graag via het bekende mailadres.
  
De schrijvers zijn geselecteerd voor de stukjes proza op wist u dat.

Mensen, goede Tour en wij zien jullie bij de laatste etappe in het Station.
Het belooft dit jaar een speciale 22e editie te worden en de artiest is ook al geregeld.

Hierbij de namen van deelnemers met Carapaz en Mas

Naam
Hummel , Jan Jaap 
Huisjes, Chiel
Krol, Warner
Weijs, Gio
Lindeboom, Barend
Patat, Paul
Sibelt, Philip
Bouwhuis, Marc
Wennemars, Robert 
Slot, Martijn
Wildvank, Freddy
Scherpenkate, Alex
Katgert, Bert
Oosterkamp, Steve
Salari, Eva
Lenferink, Nijs
Grobbée, Jurgen
Lucas, Richard
Sinnema, Femke
Koedijk, Erik
Ekkelenkamp, Wim
Lenferink, Berné
Beeke van der , René
Haarman, Mike 
Kouwen, Arjan
Mosterman, Anne-Marie
Bintje
Eilert, Joost
Kamphuis, Jeroen
Meulhof, Marc
Sloot, Koen
Vloedgraven, Arian

     
Lijstje geen van beide....
   

Démare. Michel
Borger, Frank
Bremmer, Anne
Veurink, Hanneke
Lindeboom , Alwin
Busscher, Erik
Endeman, Hugo
Klarenbeek, Sjoerd
Oenen van, Daniel 
Wierik te, Willem
Stel, Geert 
Eikelboom, Chris
Leussen van, Ronald
Sluiter, Pieter
Stenseth, Trond Hugo
Hultink, Tom 
Weijs, Rik
Stokvis, Robbin
Niens, Tom
De Tank
Makkinga , Berry 
Salari, Daan
Booijink, Jeroen
Borgmeijer, Henk
Graaf de, Rudy
Veneman, Jorrit
Dam van, Niels
Uitslag, Bram
Gielleit, Mark

 

Jammer dan.....

 

jammerdandalfsen